Derbi dana: Milan – Napoli: Nakon sjajnog starta i jedni i drugi polako posustaju! Ko će do trijumfa na “San Siru”?

U nedelju je dosta bolja ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj juče, a derbi dana se igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana dočekati Napoli.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Koji su krajnji dometi “rosonera”?

Pre svega, fudbaleri Milana su prošle sezone nakon sjajnih partija posle dosta vremena uspeli da izbore plasman u Ligu šampiona i nekako je utisak da bi to mogao da bude primarni cilj i ove sezone iako su “rosoneri” sve do skoro držali prvo mesto na tabeli.
Međutim, kako vreme prolazi tako i izabranici Stefana Piolija igraju sve slabije, a to se možda najbolje videlo i u prošlom kolu kada je Milan na gostovanju kod Udinezea jedva isčupao bod, i to nakon gola Zlatana Ibrahimovića u sudijskoj nadoknadi.
U ovom trenutku se tim sa “San Sira” nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, ali i meč manje u odnosu na gradskog rivala koji je u petak uveče bez većih problema slavio na gostovanju kod Salernitane kada je bilo 0:5.
Ne treba zaboraviti da su “rosoneri” nažalost eliminisani iz Lige šampiona i to pošto su u nimalo lakoj grupi zauzeli poslednje mesto na tabeli, pa se veliki povratak Milana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje završio neslavno.
Što se tiče mečeva na strani do sada je drugoplasirana ekipa na tabeli odigrala devet mečeva van svog stadiona i ostvarila šest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Fiorentine u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 4:3.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj u najavi veoma važan duel, Stefano Pioli neće moći da računa na Kjera, Rebića i Kalabriju, dok se pod velikim znakom pitanja nalaze i Teo Ernandes koji je do skoro bio pozitivan na koronavirus, ali i Leao koji ima problema sa povredom.
Napoli nije ostao u lepom sećanju fudbalerima Milana prošle sezone pošto su na svom terenu doživeli poraz (0:1), i sigurno je da će učiniti sve da se iskupe svojim najvernijim navijačima za taj neuspeh.

Napoli: Napolitanci polako ali sigurno posustaju!

Iako Napoli u poslednje vreme igra dosta loše, generalni utisak o dosadašnjem toku šampionata svakako mora da bude pozitivan, obzirom da je primarni cilj ovog tima sa stadiona “Dijego Armando Maradona” plasman u Ligu šampiona, a Insinje i drugari se nalaze na upravo toj četvrtoj poziciji na tabeli koja je i poslednja koja donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ipak, ako stvari posmatramo na malo drugačiji način onda se moramo prisetiti da je ovaj tim u prvih osam kola držao lidersku poziciju na tabeli i to sa učinkom od svih osam trijumfa.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Lučana Spaletija su doživeli čak tri poraza, jedan remi i samo jedan trijumf, i to u možda i najboljem meču Napolitanaca u ovogodišnjem izdanju Serije A, kada su na svom stadionu demolirali Lacio sa 4:0:
Tim sa “Vezuva” je sa dosta uspeha igrao i u grupnoj fazi Liga Evrope a u svojoj grupi Napoli je zauzeo drugo mesto na tabeli što znači plasman u šesnaestinu finala gde će se ova italijanska ekipa sastati sa Barselonom i sigurno je da će to biti derbi meč te faze drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Kada su u pitanju mečevi na gostujućim terenima do sada je ova ekipa odigrala osam mečeva na strani i ostvarila pet trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz i to u gostima kod lidera na tabeli Intera.
Utisak je da Lučano Spaleti ima dosta više problema kada je sastav tima u pitanju, pošto neće moći da računa na stuba odbrane Kulibalija koji se vraća na teren tek za mesec dana, dok se vrlo lako može desiti da u Milano ne putuju ni Insinjge, Osimhem, Rui, Elmas i Ruiz koji su povređeni.
Poslednji međusobni susret između Milana i Napolija je odigran sredinom marta ove godine kada su Napolitanci na sred “San Sira” slavili sa 0:1, i sigurno je da će fudbaleri četvrtoplasirane ekipe na tabeli učiniti sve da to ponove i ovog puta, ali nema sumnje da će to biti izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa nisu na nivou sa početka šampionata, a sećamo se da su ne tako davno ove dve ekipe delile prvo mesto na tabeli.
Veliki hendikep za Napolitance je neigranje Kulibalija, bez koga izabranici Lučana Spaletija imaju dosta problema u defanzivi i vrlo lako primaju golove, pa je upravo to najveći razlog zašto Milanu dajemo prednost u ovom meču i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.35.
Takođe, iz istog razloga vam preporučujemo da probate sa golovima na domaćina, a mišljenja smo da će se “rosoneri” makar dva puta upisati u listu strelaca zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.08.
Ako se osvrnemo na tradiciju, susreti između Milana i Napolija nam uglavnom donose dosta golova i mišjenja smo da će to biti i ovog puta slučaj na “San Siru” zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.