Tip dana: Roma – Specija: Može li ranjena “Vučica” do trijumfa posle dva vezana poraza?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel na “Olimpiku” gde će Roma u okviru poslednjeg meča sedamnaestog kola italijanske Serije A ugostiti ekipu Specije.
Početak meča je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Sjajan početak prvenstva, ali je onda usledio veliki pad…

Veći deo fudbalske javnosti je bio iznenađen dolaskom Žozea Murinja u rimski klub, i kako sada stvari stoje veliko je pitanje da li je to bio dobar posao uprave Rome, obzirom da se Rimljani trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli, i ukoliko tu i ostanu do kraja šampionata, ostaće bez svog primarnog cilja, a to je plasman u makar Ligu Evrope, pošto deluje da od plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje ponovo neće biti ništa obzirom da “Vučica” u ovom trenutku ima čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli, ali i meč manje ruku na srce u odnosu na tim sa stadiona “Dijego Armando Maradona”.
U prošlom kolu je Roma doživela zaista težak posao na svom terenu od Intera, a taj duel na “Olimpiku” je završen ubedljivom pobedom “neroazura” od 0:3.
Ipak, ne treba zaboraviti da su izabranici Žozea Murinja u prošlom kolu Lige Konferencija slavila na gostovanju kod CSKA iz Sofije, u jednom zaista sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:3, pa je na taj način Roma došla do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala novoformiranog takmičenja, i deluje da je tim sa “Olimpika” jedan od najvećih favorita za osvajanje istog.
Na kraju su Rimljani imali bod viška u odnosu na drugoplasirani Bode, koji je u prošlom kolu propustio veliku šansu da se nađe na prvom mestu na tabeli pošto je samo remizirao na gostovanju kod ukrajinske Zorije kada je bilo 1:1.
Inače, do sada je Roma u Seriji A odigrala osam mečeva na svom stadionu i ostvarila pet trijumfa, samo jedan remi i dva poraza.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa Specijom, Žoze Murinjo se nalazi u velikim problemima pošto zbog parnih žutih kartona neće biti Zaniola i Manćinija, dok će El Šaravi, Pelegrini i Spinacola susret propustiti zbog problema sa povredama.

Specija: Primarni cilj je opstanak u društvu najboljih!

Sigurno je da će 2020. godina ostati duboko urezana u srca svih navijača Specije. Naime, ova ekipa je došla do istorijskog plasmana u Seriju A, i to nakon dvomeča sa Frozinoneom, što je bio veliki povod za slavlje u La Speciji, i svakako da su navijači ovog simpatičnog kluba umeli da proslave taj veliki uspeh.
Prošlu sezone je tim iz Ligurije završio na petnaestom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju napustili najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, čime je Specija u svojoj premijernoj sezoni u društvu najboljih ostvarila svoj primarni cilj, a to je svakako opstanak u ligi.
Nema nikakve sumnje da izabranici legendarnog Tijaga Mote imaju potpuno iste ciljeve i kada je ovaj šampionat u pitanju, a trenutno je situacija takva da se klub iz Ligurije nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi opstanak u Seriji A.
Situacija je svakako zabrinjavajuća obzirom da Specija ima samo dva boda viška u odnosu na Đenovu koja se nalazi na poziciji koja vodi u niži rang, ali treba napomenuti i da ovaj tim ima meč manje pošto će u večeras gostovati kod Rome, gde ruku na srce četa Tijaga Mote nema prevelike šanse.
U prošlom kolu je Specija u jednom zaista sjajnom susretu na kom smo videli čak četiri gola remizirala na svom terenu protiv Sasuola koji igra sjajno u poslednje vreme, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Inače, što se tiče gostovanja, do sada je tim iz Ligurije odigrao osam mečeva van svog terena ove sezone i utisak je da se popularni “mali orlovi” baš i nisu proslavili pošto su u tom periodu ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi uz čak šest poraza, zbog čega se i nalaze ovako nisko na tabeli.
Za razliku od svog kolege na klupi Rome, Tijago Mota ima dosta manje kadrovskih problema pošto za ovo gostovanje kod “Vučice” neće moći da računa samo na dvojicu fudbalera – Senu i Gvasija.
Za kraj, treba napomenuti da je Specija prošle sezone uspela da odoli Romi na svom terenu i to pošto su se ove dve ekipe sastale u poslednjem kolu šampionata kada je bilo 2:2.

Naš predlog

Utisak je da bi Roma nakon dva vezana poraza prosto morala da slavi na ovom duelu i pored velikih kadrovskih problema sa kojima se suočio Žoze Murinjo.
Savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65, uz podatak da se vrlo lako može desiti da duel na “Olimpiku” dođe u prelazu 1-1 što Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.06.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, ova dva tima su odigrala dva meča na kojima je viđeno ukupno jedanaest golova, pošto je na “Olimpiku” bilo 4:3, dok je duel u Liguriji završen rezultatom 2:2, i deluje da nam golovi neće manjkati ni ovog puta pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.