Tiket dana (nedelja, 19.12.2021)

tiket dana

Današnji dan je jedan od retkih, bar do početka naredne godine, u kome će ponuda za klađenje biti bogata. Pa, iskoristimo ga onda. Predložene kvote su bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Frajburg – Leverkuzen – GG3+ @ 1.90 u MaxBet

Domaćin ima samo jednu pobedu u prethodnih šest kola, ali kakvu. Slavio je u Menhengladbahu sa 6:0 i to je najubedljiviji trijumf nekog tima u ovogodišnjem izdanju Bundeslige. I pored nešto lošije serije rezultata Frajburg je ostao u vrhu tabele, zahvaljujući tome što je bio jedini tim bez poraza u prvih deset kola. Trenutno su peti, ali bi pobedom nad poslednjim rivalom u 2021. godini, Bajerom iz Leverkuzena, skočili na četvrto, a mogli bi i na treće mesto, zavisno od učinka Hofenhajma. U svakom slučaju, čak i da ostanu peti, bila je ovo sjajna polusezona za Frajburg. Što se ”farmaceuta” tiče, i njihov plasman je zadovoljavajući, nalaze se na trećem mestu, ali se očekivao neki bod više. Bajern je već nedostižan za njih, a i Dortmund je na pristojnoj udaljenosti. Ipak, prvi cilj Leverkuzena je da se vrati u Ligu šampiona, u kojoj nisu igrali prethodne dve godine. Trijumf u Frajburgu sprao bi gorak ukus posle dva loša rezultat u prethodnoj sedmici. U dve poslednje utakmice prokockali su vođstvo od 2:0, protiv Ajntrahta su izgubili sa 5:2, a sa Hofenjamom su remizirali 2:2. Jedino dobro je fantastična golgeterska serija Patrika Šika, Čeh je postigao sva četiri gola za svoj tim u ta dva mlča i sada je na koti 16 na listi strelaca, odmah iza neprikosnovog Roberta Levandovskog. Očekuje golove u Frajburgu, i to na obe strane. Za GG3+ u kladionici MaxBet kvota je 1.90.

Hajduk – Osijek – 0-2 @ 1.73 u MaxBet

Osiječani imaju priliku da prezime na vrhu tabele. Za tako nešto potrebno im je da pobede na Poljudu, što za njih nije nemoguć zadatak s obzirom da su u Splitu pobedili na tri od četiri prethodna gotovanja. Istina, možda bi Dinamo pretekao ”bijelo-plave” sa Drave da je odigrao sve mečeve u 2021. godini, ali će ”modri” na praznike sa jednom zaostalom utakmicom, upravo protiv Hajduka. Hajduk je u odličnoj formi u finišu sezone, to se poklopilo sa dolaskom trenera Valdasa Dambrauskasa, i da su usepli da zadrže prednost u Zagrebu protiv Lokomotive, mogli bi da se izjednače bodovno sa Osijekom u slučaju pobede. No, to sada nije bitno, broji se ono na kraju, a u Splitu su željni trofeja. Realnije je da osvoje Kup, u kome će se u polufinalu sastati sa Goricom, pa bi mogli u finalu da igraju baš sa Osijekom, koji prethodno mora da eliminiše Rijeku. Do tih mečeva ima dosta vremena, a ovaj duel na Poljudu biće najgledanija utakmica sezone u Hrvatskoj. Interesovanje navijača je ogromno, pre svega zbog ponovnog uključivanja Hajduka u šampionsku trku. I Osijek ima svoju računicu, dobro igraju u derbijima, ali su bez trijumfa na prethodna tri gostovanja. Na tim utakmicama nije bilo mnogo golova, pa ih ne očekujemo ni sada. Naš predlog je 0-2 gola, a koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Bazel – Grashopers – 1,2+ @ 2.15 u MaxBet

Nekada su okršaji Bazela i ”skakavaca” odlučivali o tituli u Švajcarskoj. Dugo su ova dva tima dominirali u zemlji satova, sireva i čokolade, ali su se vremena promenila. Grashopersi su čak morali da provedu sezonu u drugoj ligi i sada su na putu povrtaka. Bazel se držao, osvajao titule, ali u prethodne četiri godine primat je preuzeo Jang Bojs. Ovo je sezona u kojoj tim iz Berna nje dominantan i šansu su videli ostali timovi sa velikim ambicijama. Za sada je tu šansu najbolje iskoristio Cirih, koji predvodi prvoligaški karavan u Švajcarskoj. Bazel je imao uspešan nastup u Ligi konferencija, ali smo sigurni da je timu sa Sent Jakoba prevashodni cilj povratak titule. U poslednja četiri kola Bazel nije pobedio, ali ima samo jednu pobedu i čak tri remija. U sredu su u odloženom meču odigrali 1:1 sa Jang Bojsima i tako ostali bez izgleda da na praznike odu kao prvoplasirani, mada bi se to teško ispunilo čak i da su pobedili. ”Skakavci” su u sigurnoj zoni, na petom mestu, dovoljno udaljeni od borbe za opstanak, ali i za plasman u Evropu. Njihova šansa je u rasterećenosti, ali je Bazel bolji tim i trebalo bi da slavi u ovom meču. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za 1,2+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.15.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 7.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.