Derbi dana: Barselona – Real Madrid: Barsini klinci protiv mašinerije iz Madrida! Ko će do trijumfa u “El Klasiku”?

U sredu je na programu nekoliko spektakularnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel Superkupa Španije u kom će snage odmeriti Barselona i Real Madrid.
Duel između dva ljuta rivala je zakazan za 20 časova.

Barselona: Problem nije budućnost, već sadašnjost!

U prethodnih nekoliko nedelja smo bili svedoci toga da Barselona ima izuzetno talentovane fudbalere u svojim redovima i da svi navijači ovog kluba ne bi trebalo ni najmanje da se brinu oko budućnosti, međutim, veliki problem je sadašnjoj, koja nije nimalo prijatna.
Naime, u ovom trenutku se tim sa “Nou Kampa” nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak sedamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, sa kim će se između ostalog Barsa sastati i u Superkupu Španije.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbalskog prvenstva, izabranici Ćavija su samo remizirali na gostovanju kod Granade, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Dugo je šestoplasirani tim na tabeli vodio na tom duelu, ali je onda domaćin preko Puertasa u poslednjim minutima regularnog toka došao do izjednačenja.
Naravno, svi se sećamo da se Barselona nimalo nije proslavila u Ligi šampiona, pošto je u ne preterano teškoj grupi tim iz Katalonije zauzeo treće mesto na tabeli, a svakako da će oni najverniji navijači ovog kluba teško preboleti onaj poraz na gostovanju kod Benfike kada je bilo 3:0, ali i oba neuspeha od Bajerna iz Minhena.
Kadrovska situacija u Barsi je nešto bolja nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko nedelja, ali trener Ćavi i dalje neće moći da računa na Roberta, Bretvajta, Demira i Roberta, iako je ruku na srce veliko pitanje da li bi se neko od njih i našao u startnoj postavi za ovaj meč.
Na poslednjih pet duela u svim takmičenjima Barselona je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a zanimljvo je i da te tri pobede Katalonaca nisu ostvarene nimalo lako, što je verovatno i najbolji pokazatelj da tim sa “Nou Kampa” ima ogromne probleme od kako je ovu ekipu napustio Lionel Mesi.

Real Madrid: Utisak je da Madriđani odavno nisu bili veći favorit u “El Klasiku”!

Ako se samo fokusiramo na igru Madriđana, onda je sigurno da je četa Karla Ančelotija mogla dosta bolje, međutim, ukoliko bacimo pogled na tabelu dolazimo do zaključka da se najtrofejniji evropski klub trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, i čak sedamnaest poena više od najljućeg rivala Barselone, sa kojom će kraljevski klub u sredu uveče odmeriti snage u Superkupu Španije.
U prošlom kolu je lider na tabeli nakon nekoliko nešto slabijih partija odigrao jedan fantastičan meč na “Santjago Bernabeu” i bez većih problema savladao nimalo naivnu ekipu Valensije, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Naravno, treba podsetiti da su Madriđani bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto su na kraju završili na prvom mestu u grupi ispred milanskog Intera, od koga su bili bolji u dvomeču.
Žreb je bio nemilosrdan prema kraljevskom klubu pošto su za protivnike u osmini finala dobili prebogati PSŽ, i nema nikakve sumnje da će to biti veliki derbi ovog dela takmičenja
Na poslednjih pet susreta u svim takmičenjima, Real je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na gostovanju kod Hetafea, što je sasvim sigurno bila najlošija partija izabranika Karla Anćelotija kada je ova sezona u pitanju.
Kada je sastavim tima za ovaj “El Klasiko” u pitanju, francuski stručnjak neće moći da računa na Gareta Bejla i Marijana Dijaza, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj duel.
Inače, poslednji “El Klasiko” je odigran krajem oktobra kada su Madriđani slavili na “Nou Kampu” sa 1:2, dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, a svakako da treba napomenuti da na poslednja četiri međusobna susreta sa Barselonom, kraljevski klub ima isto toliko trijumfa i sigurno je da četa Karla Anćelotija želi da produži taj fantastičan niz.

Naš predlog

Evidentno je da Barsa ima dosta problema ove sezone, i kada se sve sabere i oduzme sigurno je da su Madriđani u ovom trenutku veliki favoriti, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.
Treba očekivati golove, pošto je to uostalom i tradicija kada je “El Klasiko” u pitanju pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.
Za kraj, smaramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj duel između dva ljuta rivala u pitanju da će Madriđani postići dva i više golova, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 1.79.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.