Derbi dana: Mančester Junajted – Arsenal: Sudar posrnulih velikana na “Old Trafordu”! Ko će do trijumfa?

U četvrtak nas očekuje dosta zanimljivih mečeva a derbi dana se svakako igra na “Old Trafordu” gde će fudbaleri Mančester Junajteda dočekati Arsenal.
Duel između dva tima koja su jako često pre dvadesetak godina odlučivali o šampionu Engleske je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Mančester Junajted: Može li Ragnik da trgne “đavole”?

Deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će fudbaleri Mančester Junajteda pružati ovoliko loše partije u Premijer ligi ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se tim sa “Old Traforda” nalazi tek na desetom mestu na tabeli sa samo osamnaest osvojenih bodova i to pošto je Junajted na trinaest odigranih susreta ostvario samo pet trijumfa, tri remija i čak pet poraza, što je zaista previše za tim koji je pre početka šampionata želeo da napadne titulu, što nije bilo nerealno, obzirom da se u klub vratio Kristijano Ronaldo, a na “Tetar snova” je došlo još nekoliko veoma zanimljivih fudbalare, a pre svih tu treba izdvojiti Džejdona Sanča kao i Rafalena Varana, a značajnijih odlazaka iz kluba praktično da i nije bilo.
Dosta dobro je četa Ole Gunara Solskjera započela sezonu, ali kako je vreme prolazilo tako je i jedan od najpoznatijih klubova na svetu pružao sve slabije partije, pa je rastanak sa norveškim trenerom bio neminovan.
Na njegovo mesto je došao Ralf Ragnik pred kojim je sasvim sigurno ogroman posao, a ono na čemu će bivši strateg Lajpciga, Hofenhajma i Šalkea morati da poradi je svakako defanziva gde “đavoli” imaju velikih problema.
Ipak, nije sve tako crno kada je ova sezona u pitanju, pošto se Mančester Junajted trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli svoje grupe u Ligi šampiona uz četiri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Atalantu, što znači da je engleski tim već obezbedio plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što i te kako jeste bio jedan od primarnih ciljeva.
U prošlom kolu Premijer lige, Junajted je takođe odigrao jedan dobar meč na gostovanju kod lidera na tabeli Čelsija, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je bio prvi bod za desetoplasiranu ekipu na tabeli nakon dva teška poraza, i to od gradskog rivala Mančester Sitija kada je bilo 0:2 na “Old Trafordu”, a nakon toga i na gostovanju kod Votforda koji je tim koji sa klupe predvodi Klaudio Ranijeri dobio sa više nego ubedljviih 4:1.

Arsenal: “Topdžije” konačno izgledaju dobro!

Nakon nekoliko poprilično “sušnih” godina u Premijer ligi, utisak je da fudbaleri Arsenala ove sezone konačno počinju da podsećaju na onu ekipu koja je krajem prošlog i početkom ovog veka dominirala u engleskom fudbalu.
Naime, izabranici Mikela Artete se trenutno nalaze na sjajnom petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što svakako i jeste primarni cilj obzirom da “tobdžije” ove sezone posle baš dosta vremena ne nastupaju u evropskim takmičenjima.
Na poslednjih pet mečeva Arsenal je ostvario čak četiri trijumfa, uz jedan poraz, i to poprilično težak na gostovanju kod Liverpula koji igra fantastično u poslednje vreme, a taj duel je završen pobedom “redsa” od 4:0.
Ipak, u prošlom kolu je četa Mikela Artete odmah pokazala karakter i ostvarila trijumf protiv Njukasla, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila već sedma pobeda u ovom šampionatu za ekipu iz Londona, koja je pored toga dva puta odigrala meč bez pobednika, ali i doživela četiri poraza.
Kada su u pitanju mečevi na gostujućim terenima do sada su “tobdžije” odigrale šest mečeva van svog terena i ostvarili dva trijumfa, jedan remi i tri poraza, a poslednju pobedu na strani su Obamejang i drugari ostvarili na “vrućem” gostovanju kod Lestera kada je bilo 0:2, što je vrlo verovatno i najbolji meč Arsenala u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige.
Poslednji međusobni susret između Mančester Junajteda i Arsenala je odigran krajem januara ove godine, a tada nije bilo golova, ali ni previše šansi za postizanje istih.
Inače, za kraj moramo napomenuti podatak da tim iz Londona na poslednjih međusobnih susreta ne znaju za poraz od Junajteda, a u tom periodu su “tobdžije” ostvarile čak tri trijumfa uz dva remija i uz samo jedan primljen gol, što će ih i te kako ohrabriti pred put na jedno od najtežih gostovanja u ligi.

Naš predlog

Zaista je nezahvalno prognozirati pobednika na ovom duelu. Mančester Junajted ima novog trenera ali veliko je pitanje koliko će fudbalerima ovog tima biti potrebno da shvate šta Ragnik traži od njih, do sa druge strane izabranici Mikela Artete igraju dosta dobro u poslednje vreme, i utisak je da će uspeti da ostanu neporaženi na ovom duelu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.73.
Na poslednjih pet susreta između ova dva tima nije bilo previše golova i nijednom nije bilo više od dva pogotka, a mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje jedan duel sa malo golova, zbog čega vam preporučujemo da hrabro probate sa igrom 0-2 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.10.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da nam duel na “Old Trafordu” ne donese pobednika pa vam predlažemo da odigrate X koji Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.