NBA tiket (ponedeljak-utorak)

U noći između ponedeljka i utorka u NBA ligi igra se sedam utakmica. Ovako izgleda naš tiket. Kvote i granice su podložne promenama i korekcijama.

Detroit Pistons – Juta Džez – Hendikep 2 (granica 9,5 poena) @ 1.62 u Meridianbet

Pistonsi na svom platnom spisku za ovu sezonu još imaju igrača koji danas nisu u timu Blejka Grifina, Deandre Džordana i Dvejna Dedmona, najveći ugovor u timu ima Džerami Grant, ovu i narednu sezonu po oko 20 miliona dolara, ipak ovaj krilni igrač će po najavama verovatno biti trejdovan do kraja roka za razmenu igrača. Od ostalih igrača Keli Olinik ima ugovor na ovu i još dve sezone vredan, kada se sve sabere, oko 37 miliona dolara. Nemaju  Pistonsi problema sa opterećenim budžetom za plate igrača u budućnosti, samo što malo koji slobodni agent uopšte želi da dođe u Detroit. Pistonsi nisu došli ni do polovine odigranih utakmica ove sezone, a čini se da su već došli do faze kada igrači stavljaju svoje pojedinačne interese ispred timskih, što je i razumljivo pošto takmičarskih timskih ciljeva i nema mnogo. Tim iz Detroita ove sezone nije dobar, ni zajedno, ni pojedinačno, da li mogu da pobede bilo koga u jednoj utakmici mogu, pobedili su aktuelne prvake Milvoki Bakse na strani, ali i pored svega toga čini se da su Pistonsi glavni kandidati za najgori odnos pobeda i poraza na kraju sezone u NBA ligi, i to uprkos trijumfu nad glavnim rivalom za tu neslavnu titulu Orlando Medžikom u poslednjoj utakmici. Detroit Pistonsi se trenutno nalaze na 14. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 8 pobeda i 30 poraza u dosadašnjem delu sezone.

Juta Džez ima dva vezana poraza, ako je prvi protiv Toronto Reptorsa zbog brojnih izostanaka bio i očekivan, drugi poraz u meču protiv Indijane Pejsersa je došao u utakmici u kojoj su  Džezeri nastupili sa većim brojem nosioca u sastavu, uz veliki hendikep, neigranje Rudija Gobera. On je ušao u zdravstvene i sigurnosne protokole (health and safety protocols) 6. januara i ne očekuje se njegov nastup na meču protiv Detroit Pistonsa. Od drugih igrača Džo Ingls je ušao u protokole 4. januara i mogao bi da nastupi na ovom meču. Posle ovog meča Juta ima duel sa Klivlend Kavalirsima, Denver Nagetsima i Los Anđeles Lejkersima, tada bi već mogao da se vrati i Gober, a sada im je potrebna jedna sigurna pobeda protiv slabe ekipe Detroit Pistonsa. Juta Džez se nalazi na 3. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju 28 pobeda i 12 poraza.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 9,5) na Jutu Džez protiv Detroit Pistonsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.62.

Šarlot Hornetsi – Milvoki Baksi – Ukupno poena + (granica 230,5 poena) @ 1,58 u Meridianbet

Hornetsi su vezali dve ohrabrjujuće pobede na domaćem terenu, prvo su ubedljivo savladali Detroit Pistonse rezultatom 140:111, Keli Ubre je na tom meču u poslednjoj četvrtini dao 8 trojki, da bi onda tim iz Šarlota pobedio i ekipu koja brani titulu iz prošle sezone, Milvoki Bakse. Čini se da se u drugoj uzastopnoj utakmici na istom mestu između istih rivala, ali ne i back-to-back meču,  može očekivati interesantan i uzbudljiv dvoboj do samog kraja. Šarlot Hornesti se nalaze na 8. mest na Istoku, imaju 21 pobedu i 19 poraza.

U poslednje 4 utakmice, ne upuštajući se u detalje, neko bi pomislio malo neobični rezultati Milvoki Baksa, prvo su u svojoj dvorani vezali dva poraza protiv Detroit Pistonsa i Toronto Reptorsa, da bi u značajno oslabljenom sastavu dominantno savladali Bruklin Netse na strani, i na kraju su u poslednjem meču izgubili od Šarlot Hornetsa rezultatom 114:106. Na tom poslednjem meču jedan ne tako pohvalan statistički pokazatelj, klupa Baksa je dala svega 5 poena. Naime, pet rezervista je uzelo učešća u utakmici protiv Hornetsa i samo je Sandro Mamukelašvili  dao 5 poena, od 106 poena Milvokija 89 su dali starteri Janis Adetokumbo (43), Kris Midlton (27) i Bobi Portis (19). Ipak, sada se očekuje malo drugačija utakmica, neko od igrača sa liste onih kojih se nalaze u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima (health and safety protocols) bi mogao da se vrati na teren, radi se o Džordžu Hilu, Grejsonu Alenu i Petu Konatonu, dok bi Džru Holidej trebalo da propusti meč sa Hornetsima zbog problema sa levim skočnim zglobom.

Naš predlog su ukupno poena + (granica 230,5 poena)  na meču Šarlot Hornetsa i Milvoki Baksa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.58.

Janis Adetokumbo (Milvoki Baksi) + poeni (granica 32,5) @ 1.85 u Meridianbet

Adetokumbo već dugo vremena pokazuje da je jedan od najdominantnijih igrača u NBA ligi, ako ne i prvi na toj listi. Igra Grka ne zavisi od šuta sa distance, njegove atletske sposobnosti su neverovatne, snalažljivost u reketu je impresivna, u par koraka ostavi svoje direktne rivale iza svojih leđa. Čini se da u izostanku Džrua Holideja Adetokumbo ima više loptu u svojim rukama, nikada nije bilo sporno da je Janis sjajan igrač i da bi u revanšu sa Hornetsima pojačani Baksi predvođeni grčkim internacionalcem mogli da uzvrate udarac.

Naš predlog su + poeni na Janisa Adetokumba, granica je postavljena na 32,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Džejson Tejtum (Boston Seltiksi) + poeni (granica 26,5) @ 1.85 u Meridianbet

Seltiksima je bila potrebna jedna čvrsta pobeda, i dobili su je u poslednjem meču protiv Niksa, tim iz Njujorka je pobeđen rezultatom 99:75. Ipak, čini se da u Boston noćas dolazi koji bi mogao da ima više oružja od Niksa. Naime, Pejsersi imaju dve vezane pobede, na teren se još nisu vratili Malkolm Brogdon, najbolji strelac tima iz Indijanapolisa je osam utakmica u nizu van terena, a u Indijani nema ni trećeg najboljeg  strelca ove sezone, Karisa Leverta, ovaj bek je ušao u protokole 3. januara i mogao bi da se vrati na teren u bliskoj budućnosti. Od ostalih igrača iz protokola su se vratili Kris Duarte i Džeremi Lamb, dok se pravo niotkuda u poslednje vreme pojavio Lens Stivenson. Stivenson je imao dva sjajna poslednja meča, prvi protiv Bruklin Netsa u kom je dao 30 poena, i to tako što je posle prve četvrtine rezultat bio 37:32 za Pejserse, a njegov učinak po statistici u tom trenutku (boxscore) 20 poena za 6 minuta i 23 sekundi na meču, Na poslednjem meču za Pejserse protiv Jute Džez, Stivenson je imao 16 poena i najviše asistencija u karijeri, rekordnih 14. Posle kratkoročnog ugovora potpisanog na deset dana, očekuje se da Pejsersi, posebno posle pohvala glavnog trenera Rika Karlajla, zadrže Lensa Stivensona do kraja sezone. Mogao bi da bude drugačiji meč za Seltikse nego onaj što su imali protiv igrački ekipe ograničenog kvaliteta Njujork Niksa. Pejsersi iako slabije plasirani od tima iz Njujorka su u poslednjoj utakmici protiv Jute pokazali da kad igraju rasterećeno mogu da pobede svaki tim u ligi.

Naš predlog su poeni na Džejsona Tejtuma, granica je postavljena na 26,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 8.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.