Derbi dana: Everton – Liverpul: Poslednja tri puta su “karamele” za Liverpul bile gorkog ukusa!

U sredu je fantastična ponuda za klađenje, a derbi dana se igra u Liverpulu gde će popularne “karamele” na svom stadionu dočekati Liverpul.
Duel između dva gradska rivala je zakazan za 21:15h.

Everton: Očajne partije u poslednje vreme!

Fudbaleri Evertona su fantastično startovali u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, pošto je ova ekipa na prva četiri susreta osvojila čak deset bodova, i sigurno da je to učinilo da svi navijači ovog kluba pomalo i zaborave da se na klupi ovog tima nalazi čovek koji je sa najljućim rivalom Liverpulom došao do trofeja u Ligi šampiona, nakon onog spektakularnog finala sa Milanom.
Rafa Benitez je ovog leta preuzeo “karamele” a kao primarni cilj, uprava kluba je postavila plasman u neko od evropskih takmičenja, što će, već sada slobodno možemo konstatovati biti paklen zadatak.
Naime, trenutno se ekipa iz Liverpula nalazi na četrnaestom mestu na tabeli sa samo petnaest osvojenih bodova, što je čak za osam bodova manje od tima koji se nalazi na petoj poziciji, a poznato je da je to peto mesto ujedno i poslednje koje donosi plasman u Ligu Evrope.
Inače, na poslednjih pet mečeva su izabranici Rafe Beniteza ostavili izuzetno loš utisak pošto u tom periodu ova ekipa ne zna za trijumf, pošto su popularne “karamele” doživele čak četiri poraza uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Totenhema kada nije bilo golova.
U prošlom kolu je četrnaestoplasirana ekipa na tabeli doživela novi poraz i to na gostovanju kod novajlije Brentforda, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Na svom terenu su fudbaleri Evertona do sada odigrali šest mečeva i ostvarili tri trijumfa, jedan remi i dva poraza, a na tri poslednja meča ne znaju za trijumf, od kojih su navijači ovog kluba svakako najteže podneli katastrofalan poraz od Votforda koji predvodi Klaudio Ranijeri, kada je bilo 2:5.

Liverpul: Mogu li “redsi” do titule?

Nakon jedne velike krize rezultata, čini se da stvari polako ali sigurno ponovo dolaze na svoje kada su ambicije Liverpula u pitanju.
Naime, izabranici Jirgena Klopa su na dva poslednja susreta odigrali dva fantastična meča i ostvarili dva trijumfa, uz ukupnu gol razliku 8:0, što nam možda i najbolje potvrđuje koliko dobro “redsi” igraju u poslednje vreme.
Prvo je tim sa Enfilda na svom stadionu deklasirao Arsenal koji igra dosta dobro ove sezone, a taj meč je završen rezultatom 4:0, dok su istim rezultatom osvajači Premijer lige iz 2020. godine, slavili i u duelu protiv Sautemptona, uz dva gola sjajnog Žote koji u poslednje vreme igra u fantastičnoj formi.
Trenutno se mašinerija Jirgena Klopa nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na vodeći Čelsi, i već polako se izdvaja trojka koja ima najveće šanse da dođe do naslova prvaka, a to su naravno Čelsi, Mančester Siti i Liverpul, koji generalno uz posrnuli Mančester Junajted i imaju najbolje ekipe u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Između ta dva trijumfa u prvenstvu, “redsi” su slavili i na svom terenu protiv Porta, kada je bilo 2:0, a sve to u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona, gde je tim sa Enfilda već obezbedio plasman u narednu fazu i to sa prvog mesta na tabeli.
Inače, ne treba zanemariti podatak da Liverpul na tri poslednja međusobna susreta sa gradskim rivalom Evertonom ne zna za trijumf, pa je sigurno da će ovo biti jedno poprilično teško gostovanje za izabranike Jirgena Klopa koji za ovaj meč na “Gudisonu” neće moći da računa na Firmina, Gomeza, Džonsa, Keitu i Eliota.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je trećeplasirana ekipa na tabeli odigrala šest mečeva van svog terena i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to na poslednjem gostovanju kod Vest Hema kada je bilo 3:2.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, fudbaleri Evertona na tri poslednja susreta ne znaju za poraz od gradskog rivala, ali ako saberemo i oduzmemo sve ono što se do sada događalo u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, utisak je da su “redsi” apsolutni favoriti na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.
Ne treba ovde očekivati previše golova, što se uostalom često dešava kada je u pitanju derbi Liverpula, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.37.
Za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa prelazom X-2 što kladionica Meridianbet plaća sa takođe odličnom kvotom 4.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.