Derbi dana: Borusija Dortmund – Bajern Minhen: Jesenja kruna na talonu!

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč četrnaestog kola nemačke Bundeslige, u kom će Borusija iz Dortmunda na svom terenu dočekati Bajern Minhen, što će ujedno biti i duel između drugoplasirane i prvoplasirane ekipa na tabeli.
Meč između ova dva giganta je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li desektovani “milioneri” do novog trijumfa?

Tim iz Dortmunda ove sezone pokazuje dva lica. Ono pozitivno se svakako tiče Bundeslige, gde se trenutno popularni “milioneri” nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern, dok je ono negativno vezano za Ligu šampiona, gde Haland i drugari nisu uspeli da se dokopaju plasmana u nokaut fazu, što je svakako i bio primarni cilj za ovu godinu.
Krenimo redom. Do sada je nekadašnji šampion Nemačke odigrao trinaest mečeva u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i ostvario čak deset trijumfa uz tri poraza, bez remija.
U prošlom kolu su “miiloneri” ostvarili veoma važan trijumf na poprilično teškom gostovanju kod Volfsburga, a taj meč je završen rezultatom 1:3.
Ono što je možda i još važnije od trijumfan na tom susretu je podatak da se najbolji fudbaler ove ekipe Haland vratio u tim nakon povrede, i odmah po povratku postigao gol.
Što se tiče Lige šampiona, Borusija je u prošlom kolu doživela težak poraz na gostovanju kod Sportinga iz Lisabona, kada je bilo 3:1, što je nažalost i bio definitivni oproštaj kluba iz Dortmunda od plasmana u narednu fazu elitnog takmičenja, pošto se izabranici trenera Rozea trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na ekipu iz Lisabona, koja ima bolji međusobni skor, a poznato je da se prvo to gleda kada su u pitanju ekipe koje imaju isti broj bodova na kraju grupne faze.
“Milioneri” većim delom sezone imaju velikih problema sa odsutnim fudbalerima, a ništa bolja situacija nije ni pred ovaj “El Klasiker” sa Bajernom, pošto trener domaćina za ovaj susret neće moći da računa čak na devetoricu fudbalera.
Najveće se svakako osetiti izostanci Belingema, Azara, Akanđija, Mukoka i Rejne koji bi da su zdravi skoro sigurno nastupili od prvog minuta na ovom derbiju.
Inače, poslednji međusobni susret između Borusije i Bajerna je odigran početkom sezone u okviru nemačkog Superkupa, a tada je tim iz Minhena slavio sa 1:3.

Bajern Minhen: Mašinerija iz Minhena napada sve trofeje!

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da su fudbaleri Bajerna i ove sezone glavni favoriti za naslov prvaka u Bundesligi, ali sigurno je da će jedan od najtrofejnijih evropskih klubova napasti sve trofeje, uz konstataciju da će poseban fokus biti na Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja treba napomenuti da su Robert Levandovski i drugari za sada maksimalni u ovom takmičenju i obezbedili su plasman u nokaut fazu sa prvog mesta.
Biće zanimljivo ispratiti i meč između Bajerna i Barselone u poslednjem kolu grupne faze koji se igra u Nemačkoj pošto bi tim sa “Nou Kampa” ukoliko ne pobedi na verovatno i najtežem mogućem gostovanju u ovom trenutku, mogao da ostane bez plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Inače i prošle sezone su fudbaleri Bajerna bez većih problema došli do titule šampiona Nemačke, čime su nastavili svoju višegodišnju dominaciju u Bundesligi, uz čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, koga su “opustošili” u ovom prelaznom roku.
Naime u klub iz Minhena su stigli Upamekano i Sabicer koji su bez ikakve sumnje predstavljali možda i dva najbolja fudbalera Red Bula prošle sezone, a na sve to ne treba zaboraviti da su Bavarci umesto Flika angažovali Julijana Nagelsmana, čime su zadali još jedan udarac Lajpcigu, koji im je u prethodnih nekoliko sezona bio glavni kandidat za titulu, uz naravno Dortmund.
Trentutno se Bavarci nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Dortmund, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, što će biti lepa prilika da se tim iz Minhena još više odlepi na tabeli.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Julijena Nagelsmana odigrali jedan ne baš najbolji meč i uz dosta muke na svom terenu savladali Bilefeld, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što je bila deseta pobeda aktuelnog šampiona u ovoj sezoni, koji je pored toga doživeo i dva poraza, uz jedan remi.
Što se tiče izostanaka, lider na tabeli će na ovom gostovanju nastupiti bez Kimiha koji je pozitivan na koronavirus, a neće biti ni povređenih Sabicera, Šupo-Motinga, a najverovatnije ni Gorecke, iako medicinski tim Bavaraca čine sve da reprezentativca Nemačke osposobi za gostovanje na “Signal Iduna Parku”.

Naš predlog

Borusija Dortmund ima dosta problema sa povređenim i odustnim fudbalerima i mišljenja smo da će se to i te kako odraziti na konačan ishod ovog derbija, zbog čega vam između ostalog i savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85.
Ako se malo osvrnemo na nekoliko poslednjih međusobnih mečeva između Borusije iz Dortmunda i Bajern Minhena dolazimo do zaključka da su to sve bili dueli sa velikim brojem golova, a za očekivati je da nas nešto slično očekuje i ovog puta, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+, za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.79.
Deluje da je možda i najidealnija prognoza kada je ovaj susret između dva velikana u pitanju kombinacija X2&4+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.