Derbi dana: Đenova – Sampdorija: Dovoljno je samo reći “Derbi dela Lanterna”!

U petak je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i veliki derbi Đenove u kom će istoimena ekipa dočekati Sampdoriju.
Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Đenova: Ne pomaže ni legendarni Ševčenko!

Malo ko se nadao da će fudbaleri Đenove imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, i kako sada stvari stoje, utisak je da bi popularni “grifoni” veoma lako na kraju šampionata mogli da se presele u niži rang, tačnije u Seriju B.
Naime, ova ekipa se nakon šesnaest odigranih kola nalazi na katastrofalnom pretposlednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova, što je zaista premalo za klub, koji je inače uoči početka šampionata čak najavljivao i napad na mesto koje naredne sezone vodi u neko od evropskih takmičenja.
Utisak je nažalost da se stvari nisu drastično promenile ni nakon što je na klupu ovog tima seo legendarni Andrej Ševčeknko kome je inače ovo prvi klupski posao u karijeri, nakon veoma uspešne epizode u reprezentaciji Ukrajine.
Naime, od kako je nekadašnji fudbaler Milana i Čelsija seo na užarenu klupu “grifona” ova ekipa još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je Đenova doživela tri poraza i jedan remi, a svakako da je ono što možda i najbolje pokazuje koliko zapravo Đenovljani loše izgledaju ove sezone, podatak da na ta četiri susreta ova ekipa nije uspela da postigne niti jedan gol.
U prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli doživeo očekivani poraz na gostovanju kod Juventusa u Torinu, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz podatak da izabranici Andreja Ševčenka na tom meču nisu uputili za devedeset minuta niti jedan šut u okvir gola.
Inače, kada su u pitanju susreti na domaćem terenu, do sada su “grifoni” odigrali sedam mečeva kao domaćin i još uvek nisu osetili čari pobede, pošto je u tom periodu ova ekipa čak četiri puta remizirala, uz tri remija, i ako postoji neko idealno vreme za prvi trijumf na svom stadionu, onda je to svakako gradski derbi protiv Sampdorije, koja takođe ima dosta problema u poslednje vreme.

Sampdorija: Druga najgora odbrana u ligi!

Dosta negativnih stvari se u Sampdoriji dešavalo u prethodnih nekoliko dana, a sigurno je da se ona najbitnija odnosi na hapšenje kontraverznog predsednika ovog kluba Masima Ferera, koji je nakon toga podneo ostavku.
Naime, Ferero je priveden zbog navodnih malverzacija oko lažnog bankrota neke od svojih firmi i kako ne bi negativan publicitet navukao i na klub, koji preživljava dovoljno teške trenutke i bez toga, odlučio je da se povuče.
U ovom trenutku se Đenovljani nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na ekipu koja će na kraju napustiti najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
U prošlom kolu je Sampa doživela novi poraz i to na svom terenu od Lacija, dosta lakše nego što se očekivalo, pošto su Ćiro Imobile i drugari slavili sa 1:3, uz podatak da su Rimljani na odmor otišli sa čak tri gola prednost.
Do sada je nekadašnji učesnik Lige šampiona odigrao šesnaest mečeva u prvenstvu i ostvariosamo četiri trijumfa, tri remija i čak devet poraza, što je zaista previše za tim koji je poput svog gradskog rivala želeo da se umeša u borbu za plasman na mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, ali već sada slobodno možemo istaći da od toga nažalost neće biti ništa.
Na poslednjih pet susreta Sampdorija je ostvarila dva trijumfa i tri poraza, a zaista se činilo u jednom trenutku da forma ovog tima ide uzlaznom putanjom pošto su vezali dve pobede, i to prvo na gostovanju kod “fenjeraša” Salernitane, a odmah nakon toga i protiv Verone koja igra zaista odlično ove sezone.
Međutim, na osnovu onog što smo videli u prethdodna dva kola apsolutno nikoga ne treba da iznenadi ukoliko se Đenovljani sa svojim gradskim rivalom do poslednjeg kola bore za opstanak u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Za kraj, Sampdorija će na ovom susretu nastupiti bez Damsgora koji je na Evropskom prvenstvu bio jedan od najboljih fudbalera Danske koja je mimo svih očekivanja došla do polufinala.

Naš predlog

Utisak je da rivali iz Đenove odavno nisu bili lošiji nego što je to slučaj ove sezone, a to nam svakako najbolje pokazuje i tabela.
Ipak, “Derbi dela Lanterna” nam po pravilu uvek donosi dosta uzbuđenja, a mišljenja smo da će i ovog puta i jedna i druag ekipa postići makar po jedan gol zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.
Teško je prognozirati konačan ishod ovog susreta obzirom da oba tima igraju katastrofalno u poslednje vreme, i baš zbog toga smo mišljenja da će ovo biti jedan efikasan derbi, jer je sigurno da i Đenova i Sampa žele da se iskupe svojim navijačima za očajne partije, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.