NBA tiket (ponedeljak-utorak)

U noći pred nama igraće se na devet NBA parketa. Podsećamo da su granice i kvote podložne promenama.

Čikago Bulsi – Šarlot Hornetsi – Bulsi daju više od 113,5 poena (uključujući produžetke) @ 1.68 u Meridianbet

Bulsi imaju 3 poraza na 4 poslednja meča, a dolazi im protivnik koji voli da se nadigrava i igra na koš više, takozvana ”trči i pucaj” (run and gun) košarka, i to tim Šarlot Hornetsa. Ima i ekipa, koji sa klupe vodi Bili Donovan, igrače da se suprostavi ovakvom sistemu igre, u prvom redu su to dvojica od desetorice najboljih strelaca u NBA ligi trenutno, Demar Derozan i Zek Levin.

Golden Stejt je prvi u NBA ligi po broju datih poena, imaju ih 114,5, ali su prvi i po kriterijumu najmanje primljenih poena u ligi i to 100,4. Na drugom mestu po broju datih poena u ligi su Šarlot Hornetsi, koji daju 114,2 poena po meču, ali i primaju dosta poena po utakmici, tačnije 114 poena po meču i po tom kriterijumu se nalaze na 28 mestu u ligi. Imaju Šarlot Hornetsi dosta poena u rukama, vodi  ih mladi plejmejker Lamelo Bol, tako da nije ni čudo da igraju brzo i otvoreno. Pored Bola dvocifreni igrači u ekipi Šarlota su Majls Bridžis, Teri Rozir, Gordon Hejvord i Keli Ubre.

Naš predlog je da će Čikago Bulsi dati više od 113,5 poena u meču sa Šarlot Hornetsima, za ovu alternativnu granicu kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.68.

Nikola Vučević (Čikago Bulsi) + skokovi (granica 12,5) @ 2.00 u Meridianbet

Šarlot Hornetsi su nalaze među ekipama koje primaju i daju najviše poena u ligi. Posebno je indikativan podatak da se po dozvoljenim skokovima (reb allow) nalaze na poslednjem mestu u ligi, to su podaci koji pokazuju da Hornetsi nisu naročito dobri na skakačkom planu, da između ostalog dozvoljavaju previše ofanzivnih skokova. Na meču sa Čikago Bulsima i treću utakmicu zaredom će propustiti Mejson Plamli zbog povrede lista. Plamli je prvi centar i jedan od boljih skakača u ekipi i ujedno jedan od najviših igrača sa 2.11 m, jedini viši od njega sa 2.13 m je Nik Ričards, koji igra u proseku 9,1 minuta po meču. Na poslednja dva meča bez Plamlija šansu u startnih pet je dobio Pi Džej Vašington, koji je ipak krilni centar sa visinom od 2.01 m. Petorka Hornetsa u poslednja dve utakmice je bila Bol, Rozir, Bridžis, Hejvord i Pi Džej Vašington, ako su i imali problema sa skokovima u dosadašnjem delu sezone sa ovom petorkom protiv Nikole Vučevića bi nevolje na tom planu trebalo da se nastave. Crnogorski igrač bi mogao da ima uspešno veče u duelu sa Šarlot Hornetsima. Tim iz Severne Karoline i sa zdravim Plamlijem je jedna od ekipa sa slabije pokrivenim centarskim pozicijama u NBA ligi, a bez svog prvog centra je već u velikim problemima.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Vučevića, granica je postavljena na 12,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.00.

Zek Levin (Čikago Bulsi) + poeni (granica 24,5) @ 1.85 u Meridianbet

Čikago Bulsi imaju samo jednu pobedu na poslednja 4 meča, ali do ove serije moglo se reći da su u redovima tima iz Ilinoisa bili prezadovoljni i da su čak nadmašili očekivanja u novoj sezoni. Ne samo da su bili visoko na tabeli NBA lige, već imaju dva igrača u prvih deset najbolji strelaca u ligi. Ta dvojica su Demar Derozan na sedmom mestu sa 25,8 poena i Zek Levin na devetom mestu sa 25,3 poena u proseku. Nisu loši Bulsi i sada, imaju 13 pobeda i 8 poraza, nalaze se na deobi četvrtog mesta sa Milvoki Baksima. Levin je malo popustio u poslednje 4 utakmice, u 2 od 4 utakmice je dao 16 i 17 poena, a pre ove 4 utakmice je bio u nizu od 14 utakmica na kojima je davao više od 20 poena po meču. Dolaze Šarlot Hornetsi u Čikago, prava prilika za Levina da se vrati u pravi šuterski kolosek.

Naš predlog su + poeni na Zeka Levina, granica je postavljena na 24,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Domantas Sabonis (Indijana Pejsersi) + poeni (granica 15,5) @ 1.85 u Meridianbet

Po medijskim izveštajima Domantas Sabonis je bio posramljen (embarrassed) u utakmici protiv Milvoki Baksa. Litvanski igrač je imao samo 4 poena na kraju, uz šut iz igre 1 od 8, i nije poentirao u prvom poluvremenu. Sabonis je skupio na završetku meča 10 skokova i 5 asistencija, ali se svakako više očekuje od igrača koji je dva puta bio učesnik Ol star utakmice (2020 i 2021). Vremena za preterano razmišljanje nema mnogo u timu koji sa klupe vodi Rik Karlajl, sledi naredna utakmica protiv tima koji se nalazi u dobroj formi, Minesote Timbervulfsa. Tim iz Mineapolisa ima 6 pobeda na 7 poslednjih mečeva i trenutno se nalaze na mestu koje vodi u doigravanje, sa 10 pobeda i 10 poraza.

Mišljenje smo da će Domantas Sabonis imati pozitivnu reakciju i odigrati dobar meč protiv Minesote Timbervulfsa. Naš predlog su + poeni na Sabonisa, granica je postavljena na 15,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 11.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.