Tip dana: Napoli – Atalanta: Napolitanci posustaju, “Boginja” iz Bergama igra sve bolje!

U subotu je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva šesnaestog kola italijanske Serije A, u kom će Napoli na stadionu “Dijego Armando Maradona” dočekati Atalantu.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Napoli: Koliko mogu Napolitanci bez povređenog Kulibalija?

Od samog starta šampionata fudbaleri Napolija pružaju sjajne partije, za šta je između ostalog najbolji pokazatelj prvo mesto na tabeli italijanske Serije A uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Milan.
Do pre nekoliko kola su ove dve ekipe bile na deobi prvog mesta i imale dobranu prednost u odnosu na drugoplasirani Inter, ali zbog nešto slabijih partija u poslednje vreme, “neroazuri” koji su verovatno i najozbiljniji kandidat za “Skudeto” su prišli na samo dva boda zaostatka.
Na poslednja četiri susreta su izabranici Lučana Spaletija ostvarili samo jedan trijumf, uz dva remija, ali i poraz na gostovanju kod Intera u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 3:2.
U prošlom kolu su Napolitanci remizirali na gostovanju kod Sasuola, pošto je taj meč završen rezultatom 2:2, iako je tim sa stadiona “Dijego Armando Maradona” imao prednost od dva gola razlike, ali na kraju igrači Napolija mogu da budu i srećni što je ostalo nerešeno, obzirom da je domaćinu nakon VAR-a poništen gol za pobedu.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da četa Lučana Spaletija igra u Ligi Evrope, gde se pre poslednjeg kola grupne faze nalaze na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Lester, koji im između ostalog i dolazi u poslednjem kolu, pa je računica jasna, pošto pobeda lideru na tabeli italijanske Serije A donosi plasman u nokaut fazu, i to najverovatnije sa prvog mesta u grupi, koje od ove godine donosi direktan plasman u osminu finala, za razliku od drugoplasiranih ekipa koje će krenuti od šesnaestine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, verovatno i najbitniji podatak uoči ovog meča je da će Napoli na ovom meču i do kraja kalendarske godine nastupati bez stuba odbrane Kalida Kulibalija što će se vrlo verovatno i odraziti na partije lidera na tabeli, koji je definitivno druga ekipa bez sjajnog senegalskog štopera.

Atalanta: Četiri vezana trijumfa, može li “Boginja” i do petog?

Sjajne partije Atalante više ne predstavljalju nikakvu slučajnost, pošto je ova ekipa za samo nekoliko godina od tima koji se redovno borio za opstanak, došla u situaciju da redovno igra u Ligi šampiona, a sva je prilika da je najzalužniji čovek za to trener ovog tima Đanpjero Gasperini koji radi sjajan posao i ove sezone.
Naime, popularna “Boginja” se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju Serije A donosi plasman u elitno takmičenje.
U poslednje vreme tim iz Bergama pruža fenomenalne partije, pošto su Duvan Zapata i drugari vezali četiri trijumfa, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu, kada je Atalatna na svom terenu demolirala Speciju, a taj meč je završen rezultatom 4:0 uz čak tri gola Maria Pašalića.
Nažalost, “Boginja” se nije proslavila u prošlom kolu Lige šampiona, pošto je na gostovanju kod Jang Bojsa samo remizirala, jer je taj duel završen rezultatom 3:3, i tako je ova ekipa propustila priliku da se značajno približi plasmanu u nokaut fazu.
Ipak, i pored toga treba istaći da tim iz Bergama i dalje drži sve u svojim rukama, i ako u poslednjem kolu pred svojim navijačima savlada Viljareal, Atalantu ćemo treći put zaredom gledati u nokaut fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je četvrtoplasirana ekipa na tabeli odigrala sedam mečeva na strani i ostvarila šest trijumfa i samo jedan remi i to na gostovanju kod Intera, i tim iz Bergama je ubedljivo najbolji gost u ligi, a sa sjajnom serijom bi da nastave i u Napulju, što ruku na srce neće biti nimalo lak zadatak.
Kada su izostanci u pitanju, Đanpjero Gasperini ima daleko manje kadrovskih problema od svog kolege na klupi Napolija, pošto za ovaj meč neće moći da računa samo na Robina Gosensa, koji je odsutan već duže vreme.

Naš predlog

Napoli i Atalanta po tradiciji igraju mečeve sa velikim brojem golova i nema nikakve sumnje da nas to i ovog puta očekuje na stadionu “Dijego Armando Maradona” pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.
Neigranje Kulibalija na ovom susretu bi mogao da bude ogroman hendikep za lidera na tabeli, a poznato je koliko Napolitanci imaju problema kada u timu nema sjajnog senegalskog reprezentativca, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom G2+, koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.
Za kraj, mišljenja smo da će tim iz Bergama slaviti na ovom gostovanju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.