Derbi dana: Real Madrid – Atletiko Madrid: Ima li Don Karlo rešenje za “bunker” Čola Simeonea?

U nedelju je poprilično dobra ponuda za klađenje, a derbi vikenda se igra na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Atletiko Madrid.
Meč između dva kluba iz Madrida je zakazan za 21 čas.

Real Madrid: Fantastične partije kraljevskog kluba!

Prošla sezona nije bila najuspešnija za Real Madrid koji je na kraju završio na drugom mestu iza Atletiko Madrida, koji mu upravo i dolazi u ovom kolu.
Ipak, ova godina je i te kako uspešna za Madriđane, koji se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Sevilju koja ruku na srce ima i meč viška, pošto su Andalužani u subotu pobedili Bilbao u Baskiji sa 0:1.
U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Sosijedada, a taj meč je završen rezultatom 0:2, a zanimljivo je da je jedan od golova postigao Luka Jović posle baš dosta vremena.
Sredinom nedelje su Madriđani odigrali još jedan izuzetno dobar meč na svom terenu protiv Intera i tako overili prvo mesto u grupi Lige šampiona, čime je kraljevski klub obezbedio sebi nešto lakšeg rivala u nokaut fazi, mada to u principu ne mora ništa da znači pošto su recimo PSŽ, ali i upravo Atletiko Madrid završili na drugom mestu u svojim grupama.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su izabranici popularnog Don Karla odigrali sedam mečeva kao domaćin i ostvarili pet trijumfa i dva remija, a veoma je zanimljivo da su ta dva nerešena rezultata došla jedan za drugim a još zanimljivije je da oba puta na “Santjago Bernabeu” nije bilo golova, što je svakako atipično za najtrofejniji klub na svetu.
Što se tiče sastava tima za veliki derbi Madrida, italijanski stručnjak neće moći da računa na Bejla i Sebaljosa dok su svi ostali fudbaleri spremni za susret sa Atletikom i zaista treba priznati da situacija sa odsutnim i povređenim fudbalerima u Realu odavno nije bolja, što i te kako može da raduje Karla Ančelotija koji bi ovim trijumfom praktično stavio jednu ruku na šampionski pehar.

Atletiko Madrid: “Jorgandžije” imaju dosta problema u La Ligi ove sezone!

Aktuelni šampion u veoma lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanju kod svog gradskog rivala obzirom da je ova ekipa sredinom nedelje savladala Porto u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona i tako izborila plasman u osminu finala, što je u ovakvoj situaciji ogroman uspeh, obzirom da tim iz Madrida ima dosta problema ove sezone, a mora se priznati da ni grupa nije bila najlakša.
Taj duel na “Dragau” je bez ikakve sumnje bio najbolji meč “jorgandžija” u dosadašnjem toku sezone, a ono što posebno može da raduje Čola Simeonea je da je njegova ekipa uspela za 45 minuta da postigne čak tri gola, pošto je poznato da je realizacija možda i najveći problem aktuelnog šampiona u ovoj sezoni.
Kada je u pitanju La Liga, mora se priznati da Atletiko Madridu baš i ne cvetaju ruže u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pošto se trenutno ova ekipa nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid.
Nažalost, u prošlom kolu je aktuelni šampion Španije doživeo poraz na svom terenu od Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Nakon očajnog poluvremena, “jorgandžije” su sredinom drugog dela igre došli do vođstva, ali je onda Majorka zaigrala fenomenalno, u poslednjih deset minuta postigla dva pogotka i došla do zasluženog trijumfa.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je četa Čola Simeonea odigrala sedam mečeva na strani i ostvarila četiri trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to od Alavesa, kada je mimo svih očekivanja bilo 1:0.
Za razliku od Karla Ančelotija koji nema previše problema kada je sastav tima za madridski derbi u pitanju, Dijego Simeone neće moći da računa na Savića, Gimeneza i Vršaljka, dok se vrlo lako može desiti da za ovaj spektakl na “Santjago Bernabeu” ne bude spreman ni Luis Suarez, što bi svakako bio ogroman hendikep za aktuelnog šampiona Španije uoči ovog gostovanja, koje bi možda moglo da predstavlja i prekretnicu kada je ova sezona u pitanju.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir sve ono što su i jedna i druga ekipa prikazale u dosadašnjem toku prvenstva dolazimo do zaključka da je četa Karla Ančelotija veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.13.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, dolazimo do zaključka da na poslednjih pet međusobnih susreta između Reala i Atletika nije bilo više od dva gola i deluje da nas nešto slično očekuje i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom od 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.84.
Za kraj, ne treba apsolutno nikoga da iznenadi ako Atletiko ne postigne nijedan gol u velikom derbiju Madrida, zbog čega vam hrabro predlažemo da probate sa igrom G0 koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.