Tip dana: Porto – Benfika: “Orlovi” žele revanš za nedavni debakl u Kupu!

U četvrtak je poprilično slaba ponuda za klađenje, ali nam ovaj dan ipak donosi veliki derbi portugalskog fudbala pošto će stadion “Dragao” biti domaćin novog duela između Porta i Benfike.
Meč između ova dva tima je zakazan za 22 časa.

Porto: Primarni cilj je titula!

Utisak je da stvari idu onako kako su čelnici Porta i priželjkivali uoči starta prvenstva, pošto je poznato da jedan od najtrofejnijih portugalskih timova ima uvek najviše moguće ciljeve.
Trenutno se izabranici Serža Konseisaa nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa Sportingom, i stiče se utisak da će ova dva tima do kraja prvenstva voditi veliku borbu za naslov prvaka Portugala.
Nažalost, tim sa stadiona “Dragao” nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su popularni “Zmajevi” u poslednjem kolu doživeli poraz na svom terenu od Atletiko Madrida kada je bilo 1:3, iako je Portu bio dovoljan i bod iz tog meča za plasman na drugo mesto na tabeli u verovatno i najtežoj grupi, u kojoj su pored ove dve ekipe bili još i Liverpul i Milan.
Ono što je posebno obradovalo sve navijače ovog tima je da je Porto nedavno deklasirao Benfiku u osmini finala portugalskog Kupa, pošto je taj meč završen rezultatom 3:0
Pola sata, toliko je ekipi Serža Konseisaa bilo potrebno protiv najljućeg rivala da na svom Dragau overi plasman u narednu rundu, iako je Porto veći deo susreta igrao sa igračem manje.
Sa istim rivalom se “Zmajevi” sastaju i ovog puta, a što se tiče poslednjeg meča u prvenstvu, Porto je na nimalo prijatnom gostovanju kod Vizele slavio sa 0:4 i još jednom pokazao da je možda i najveći favorit za osvajanje Primeire.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala sedam mečeva na svom “Dragau” i imaju maksimalan učinak pošto su ostvarili sedam trijumfa uz fantastičnu gol razliku 19:3.
Kada je u pitanju poslednji međusobni susret sa Benfikom u najkvalitetniijem rangu portugalskog fudbala, taj duel je odigran početkom maja ove godine, i nije bilo pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.

Benfika: “Orlovi” žele iskupljenje za poraz u Kupu!

Kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da fudbaleri Benfike i treću godinu zaredom ne dođu do naslova prvaka u Primeiri.
Naime, nakon katastrofalne pretprošle sezone, popularni “Orlovi” su šampionat završili na trećem mestu na tabeli iza Sportinga i Porta uz čak devet bodova manjka u odnosu na gradskog rivala iz Lisabona koji je neočekivano došao do titule šampiona Portugala.
Ni ove sezone situacija nije dosta bolja, pošto u ovom trenutku lisabonska ekipa zauzima treće mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani duo koji čine Sporting i Porto.
Međutim, za razliku od 2020. godine, Benfika je napokon bila uspešna u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto su izabranici Žorža Žezusa uspeli da preko PSV-a dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali ne samo to.
Naime, fudbaleri Benfike su u veoma teškoj grupi u kojoj nisu bili favoriti, a u kojoj su pored njih bili i giganti poput Bajerna iz Minhena i Barselone uspeli da dođu do drugog mesta na tabeli i izbore plasman u nokaut fazu Lige šampiona, čime je već ova sezona i te kako uspešna. Ono što će navijačima ovog tima bez ikakve sumnje ostati u najlepšem mogućem sećanju je pobeda u Lisabonu nad Barselonom od čak 3:0.
Nedavno je nažalost Benfika doživela težak poraz od Porta u osmini finala portugalskog Kupa istim onim rezultatom koji su pobedili Barselonu, a Žorž Žezus može da bude srećan što njegovi izabranici na tom duelu nisu doživeli pravu bruku pošto su posle samo trideset minuta gubili sa tri gola razlike.
Bilo kako bilo, treba napomenuti ipak da je Benfika najbolji gost u Primeiri, pošto je tim iz Lisabona na osam odigranih mečeva na strani ostvario čak sedam trijumfa uz jedan remi, što je jedan od podataka zbog čega ovaj tim u veoma lepom raspoloženju putuje na “Dragao”.

Naš predlog

Smatramo da će Benfika učiniti sve da se iskupi svojim navijačima za težak poraz u osmini finala Kupa, i mišljenja smo da “Orlovi” neće doživeti poraz na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.76.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa golovima na tim iz Lisabona, koji i zbog stanja na tabeli mora da ide na pobedu na ovom meču, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru G2+ koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.05.
Za kraj, smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj “O Klasiko” u pitanju ta da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.