NBA tiket (subota-nedelja)

Prošle noći nas je oborio Kevin Durent za jedan koš, ubacio je 29 umesto 31, ali šta da se radi. Nova noć je pred nama. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Kejd Kaningem (Detroit Pistonsi) + poeni (granica 18,5) @ 1.85 u Meridianbet

Pistonsi su posle pobede sezone i trijumfa u gostima protiv aktuelnih prvaka NBA lige Milvoki Baksa (115:106), sa sve Janisom Adetokumbom u sastavu, doživeli teško prizemljenje i povratak u realnost. Naime, Detroit Pistonsi su prvo izgubili od Šarlot Hornetsa rezultatom 140:111, da bi u poslednjem meču tim iz Mičigena doživeo ubedljiv poraz i od Memfis Grizlisa (118:88). Ipak, stvari bi mogle da krenu u pozitivnom smeru za Pistonse, u noćašnjem meču u Detroit dolazi protivnik po meri, Orlando Medžik. Ulog je veliki, ko izgubi u ovoj utakmici poneće na neko vreme epitet najgore ekipe u NBA ligi, pošto oba tima imaju po 7 pobeda u dosadašnjem delu sezone. Kaningem je neubedljivim partijama u poslednje vreme pao u trci za najboljeg debitanta ove sezone u NBA ligi i sada se nalazi na 4. mestu, iza Franca Vagnera, Evana Moblija i Skotija Barnsa. Čini se da bi Kaningem u derbiju začelja protiv Orlanda mogao da se vrati na pravi put na košgeterskom planu.

Naš predlog su + poeni na Kejda Kaningema, granica je postavljena na 18,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ajzea Stjuart  (Detroit Pistonsi) + skokovi (granica 7,5) @ 1.85 u Meridianbet

Stjuart se nalazio 6 utakmica van kombinacija za tim Pistonsa, mladi centar je bio u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima (health and safety protocols), vratio se na teren u poslednjem meču protiv Memfis Grizlisa i utopio u sivilo celog tima. Naime, Stjuart je u porazu od 30 razlike igrao samo 20 minuta, uz učinak od 6 poena i 8 skokova. Čini se da bi učinak Stjuarta protiv ekipe Orlando Medžika mogao biti znatno bolji, ipak se radi o okršaju timova koji bi do samog kraja regularnog dela trebalo da vode borbu ko će biti najslabije plasirana ekipa u NBA ligi u sezoni 2021-2022. Ajzea Stjuart je najbolji skakač u Detroit Pistonsima ove sezone i ima prosek od nešto preko 8 skokova po meču, radi se o borbenom i srčanom igraču.

Naš predlog su + skokovi na Ajzeu Stjuarta, granica je postavljena na 7,5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Robert Vilijams (Boston Seltiks) + skokovi (granica 8,5) @ 1.85 u Meridianbet

Boston Seltiksi su u četvrtak po američkom vremenu u svom poslednjem meču protiv Njujork Niksa ispustili vođstvo od 25 poena, konačan rezultat 108:105 je postavio Er Džej Beret pobedonosnom trojkom u poslednjoj sekundi. Beret je trojkom, ne samo sprečio da utakmica ode u produžetak, već doneo i neopisivu radost egzaltiranoj publici u Medison Skver Gardenu. Situacija u Seltiksima je alarmantna, nalaze se na 11. mestu na nikad zanimljivijem Istoku, imaju 18 pobeda i 21 poraz. Strateg Seltiksa, Ime Udoka, kritikovao je svoje igrače za nedostatak mentalne čvrstine. Ekipa koju predvodi američki trener nigerijskog porekla je jedna od najslabijih u takmičenju gledajući samo predstave u poslednjoj četvrtini. Tim iz Bostona je po četvrti put u sezoni izgubio meč u kojem su vodili najmanje 19 poena razlike, to je dva puta više od bilo kog tima u ligi. Predsednik košarkaških operacija, i osam sezona trener Boston Seltiksa Bred Stivens, je svestan teške situacije i dodaje da su trejdovi u timu verovatni do kraja roka za razmenu igrača. Stivens dodaje da su agresivni i aktivni u evaluaciji trenutnog rostera, da će napraviti izmene samo ako su suštinske i  veruju da će tim rokadama popraviti šanse ekipi za bolje rezultate u nastavku sezone.

Po statističkom kriterijumu koji je popularan na ovim prostorima, i po kome se Nikola Jokić nalazi na prvom mestu u NBA ligi ove sezone, a to je igrački rejting efikasnosti (PER – Player Efficiency Rating) najbolji plasirani igrač Seltiksa ove sezone je Robert Vilijams. PER je statistički pokazatelj koji omogućava da svi doprinosi jednog košarkaša u takmičenju budu izraženi jednom brojkom. Vilijams se nalazi na 32. mestu u NBA ligi po PER-u i ima vrednost od 21,71 poena, do poslednje utakmice sa Niksima centar Bostona se nalazio u prvih 30 na lestvici i imao vrednost od preko 22 poena (PER).

Robert Vilijams ove sezone ima učinak od 9,7 poena, 8,9 skokova i nešto preko 2 blokade po meču u proseku. Čini se da bi ovaj učinak igrača koji može da pokriva pozicije 4 i 5 mogao biti i bolji, uz naravno veću minutažu i više razumevanja spoljne linije u tome da bi ipak trebalo da postoji ravnoteža između linija da bi se ostvario dobar rezultat na kraju.

Naš predlog su + skokovi na Roberta Vilijamsa, granica je postavljena na 8,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Boston Seltiksi – Njujork Niksi – Hendikep 2 (granica 9,5 poena) @ 1.52 u Meridianbet

U revanšu duela od pre 2 dana, Boston Seltiksi dočekuju Njujork Nikse, kladionice nadmoćno daju prednost domaćem timu, ipak momentum je na strani tima iz ”Velike jabuke”, makar u sastavu nemaju igrače kao što su Džejson Tejtum i Džejlen Braun koji daju preko 20 poena u prosku po meču. Prva zvezda Niksa Džulijus Rendl je pao na ispod 20 poena po meču i daje 19,6 poena u proseku, uz nešto preko 10 skokova i 4,6 asistencija po meču. Pobedom protiv večitog rivala iz Bostona Njujork Niksi su se popravili na tabeli Istočne konferencije, nalaze se na deobi devetog i desetog mesta sa Vašington Vizardsima, oba tima imaju po 19 pobeda i 20 poraza. Sa druge strane Boston Seltiksi su sedam godina zaredom pod vođstvom trenera Breda Stivensa bili učesnici plej-ofa, da bi se trenutno nalazili tik ispod zone doigravanja i plej-in pozicija. Tim iz Masačusetsa je na 11. mestu na Istoku, imaju 18 pobeda i 21 poraz u dosadašnjem delu sezone. Čini se da su Niksi, iako igrački ograničenog kvaliteta, na putu da do kraja regularnog dela sezone vode borbu bar za plej-in pozicije, a možda malo i neočekivano u toj borbi su i Seltiksi, iako je tim iz Bostona sigurno očekivao daleko bolji rezultat i poziciju na lestvici od trenutne.

Mišljenja smo da borbeni Njujork Niksi na krilima velikog preokreta i pobede protiv istog rivala pre dva dana ne bi trebalo da se predaju bez velike borbe i u noćašnjem meču. Niksi bi možda mogli da gledaju na meč igran u četvrtak po američkom vremenu i pobedu protiv Boston Seltiksa  kao prekretnicu u ovoj sezoni, kao momenat kada su shvatili da mogu da pobede i posle deficita od 25 poena razlike protiv tima koji u svom sastavu ima Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna. Naš predlog je hendikep 2 (granica 9,5 poena) na Njujork Nikse u meču protiv Boston Seltiksa. Za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficjent 1.52.

Ukupna kvota na tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 9.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.