Tip dana: Lion – PSŽ: Domaćin traži izlaz iz krize preko najtežeg mogućeg rivala!

U nedelju je zaista sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najvećih derbija francuskog fudbala u kom će Lion na svom “Žerlanu” dočekati ekipu PSŽ-a.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Lion: Malo ko se nadao ovakvim rezultatima!

Mora se priznati da smo od fudbalera Liona očekivali daleko bolje partije, ali je trenutno situacija takva da se ova ekipa nalazi na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli uz čak 22 boda manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Do sada su izabranici Petera Boša odigrali osamnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili šest trijumfa, sedam remija i pet poraza.
U prošlom kolu je tim sa Žerlana samo remizirao na svom terenu protiv Meca, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je bio četvrti uzastopni susret na kom Lion nije uspeo da ostvari trijumf.
Inače, na pet poslednjih susreta izabranici trenera Boša su ostvarili samo jedan trijumf, doživeli jedan poraz i čak tri puta remizirali.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je trinaestoplasirana ekipa na tabeli odigrala devet mečeva na Žerlanu i doživela samo jedan poraz, uz četiri trijumfa i četiri remija, pa je svakako to jedan od razloga zbog čega fudbaleri Liona u lepom raspoloženju dočekuju PSŽ, koji na ovo gostovanje dolazi u znatno oslabljenom sastavu.
Inače, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran sredinom septembra prošle godine, kada su Parižani došli do trijumfa (2:1) i to nakon gola Maura Ikardija u poslednjim trenucima utakmice.
Peter Boš za ovaj duel neće moći da računa na Ekambija, Kadeverea i Slimanija koji su sa svojim reprezentacijama na Afričkom kupu nacija, dok će zbog povreda ovaj duel sa PSŽ-om propustiti Diomande, Denajer i Mendeš.

PSŽ: Koliko mogu desetkovani Parižani na ovom gostovanju?

Prošlu sezonu su Parižani mimo svih očekivanja završili na drugom mestu u francuskoj Ligi 1, pošto su na kraju do trofeja mimo svih očekivanja došli fudbaleri Lila, koji su na kraju imali bod viška u odnosu na četu Maurisija Poketina.
Zbog svega toga, ovog puta će pre svega primarni cilj biti povratak pehara namenjenom šampionu Francuske u klupske vitrine, dok je sasvim sigurno da će Parižani učiniti sve da dođu i do “ušatog trofeja”.
Trenutno je situacija takva da se tim sa “Parka Prinčeva” nalazi na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej koji je u petak slavio na gostovanju kod Bordoa, kada je bilo 0:1.
Do sada su izabranici Maurisija Poketina odigrali devetnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili čak četrnaest trijumfa, četiri remija uz samo jedan remi.
U prošlom kolu su prebogati Parižani samo remizirali na gostovanju kod Lorijena, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Inače, kada je Liga šampiona u pitanju gde tim sa “Parka Prinčeva” ima najveće moguće ambicije, grupnu fazu je četa Maurisija Poketina završila na drugom mestu iza Mančester Sitija a za protivnika u osmini finala dobili su madridski Real što će sasvim sigurno biti derbi te faze Lige šampiona.
Što se tiče mečeva na gostovanjima, do sada je tim iz prestonice Francuske odigrao deset mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, tri remija i jedan poraz, uz podatak da su Parižani na poslednja dva meča van svog terena dva puta remizirali.
Kada su izostanci u pitanju, ono što je dobro je da se u tim vraća Lionel Mesi, dok Poketino za ovo teško gostovanje neće moći da računa na Geja, Hakimija i Dialoa, koji su sa svojim reprezentacijama na Afričkom kupu nacija, dok zbog pozitivnog testa i povreda ovog puta neće biti Di Marije, Donarume, Drakslera, Kurzave i Rika.

Naš predlog

Mišljenja smo da će domaćin iskoristiti dosta problema koje Parižani imaju sa odsutnim fudbalerima i da Lion neće doživeti poraz na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.73.
Za one najhrabrije, savetujemo vam da probate i sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.30.
Golovi se kao i uvek u međusobnim duelima između ova dva tima ne dovode u pitanje pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.