Tip dana: Portland – Njujork Siti: Veliko finale MLS-a! Ko će do trofeja?

U subotu je zaista sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta posle duže vremena analizirali jedan meč iz MLS-a, i to ne bilo kakav, već veliko finale u kom će snage odmeriti Portland i Njujork Siti.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Portland: Mogu li “drvoseče” do novog trofeja?

Došlo je vreme da se polako ali sigurno svode računi u MLS-u, pošto nas u u subotu uveče očekuje veliko finale u kom će Portland Timbersi na svom terenu ugostiti Njujork Siti.
Biće ovo treće finale za popularne “drvoseče” u samo dvanaest godina dugoj istoriji kluba. Prvo finale Portland je igrao 2015. kada je osvojio MLS kup savladavši Kolambus, dok je tri godine kasnije poklekao pred Atlantom Herarda Tate Martina čiji su napad predvodili Hozef Martinez i Migel Almiron.
U finalu zapadne konferencije Portland je bez većih problema eliminisao Solt Lejk i to golovima Mora i Morena, a i ovog puta je jedan od najboljih fudbalera “drvoseča” bio Čara koji ima velike šanse da na kraju dođe i do priznanja za najkorisnijeg igrača ovogodišnjeg izdanja MLS-a.
Inače, regularni deo šampionata Timbersi su završili na četvrtom mestu na tabeli i utisak je da je ova ekipa na najbolji mogući način tempirala formu, pošto na tri poslednja susreta u regularnom delu sezone, Portland je ostvario isto toilko trijumfa što im je donelo dobru poziciju uoči doigravanja.
Nakon toga redom su padale ekipe Minesote, Kolarada i pomenutog Solt Lejka, a na svim tim mečevima “drvoseče” su primile samo jedan gol što možda i najbolje pokazuje koliko dobro ova ekipa igra u poslednje vreme.
Inače, trener Portlanda Đovani Savarese ima dosta kadrovskih problema uoči velikog finala, pošto neće moći da računa na čak petoricu standardnih fudbalera, ali je utisak da su Timbersi i u takvoj situaciji ipak favoriti protiv Njujork Sitija koji je debitant u finalima.

Njujork Siti: Prvo finale u istoriji za ovu ekipu!

Njujork Siti je osnovan pre samo osam godina, i iako je nekoliko velikih fudbalskih imena prodefilovalo ovim klubom, Siti je tek ove sezone došao do plasmana u veliko finale MLS-a, gde će u subotu uveče odmeriti snage sa Portlandom u nastojanju da dođe do svog prvog trofeja u najkvalitetnijem rangu američkog fudbala.
U finalu konferencije se ova ekipa koja je inače filijala Mančester Sitija sastala sa favorizovanom Filadelfijom, i ostvarila veoma važnu pobedu, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.
Golova u prvom poluvremenu nije bilo, ali ni previše šansi za postizanje istih, ali nam je drugi deo igre doneo čak tri pogotka.
Na gol se čekalo do 63. minuta, a tada je Kalens autogolom doveo Filadelfiju u vođstvo. Samo dva minuta kasnije Moralez je ispravio grešku svog saigrača i zatresao mrežu za 1:1, da bi Mango doneo Sitiju pobedu i plasman u finale u finišu susreta što je bio povod za veliko slavlej fudbalera Njujorka.
Inače, na putu do velikog finala MLS-a, Njujorčani su eliminisali Atlantu, Nju Ingland i pomenutu Filadelfiju, a zanimljivo je da je regularni deo šampionata Siti završio na četvrtom mestu na tabeli istočne konferencije, poput Portlanda koji je bio četvrti na zapadu, čime se još jednom pokazalo da timovi koji završe na vrhu tabele po nepisanom pravilu ne prođu dobro u plej-ofu.
Za kraj, trener Njujork Sitija Roni Dejla ima dosta manje kadrovskih problema za razliku od svog kolege na klupi Portlanda, a za veliko finale neće moći da računa na samo dvojicu fudbalera – Parksa i Tirneholma koji su povređeni.

Naš predlog

Obzirom da je ulog trofej, ne treba ovde očekivati previše golova zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.83.
Portland ima mnogo više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju i mišljenja smo da će popularne “drvoseče” doći do novog trofeja u MLS-u, zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.70.
Za kraj, za očekivati je da se sve reši u drugih 45 minuta zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom X-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila spektakularnu kvotu 6.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.