Derbi dana: Roma – Juventus: Može li Murinjo da izađe na kraj sa bledim Juventusom?

U nedelju je zaista sjajna ponuda za klađenje, a derbi dana se igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Rome ugostiti Juventus.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Roma: Može li “Vučica” da naudi Juventusu?

Dosta pažnje je prošlog leta u Italiji izazvao povratak Žozea Murinja na Apenine koji je preuzeo Romu. Očekivali se da će samim tim “Vučica” biti konkurentna makar kada je u pitanju Liga šampiona, ali trenutno je situacija takva da se tim sa Olimpika nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, koja na sve to ima i meč manje.
U prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja odigrali još jedan loš meč na gostovanju kod Milana, a taj duel je završen pobedom “rosonera” od 3:1, iako se mora priznati da je bilo nekoliko poprilično spornih sudijskih odluka na “San Siru” zbog čega je između ostalog sudija sa tog meča u međuvremenu i suspendovan.
Na poslednjih pet susreta Rimljani su ostvarili dva trijumfa, jedan remi i dva poraza, a posebno treba istaknuti pobedu na gostovanju kod Atalante, što je verovatno bila i najbolja partija rimskog kluba u ovoj sezoni, obzirom da je taj duel u Bergamu završen rezultatom 1:4.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je četa Žozea Murinja odigrala deset mečeva kao domaćin i ostvarila šest trijumfa, dva remija i dva poraza.
Inače, za ovaj duel sa Juventusom, trener Rome neće moći da računa na Manćinija i Karsdorpa koji odrađuju suspenzije zbog crvenog kartona, dok pored njih dvojice neće biti ni Dijavare koji je sa reprezentacijom na Afričkom kupu nacija, dok su Majoral i Fuzato pozitivni na koronavirus, a neće biti ni duže odustnog Spinacole koji se povredio još na Evropskom prvenstvu.
Poslednji međusobni meč između ova dva tima je odigran sredinom oktobra u Torinu, kada je Juventus slavio rezultatom 1:0, a jedini gol na tom meču postigao je Kin.

Juventus: Navikli smo na daleko bolje partije od “Stare dame”!

Nakon nekoliko sezona u kojima su fudbaleri Juventusa bez većih problema dolazili do titule šampiona Italije, u prošlom šampionatu tim iz Torina nije bio ni blizu toga da se umeša u borbu za Skudeto, a na kraju je “stara dama” jedva uspela da dođe i do plasmana u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba istaći da su izabranici Masimilijana Alegrija bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, ispred aktuelnog šampiona Evrope – Čelsija.
Za rivale u nokaut fazu je ova ekipa dobila aktuelnog osvajača Liga Evrope Viljareal, ali ipak deluje da je Juventus favorit u tom dvomeču.
Što se tiče italijanske Serije A, Juve se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu pa je utisak da “staroj dami” predstoji velika borba za tu četvrtu poziciju do kraja šampionata, koja je inače i poslednja koja donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija ponovo odigrali jedan poprilično loš meč i to na svom terenu gde su samo remizirali sa Napolijem, koji je bio i bliži pobedi na tom susretu.
Kada su u pitanju partije na gostujućim terenima do sada je Juventus odigrao deset susreta van svog terena i ostvario pet trijumfa, tri remija i dva poraza.
Masimilijano Alegri nema previše problema kada je sastav ovog tima u pitanju, pošto se za meč sa Napolijem vratio Kjeza koji je postigao i gol na tom susretu, a italijanski stručnjak još uvek neće moći da računa na Danila i Bonućija koji su povređeni.
Na poslednja dva međusobna susreta sa Romom, tim iz Torina je ostvario isto toliko trijumfa i to bez primljenog gola, zbog čega fudbaleri ove ekipe u lepom raspoloženju putuju u Rim.

Naš predlog

Na međusobnim mečevima između ova dva tima uglavnom ima dosta golova, pa smo mišljenja da će to biti slučaj i ove večeri na “Olimpiku” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.97.
Savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda kada je ovaj duel u pitanju jer je zaista disktaubilno u kom smeru će otići ovaj susret, ali ono što se nekako ne bi trebalo dovoditi u pitanje su svakako golovi na obe strane, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.