Tip dana: Lacio – Đenova: Može li legendarni Ševčenko da probudi “grifone”?

U petak je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel na “Olimpiku” gde će fudbaleri Lacija dočekati Đenovu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Lacio: Mogli li Lacijali ponovo do Liga Evrope?

Pred početak šampionata je upravlja Rimljana kao primarni cilj za ovu sezoni istakla plasman u Ligu šampiona, ali je veliko pitanje koliko je to realno obzirom da se izabranici Maurisija Sarija u ovom trenutku nalaze tek na devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli, a poznato je da je ta četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je Lacio odigrao jedan ne baš najbolji meč na gostovanju kod Sasuola, u kom je rimska ekipa doživela novi poraz, pošto je taj duel u Ređo Emiliji završen pobedom Sasuola od 2:1, iako su Lacijali prvi došli do vođstva na tom nimalo prijatnom gostovanju.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Rimljani na tom susretu nastupili bez Sergej Milinković-Savića koji je taj duel propustio zbog crvenog kartona dobijenog u meču sa Udinezom na “Olimpiku” na kom smo videli čak osam golova, pošto je na kraju bilo 4:4, uz podatak da je Lacio izjednačujući gol primio u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Inače, tim sa “Olimpika” je pružao dosta dobre partije u Ligi Evrope i uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, a za protivnika u šesnaestini finala ova ekipa je dobila Porto, i opšti je utisak da je italijanska ekipa dosta bolje mogla da prođe na žrebu obzirom da je ekipa sa stadiona “Dragao” do poslednjeg kola bila u igri za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ali su u poslednjem kolu doživeli poraz na svom terenu od Atletiko Madrida i morali su da se zadovolje sa utešnom Ligom Evrope, gde svakako slove za jednog od favorita za najviši mogući plasman.
Maurisio Sari je odahnuo pošto za ovaj meč sa Đenovom može ponovo da računa na Milinković-Savića koji se vraća u prvi tim nakon suspenzije zbog cvenog kartona, dok u timu Lacija najverovatnije neće biti pojačanja iz gradskog rivala Rome – Pedra, koji se povredio na prošlom meču sa Sasuolom.

Đenova: “Grifoni” u veoma nezgodnoj situaciji!

Ako sagledamo sve ono što smo imali prilike da vidimo u dosadašnjem toku italijanske Serije A, utisak je da su fudbaleri Đenove ubedljivo najveće razočarenje.
Naime, u ovom trenutku se popularni “grifoni” nalaze na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli sa samo deset bodova, a poznato je da ta pozicija na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang, što će se vrlo verovatno i desiti ukoliko Đenova u najskorije moguće vreme ne krene sa dobrim partijama.
Utisak je nažalost da se stvari nisu drastično promenile ni nakon što je na klupu ovog tima seo legendarni Andrej Ševčeknko kome je inače ovo prvi klupski posao u karijeri, nakon veoma uspešne epizode u reprezentaciji Ukrajine.
Naime, od kako je nekadašnji fudbaler Milana i Čelsija seo na užarenu klupu “grifona” ova ekipa još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je Đenova doživela čak četiri poraza uz samo jedan remi, i uz još jedan nimalo lep podatak obzrom da su Đenovljani na pet poslednjih susreta u Seriji A postigli samo jedan gol i to u prošlom kolu u gradskom derbiju sa Sampdorijom, kada je Sampa odnela pobedu (1:3).
Ruku na srce, sredinom nedelje su Đenovljani u okviru šesnaestine finala italijanskog Kupa uspeli da postignu još jedan gol i da savladaju Salernitanu, čime je ova ekipa došla do plasmana u osminu finala i svakako da će “grifoni” imati velike ambicije u tom takmičenju, obzirom da je po svemu sudeći to i jedini način da se ovaj tim nađe u nekom od evropskih takmičenja naredne sezone.
Inače, kada je u pitanju saastav tima za ovaj duel, nekadašnji ukrajinski fudbaler i selektor ove zemlje ima daleko više problema od svog kolege na klupi Lacija, pošto za ovo gostovanje na “Olimpiku” neće moći da računa na Faresa i Rovelju, dok skoro sigurno neće biti ni srpskog internacionalca Maksimovića, kao ni Kalona i Kaiseda, koji imaju probleme sa povredama.

Naš predlog

Lacio igra sjajno na domaćem terenu, iako su u poslednje vreme malo pokvarili tu sjajnu seriju na “Olimpiku”. Sa druge strane Đenova je do sada na strani ostvarila samo jedan trijumf i nema nikakve sumnje da su Lacijali veliki favoriti na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.46.
Tradicija nam govori da na duelima između ova dva tima ima baš dosta golova, a zanimljivo je da ih je prošli put na “Olimpiku” bilo čak sedam, pošto su Rimljani slavili sa 4:3.
Mišljenja smo da nas i sada očekuje možda i podjednako efikasan meč zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.75.
Za kraj, smatramo da je nekako najrealnija prognoza za ovaj meč između Lacija i Đenove taj da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.