Tip dana: Kristal Palas – Vest Hem: “Čekićari” traže novi trijumf na gostovanju kod jednog od najboljih domaćina u Premijer ligi!

Prvi dan 2021. godine nam donosi tri meča iz najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, a ovog puta smo za vas analizirali duel između Kristal Palasa i Vest Hema.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Kristal Palas: Sjajne partije na domaćem terenu!

Godinama unazad, Kristal Palas važi za jednu od najboljih domaćih ekipa u ligi, a postavlja se pravo pitanje šta bi bilo da tim iz Londona igra podjednako dobro i na strani, gde im ni ove sezone ne cvetaju ruže.
Krenimo redom. Trenutno se ekipa za koju igra Luka Milivojević nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestom mestu i kako sada stvari stoje utisak je da Kristal Palas neće imati većih problema kada je opstanak u drutšvu najboljih u pitanju, što je naravno i ovog puta primarni cilj.
Naime, londonska ekipa u ovom trenutku ima čak dvanaest bodova viška u odnosu na timove iz opasne zone što je svakako fina zaliha pred nastavak šampionata.
Na poslednjih pet mečeva izabranici legendarnog Patrika Vijere imaju skor od dva trijumfa, i to oba na domaćem terenu, dva poraza i jedan remi.
U prošlom kolu je Kristal Palas odigrao jedan sjajan meč na svom terenu i bez većih problema savladao Norvič, pošto je taj susret završen rezultatom 3:0, a ono što je veoma zanimljivo je da je taj rezultat bio i na poluvremenu.
U drugom delu igre je jedanaestoplasirani tim na tabeli propustio još nekolko dosta dobrih prilika za postizanje gola, pa je utisak da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji u korist domaćina.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Kristal Palas odigrao deset mečeva kao domaćin i doživeo samo jedan poraz, uz četiri trijumfa i čak pet remija.
Za kraj, treba napomenuti da je Patrik Vijera pozitivan na koronavirus pa će i ovaj duel kao i prethodni sa Norvičom sa klupe predvoditi njegov pomoćnik Roberts.
Kada su izostanci u pitanju, za domaćina na ovom susretu neće nastupiti Eze i Olise koji su takođe pozitivni, dok će Klajn i Mekartur propustiti meč sa Vest Hemom zbog povrede.

Vest Hem: Mogu li “čekićari” do plasmana u Ligu šampiona?

Generalni utisak o dosadašnjem učinku Vest Hema u ovogodišnjem izdanju Premijer lige je bez ikakve sumnje i više nego dobar.
Naime, ekipa iz Londona se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal, pa je utisak da bi popularni “čekićari” mogli da se umešaju i u borbu za plasman u Ligu šampiona, što je svakako sjajna stvar.
Ruku na srce, u poslednje vreme Vest Hem nije bio na onom nivou sa početka sezone, pošto je pre pobede u prošlom kolu nad Votfordom, tim iz Londona vezao tri meča bez trijumfa, ali je upravo ta brutalna partija iz prošlog kola pokazatelj da petoplasirani tim na tabeli polako ali sigurno izlazi iz krize.
Kada smo već kod tog meča sa Votfordom koji je završen rezultatom 1:4, zanimljivo je da je domaća ekipa prva došla do vođstva, što je samo razljutilo “čekićare” koje su do kraja tog duela postigli čak četiri gola, a utisak je da su mogli i više.
Dosta dobro puleni trenera Mojesa izgledaju i u Ligi Evrope gde su bez većih problema zauzeli prvo mesto u grupi ispred Dinama iz Zagreba, od koga su između ostalog na svom terenu i izgubili u poslednjem kolu grupne faze, ali treba dodati da je Vest Hem pre tog susreta obezbedio prvo mesto u grupi, koje je ovom timu donelo direktan plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, koje je po svemu sudeći nikad jače u poslednjih desetak godina.
Što se tiče gostovanja, do sada je Vest Hem odigrao deset mečeva na strani u Premijer ligi i ostvario pet trijumfa, dva remija i tri poraza.
Inače, trener “čekićara” će imati dosta problema kada je sastav tima u pitanju, pošto neće moći da računa na svoja dva centralna beka Zumu i Ogbonu koji su povređeni, a treba dodati da zbog povrede neće biti ni Kresvela.

Naš predlog

Ova dva tima po tradiciji igraju mečeve sa velikim brojem golova, a mišljenja smo da isti neće izostati ni ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.
Takođe, veoma zanimljivo je da su na poslednjih devet međusobnih susreta između ova dva tima oba tima uspevala da postignu makar po jedan gol, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.70.
Za kraj, mišljenja smo da Kristal Palas, koji kao što smo već u tekstu napomenuli važi za jednog od najboljih domaćina u ligi neće doživeti poraz ni na ovom meču na svom terenu, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.