Tip dana: Lester – Liverpul: Domaćin je na poslednja dva međusobna meča dao čak šest golova Liverpulu! Mogu li desetkovane “lisice” do velikog podviga?

U utorak je zanimljiva ponuda za klađenje a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč 20. kola engleske Premijer lige u kom će Lester na svom terenu dočekati Liverpul.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Lester: Desetkovane “lisice” se neće uplašiti Liverpula!

U prethodne dve sezone je Lester praktično u poslednjim kolima ostao bez plasmana u Ligu šampiona, pa je nekadašnji šampion Engleske morao da se zadovolji sa utešnim učešćem u Ligi Evrope, gde se popularne “lisice” baš i nisu pokazale ove sezone.
Naime, izabranici Brendana Rodžersa su na kraju završili na trećem mestu u svojoj grupi, pa će takmićenje nastaviti u Ligi Konferencija, gde će Lester svakako biti jedan od glavnih favorita za osvajanje, naravno ukoliko ovaj tim bude “interesovalo” treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, treba biti realan pa priznati da smo od ovog tima očekivali dosta više.
Naime, u ovom trenutku se “lisice” nalaze tek na desetom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na petoplasirani Totenhem i sigurno je da će ta peta pozicija i biti primarni cilj izabranika Brendana Rodžersa pošto ta pozicija na kraju donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je Lester doživeo težak poraz na gostovanju kod Mančester Sitija, a na tom susretu na “Etihadu” smo videli čak devet golova pošto je na kraju bilo 6:3.
Zanimljivo je da je aktuelni šampion Engleske u jednom trenutku vodio sa 4:0, ali su onda “lisice” zaigrale sjajno i postigle čak tri gola, i kada se činilo da bi možda mogle da ostanu i neporažene, Siti je ubacio u petu brzinu, postigao dva gola i osamio se na vrhu tabele.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je četa Brendana Rodžersa odigrala osam mečeva na svom terenu i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i tri poraza.
Ono što je svakako podatak koji moramo napomenuti uoči ovog meča na “King Paueru” je da trener “lisica” neće moći da računa na čak devetoricu fudbalera, pa nema sumnje da fudbalere Lestera očekuje izuzetno težak posao, pogotovu što im u goste dolazi Liverpul koji igra sjajno ove sezone.

Liverpul: Poraz možda znači i oproštaj od šampionske trke!

Nakon ne baš najbolje prošle sezone, Liverpul ima najviše moguće ambicije ove godine i utisak je da im za sada ide odlično na svim frontovima.
Pre svega, “Redsi” su bez većih problema došli do plasmana u osminu finala Lige šampiona, i to pošto su u svojoj nimalo lakoj grupi zauzeli prvo mesto u grupi sa maksimalnih osamnaest osvojenih bodova.
Kada je u pitanju najkvalitetniji rang engleskog fudbala, trenutno se tim sa “Enfilda” nalazi na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, ali i jedan meč manjka u odnosu na “građane” koji igraju fantastično u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči podatak i da je aktuelni šampion Engleske na tri poslednja susreta postigao čak sedamnaest golova.
Poslednji meč u Premijer ligi su izabranici Jirgena Klopa odigrali pre devet dana kada su na nimalo prijatnom gostovanju kod Totenhema odigrali 2:2 u reprizi finala Lige šampiona iz 2019. godine.
Utisak je da su “pevci” bili bolji rival na tom susretu i da su možda i zaslužili trijumf, ali su propustili nekoliko dosta dobrih šansi pa su oba tima morala da se zadovolje sa podelom bodova.
Što se tiče mečeva na strani, Liverpul je do sada devet mečeva van svog terena i doživeo samo jedan poraz i to od Vest Hema kada je bilo 3:2, uz šest trijumfa i dva remija.
Jirgen Klop ima daleko manje problema kada je u pitanju sastav tima za ovaj meč sa Lesterom, pošto od bitnijih fudbalera neće moći da računa na Robertsona koji je dobio crveni karton u prošlom kolu protiv Totenhema, kada je zanimljivo postigao gol i asistirao Žoti.
Nedavno su se Liverpul i Lester sastali u četvrtfinalu EFL Kupa i bio je to jedan fantastičan meč, pošto je na kraju regularnog toka bilo 3:3, da bi nakon toga “Redsi” slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a pobedonosni gol u penal seriji je postigao Žota koji igra sjajno i ove sezone.
Ipak, u poslednjem međusobnom susretu ova dva tima u Premijer ligi, “lisice” su sredinom februara ove godine bez većih problema slavile sa 3:1, pa će tim sa “Enfilda” učiniti sve da im se ovog puta revanšira.

Naš predlog

Mečevi između ova dva tima nam uglavnom donose baš dosta golova i mišljenje je da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.97.
Domaćin ima ogromnih problema sa sastavom tima za ovaj susret pošto ima čak devet odsutnih fudbalera za ovaj veoma važan duel sa Liverpulom, pa je za očekivati da takvo stanje u Lesteru iskoriste “Redsi” zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.41.
Za kraj, Lester je na poslednja dva međusobna susreta sa Liverpulom postigao čak šest golova, i iz tog razloga vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila fenomenalnu kvotu 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.