Tip dana: Atalanta – Viljareal: “Boginja” juri novi plasman u nokaut fazu, ali bi za to morali da potope “žutu podmornicu”!

U sredu se nastavljaju mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Bergamu gde će fudbaleri Atalante dočekati Viljareal.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Atalanta: Fantastične partije u poslednje vreme!

Iako je Atalanta nešto slabije ušla u ovu sezonu, kako vreme prolazi tako i ekipa iz Bergama pruža sve bolje partije i trenutno se nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, pa deluje da će popularna “Boginja” ući u ravnopravnu borbu za Skudeto, što nije nikakva slučajnost obzirom da izabranici Đanpjera Gasperinija poslednjih godina igraju atomski fudbal.
U prošlom kolu je Atalanta u jednom fenomenalnom susretu na kom smo videli čak pet golova slavila na gostovanju kod Napolija koji se pre tog susreta nalazio na prvom mestu na tabeli Serije A, a na kraju je bilo 2:3, iako je u jednom trenutku bilo 2:1 za ekipu sa stadiona “Dijego Armando Maradona”.
Bio je to četvrti uzastopni trijumf “Boginje” zbog čega ovaj tim u veoma lepom raspoloženju dočekuje Viljareal u direktnoj borbi za plasman u nokaut fazu Lige šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba istaći da Atalanta sve drži u svojim rukama, pošto im pobeda u poslednjem kolu na svom terenu donosi treći uzastopni plasman u osminu finala, što je svakako možda i najbolji pokazatelj za to koliko je tim iz Bergama porastao u poslednjih pet godina.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su izabranici Đanpjera Gasperinija odigrali dva duela na svom stadionu i ostvarili trijumf nad Jang Bojsom kada je bilo minimalnih 1:0, ali i remizirali protiv Mančester Junajteda u još jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče izostanaka za ovaj duel, strateg Atalante neće moći da računa na duže odsutnog Gosensa, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za meč odluke.
Za kraj, podsećamo vas da je Atalanta i prošle sezone u poslednjem kolu rešila pitanje plasmana u narednu fazu, i to pošto je slavila u gostima kod favorizovanog Ajaksa, kada je bilo 0:1, čime je četa Đanpjera Gasperinija pokazala da ume dosta dobro da igra pod pritiskom.

Viljareal: “Žutoj podmornici” odgovara i bod!

“Žuta podmornica” je prošle sezone mimo svih očekivanja došla do trofeja u nikad jačoj Ligi Evrope, a tim trofejom je Unai Emeri još jednom svima pokazao da je pravi specijalac za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Trijumf u Ligi Evrope je Viljarealu doneo plasman u Ligu šampiona, a odmah pri samom žrebu za ovo takmičenje je uprava kluba sa “El Madrigala” označila osminu finala kao primarni cilj.
Kako sada stvari stoje, Viljareal ima dobre šanse da do tog cilja i dođe pošto se u ovom trenutku španska ekipa nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na trećeplasiranu Atalantu i za plasman u nokaut fazu će “žutoj podmornici” biti dovoljan i bod sa meča u Bergamu, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.
U prošlom kolu elitnog takmičenja, Viljareal je na svom terenu poražen od Mančester Junajteda, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Kada je u pitanju španska La Liga, mora se priznati da smo od izabranika Unai Emerija očekivali dosta bolje partije u dosadašnjem delu sezone, pošto se Viljareal posle šesnaest odigranih kola nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je “žuta podmornica” poražena na gostovanju kod Sevilje u Andaluziji, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče ovog odlučujućeg susreta za plasman u narednu fazu Lige šampiona, trener gostiju Unai Emeri neće moći da računa na Orijea, Kokelana i Pina.
Inače, u prvom meču između Atalante i Viljareala koji je odigran na “El Madrigalu” nije bilo pobednika pošto je taj meč završen rezultatom 2:2.

Naš predlog

Ulog je ogroman pošto će pobednik ovog susreta igrati osminu finala Lige šampiona, ali treba svakako napomenuti da gostima odgovara i bod.
Ipak, nije to onaj Viljareal od prošle sezone, zbog čega i dajemo veću prednost Atalanti na ovom susretu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 1.80.
Iako je ulog osmina finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, smatramo da će ovo biti jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 3+, za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.57.
Za kraj, smatramo da će popularna “Boginja” na svom terenu postići makar dva gola, pa vam predlažemo da odigrate igru D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.