Tip dana: PSŽ – Monako: “Kneževi” su dva puta zaredom u prvenstvu savladali Parižane, mogu li do novog podviga?

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Parku Prinčeva” gde će fudbaleri PSŽ-a dočekati Monako.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Dva vezana poraza od Monaka, ali i dva vezana neuspeha u Ligi 1!

Dosta puta smo u analizama mečeva PSŽ-a pominjali da su Parižani napravili pravi drim-tim i da bi sve osim titule šampiona Francuske i plasmana u makar polufinale Lige šampiona bilo veliki neuspeh.
Kada je ova prva stavka u pitanju, i pored nešto slabijih partija izabranika Maurisija Poketina u poslednje vreme, PSŽ se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli Lige 1 uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Ren, što je zaista ogromna bodovna prednost i svakako možemo konstatovati da su fudbaleri tima sa “Parka Prinčeva” praktično stavili jednu ruku na pehar namenjen šampionu Francuske.
Ruku na srce, u poslednja dva kola Parižani ne znaju za trijumf, i to pošto su prvo na svom terenu mimo svih očekivanja odigrali meč bez golova protiv Nice, da bi nakon toga na gostovanju kod Lansa jedva isčupali bod i to golom u sudijskoj nadoknadi.
Bilo kako bilo, Leo Mesi i drugari su ostvarili svoj primarni cilj a to je naravno bio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ali sa drugog mesta na tabeli pošto je na prvom mestu završio Mančester Siti koji je imao samo bod viška.
U poslednjem kolu grupne faze izabranici Maurisija Poketina su bez većih problema slavili na svom terenu protiv Klub Briža, a taj meč je završen rezultatom 4:1, uz po dva gola Mbapea i Mesija.
Što se tiče sastava tima za ovaj derbi meč sa Monako, pre svega, treba istaći da trener Parižana neće moći da računa na Nejmara koji se odavno povredio, što će bez ikakve sumnje biti veliki hendikep za ovu paklenu ekipu. Pored njega na “Park Prinčeva” u nedelju uveče neće istrčati ni Julijan Draksler, dok je Serhio Ramos pod velikim znakom pitanja, ali su za sada veće šanse da će ipak meč početi sa klupe za rezervne fudbalere.

Monako: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Utisak je da kako vreme prolazi tako i fudbaleri Monaka pružaju sve bolje partije, a to smo nekako najbolje mogli da vidimo u prethodna dva kola kada je tim iz Kneževine ostvario dva vezana trijumfa i nakon jedne poprilično loše serije rezultata uspeo da se probije na osmo mesto na tabeli uz samo tri boda manje u odnosu na trećeplasiranu ekipu na tabeli, a poznato je da je to treće mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici trenera Kovača slavili na svom terenu protiv Meca i to bez većih problema pošto je taj duel završen rezultatom 4:0. Naravno, ne treba zaboraviti da su “kneževi” pre tog duela slavili na teškom gostovanju kod Anžea, kada je bilo 1:3, što znači da je Monako na dva poslednja susreta postigao čak sedam golova.
Na sve to, ova ekipa je izborila plasman u nokaut fazu Liga Evrope i to sa prvog mesta jedne nimalo naivne grupe u kojoj su pored njih tu još bile i ekipe Sosijedada, PSV-a i Šturma.
Inače, nakon nekoliko sušnih godina, prošla godina je za fudbalere Monaka bila poprilično dobra pošto je ova ekipa konačno uspela da dođe do svog primarnog cilja, a to je plasman na treće mesto na tabeli, koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.
Nažalost, izabranici Nika Kovača nisu uspeli u plej-ofu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje da eliminišu ukrajinski Šahtjor, pa je na kraju ekipa iz Kneževine morala da se zadovolji sa utešnim plasmanom u Ligu Evrope gde im za sada dosta dobro ide kao što smo već pomenuli.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj veoma važan meč sa prebogatim Parižanima, hrvatski stručnjak neće moći da računa na Fabregasa, Volanda i Diatu.

Naš predlog

Pre svega, mečevi između ova dva tima nam uglavnom donose pregršt golova i zaista smo mišljenja da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.53.
Na poslednjih pet međusobnih duela između PSŽ-a i Monaka je palo čak dvadeset golova, što je još jedan od razloga da za vas toplo preporučimo igru na golove, ovog puta 4+ za koju je Meridianbet odredio fenomenalnu kvotu 2.31.
Za kraj, posle dva neuspeha u Ligi 1, ali i posle dva vezana poraza u prvenstvenim mečevima od Monaka, smatramo da je konačno došlo jedno vreme za pobedu Parižana nad ljutim rivalom, pa vam zato predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.