Derbi dana: Bajern Minhen – Barselona: Barsa ima najteži mogući zadatak – pobeda na gostovanju kod mašinerije iz Minhena!

U sredu nas očekuje novih osam mečeva u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će bez prisustva navijača biti odigran u Minhenu, gde će Bajern dočekati Barselonu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Bajern Minhen: Po svemu prikazanom – najveći favorit za “ušati” pehar!

Fudbaleri Bajerna i ove sezone pružaju fenomenalne partije i kako sada stvari stoje utisak je da je tim iz Minhena najozbiljniji kandidaat za osvajanje Lige šampiona, iako konkurencija odavno nije bila ovako ozbiljna.
Naime, posle pet odigranih kola Bavarci se nalaze na prvom mestu u svojoj grupi uz maksimalnih petnaest osvojenih bodova. Do sada su izabranici Julijana Nagelsmana postigli čak devetnaest golova što je još malo pa prosek od četiri postignuta pogotka po meču, i primili samo tri gola, što dovoljno pokazuje koliko dobro aktuelni šampion Nemačke izgleda u svim linijama tima.
U prošlom kolu elitnog takmičenja, Bajern je dosta teže nego što se očekivalo slavio na gostovanju kod Dinama iz Kijeva, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče nemačkog šampionata, u prošlom kolu su izabranici trenera Nagelsmana u “El Klasikeru” savladali Borusiju iz Dortmunda na njenom terenu u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 2:3.
Trenutno se Bavarci nalaze na prvom mestu na tabeli i imaju četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Dortmund, ali kako stvari stoje, utisak je da će Bajern bez većih problema odbraniti titulu šampiona Nemačke.
Julijan Nagelsman se sjajno snašao u novom klubu i pokazao zašto se smatra jednim od najtalentovanijih trenera današnjice, a za ovaj susret sa Barselonom iz različitih razloga neće moći da računa na čak osam fudbalera, od čega će se svakako najviše osetiti odsustvo Gnabrija, Kimiha, Gorecke i Sabicera.

Barselona: Najteži mogući podatak, pobeda na gostovanju kod mašinerije iz Minhena!

Taman kada smo pomislili da je Barselona konačno prodisala dolaskom Ćavija na mesto šefa stručnog štaba, tim sa Nou Kampa je u prošlom kolu španske La Lige na svom terenu mimo svih očekivanja poražen od Betisa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Poražavajuće zvuči podatak da se jedan od najpoznatijih svetskih klubova nakon šesnaest odigranih kola nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak šesnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji će se utisak je prošetati ove sezone do titule, pošto Madriđani u ovom trenutku imaju čak osam bodova viška u odnosu na najbliže pratioce.
Nije se Barselona do sada proslavila ni u Ligi šampiona, gde im ozbiljno visi plasman u narednu fazu, pošto se Barsa uoči poslednjeg kola nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na trećeplasiranu Benfiku, ali podatak koji posebno treba naglasiti je da tim iz Lisabona ima bolji međusobni skor, i u slučaju da popularni “Orlovi” slave protiv Dinama iz Kijeva, a Barselona i Bajern odigraju nerešeno, dalje će proći portugalska ekipa.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, izabranici trenera Ćavija su samo remizirali na svom terenu upravo protiv Benfike, a taj duel je završen bez golova, uz podatak da su gosti iz Lisabona bili bliži postizanju pogotka, ali su imali nekoliko neverovatnih promašaja.
Jasno je da timu sa “Nou Kampa” samo pobeda odgovoara na susretu sa Bajernom, a vrlo dobro su svi navijači upamtili nemačku ekipu, koja je Barseloni u poslednja dva međusobna susreta dala neverovatnih jedanaest golova!
Inače, Ćavi za ovaj odlučujući susret neće moći da računa na Pedrija, Fatija, Aguera, Bretvajta, Roberta, a pod velikim znakom pitanja za ovaj meč u Minhenu je i Žordi Alba.

Naš predlog

Pre svega, biće veoma diskutabilno za koji sastav će se odlučiti trener Nagelsman, obzirom da je njegova ekipa odavno obezbedila plasman u nokaut fazu i to sa prvog mesta.
Sa druge strane, Barselona je u prošlom kolu protiv Betisa pokazala sve slabosti, i deluje da je ovom timu na zimu potrebna velika rekonstrukcija.
Na prvi pogled biće ovo veoma teška utakmica za prognoziranje, što sasvim sigurno ne bi bio slučaj da su Bavarci sa najjačim timom izašli na megdan Barseloni, jer se tada jedinica ne bi dovodila u pitanje.
Ovako, Barsa će morati da ide na trijumf, jer im samo on garantuje plasman u nokaut fazu, pa vam iz tog razloga preporučujemo da odigrate duplu šansu X2 za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.08.
Za one najhrabrije, savetujemo vam da odigrate 2, koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 4.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.