Tiket dana: Poeni igrača

Ponuda nije onakva kakva je trebala da bude, ali će se neki mečevi ipak igrati. Kvote i granice su, da podsetimo, podložne promenama.

Marko Belineli (Virtus Bolonja) + poeni (granica 16,5) @ 1.85 u Meridianbet

Virtus će na meču Evrokupa protiv francuskog Burga morati da izađe na teren bez tri od četiri dvocifrena igrača u proseku u poenima u evropskom takmičenju ove sezone. Ta trojica košarkaša su Miloš Teodosić, Kajl Vims i Kevin Harvi. Naime, Teodosiću je posle početnog šoka da bi moglo da se radi o ozbiljnijoj povredi, određena pauza od 20 dana zbog, ipak, lakše povrede kolena. Srpski reprezentativac je alfa i omega tima iz Bolonje, četvrti strelac ekipe u Evrokupu sa 13,3 poena po meču, prvi asistent i Virtusa i celog Evrokupa sa 8,14 asistencija u proseku po meču. Dobra vest za Bolonjeze je nešto lakši raspored u ovom delu sezone, možda se srpskom košarkaškom veteranu da i neki dan oporavka više, sa prioritetom da bude spreman za završnicu italijanskog košarkaškog kupa. Kajl Vims se nalazi u COVID-19 protokolima od 9. januara. Amerikanac je treći strelac Virtusa u Evrokupu, ima 14 poena u proseku za 25 provedenih minuta po meču, dok je Vims prvi strelac tima iz Bolonje u šampionatu Italije sa 16 poena po meču. Treći izostanak Kevina Harvija datira još iz decembra prošle godine i ovaj krilni centar bi posle operacije kolena trebalo da se vrati na teren početkom februara. Harvi je prvi strelac Virtusa u Evrokupu ove sezone i ima 15,8 poena po meču za 26,4 minuta na parketu  u proseku. Jedini preostali dvocifreni igrač u poenima u Evrokupu za Virtus  je iskusni Marko Belineli, Italijan ima 14,4 poena u proseku i drugi je strelac ekipe u evropskom takmičenju. Sa druge strane od oporavljenih igrača trener Virtusa Serđo Skariolo može ponovo da računa na Ajzeu Kordinijea. Francuz Kordinije se posle više od mesec dana pauze vratio na teren u utakmici igranoj za vikend protiv Ređo Emilije i za 12 minuta na terenu je imao učinak od 5 poena. Uz dodatak da se u Virtusu očekuje i skori povratak Nikolo Maniona, možda baš u današnjoj utakmici protiv Burga. Mladi talentovani igrač je svoju poslednju utakmicu imao 16. novembra i posle tretmana u saniranju povrede leđa u taboru tima iz Bolonje se željno iščekuje povratak bivšeg igrača Golden Stejt Voriorsa i jednog od najdarovitijih mladih italijanskih košarkaša Nikolo Maniona. Virtus iz Bolonje ima 5 pobeda i 3 poraza ove sezone u Evrokupu. Možda i neki poraz više za ekipu sa najvišim ambicijama ove sezone u drugom po snazi evropskom takmičenju i Burg, iako se nalazi na začelju tabele u Evrokupu, se mora shvatiti sa najozbiljnijim pristupom u taboru Virtusa. Francuski predstavnik je imao pojačanja na kadrovskom planu u poslednje vreme i ne dolazi u Bolonju sa belom zastavom.

Naš predlog su + poeni na Marka Belinelija, granica je postavljena na 16,5 poena u Meridianbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Nikola Milutinov (CSKA) + skokovi (granica 8,5) @ 1.85 u Meridianbet

Milutinov je doživeo svoju punu igračku afirmaciju u dresu Olimpijakosa, srpski internacionalac je u dresu crveno-belih proveo 5 sezona i sa pravom se smatra jednim od najboljih evropskih centara koji igraju u Evroligi. Posle problema sa povredama prošle, ali i ove sezone, Milutinov se vratio na teren, i čini se da polako ulazi u staru igračku formu i da će pun motiva ući u meč sa večitim rivalom Olimpijakosa, timom Panatinaikosa. CSKA bi po najavama trebalo u meč sa Panatinaikosom da uđe bez svog verovatno i najboljeg igrača Vila Klejburna. Neće biti lako nadoknaditi njegov učinak, posebno imajući u vidu da je Klejburn igrao sve utakmice za CSKA u Evroligi ove sezone, da provodi najviše minuta na parketu u evropskom takmičenju skoro 30 (29,2), da je ovo američko krilo prvi strelac tima iz Moskve sa 15 poena u proseku po meču i drugi skakač sa 5,4 skokova po meču u proseku. Ipak, to da je Klejburn drugi skakač CSKA bi trebalo shvatiti uslovno, Amerikanac je ipak igrao sve utakmice (17) u Evroligi i ukupno ima največi broj skokova (92) u timu CSKA, dok prvi skakač Moskovljana u proseku Nikola Milutinov ima ubeleženih 9 nastupa u evropskom takmičenju i 6 skokova po meču, uz ograničenu minutažu na nekim mečevima zbog izlaska iz povrede. Najveći duel na centarskim pozicijama u meču Panatinaikosa i CSKA  bi mogao da bude sudar divova i to Jorgosa Papajanisa (2.21 m) u dresu zelenih iz Atine, i trenutno prvog skakača u Evroligi ove sezone sa 8,24 skokova po meču, i Nikole Milutinova (2.13) u dresu Crvene armije. Srpski igrač je u prošlim sezonama bio jedan od najboljih skakača u Evroligi i trebalo bi da zna da odgovori na veliki izazov koji mu se pruža u vidu Jorgosa Papajanisa u svom povratku u Atinu.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Milutinova, granica je postavljena na 8,5 skokova u Meridianbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Nemanja Nedović (Panatinaikos) + poeni (granica 13,5) @ 1.85 u Meridianbet

Panatinaikos, iako ne na zavidnom mestu na tabeli Evrolige, vidi svoju šansu u meču sa CSKA iz Moskve. Atinski tim se nalazi na pretposlednjem 17. mestu u evropskom takmičenju, sa samo 4 pobede u 17 mečeva. Sa druge strane CSKA je malo koga impresionirao ove sezone u Evroligi, moskovski tim je poznat da melje svoje protivnike u regularnom delu sezone poslednjih godina, da je mesto na vrhu u preliminarnoj fazi zagarantovano za višestruke ruske i evropske klupske prvake u košarci. Ove sezone na polovini odigranih utakmica CSKA je na 7. mestu u Evroligi, imaju 10 pobeda i 7 poraza u dosadašnjem delu sezone. Prošle sezone CSKA je imao 24 pobeda i 10 poraza u regularnom delu, u sezoni 2019-2020 u vreme prekida su imali 19 pobeda i 9 poraza, u sezoni 2019-2020 moskovski tim je imao 24-6, a u sezoni 2018-2019 opet 24-6. Tako da je ovo jedna od slabijih sezona u početnoj fazi, bar u eri Dimitrisa Itudisa, a Grku je ovo osma sezona u klubu. U timu CSKA ipak očekuju bolje partije u nastavku sezone, iako bi odmorna ekipa Panatinaikosa mogla predstavljati nezgodnog rivala, posebno u odsustvu Vila Klejburna. Tim iz Atine nije imao takmičarski meč od 27. decembra i utakmice grčkog košarkaškog kupa sa timom Lavrija. Stefan Jović je došao u Panatinaikos i mogao bi da bude veliko pojačanje, čini se da je srpski reprezentativac baš ono što fali na bekovskim pozicijama u atinskom timu, bolja kontrola lopte, smirenost, defanzivni kvaliteti i sjajno razumevanje igre. Ipak, Jović je svoj poslednji kompetitivni meč imao u junu 2021. godine, u dresu reprezentacije Srbije protiv Filipina, kada se, nažalost, i povredio. Uz dodatak da je Jović malo igrao u sezoni 2020-2021 u dresu Himkija. Čini se da ne bi trebalo od srpskog plejmejkera Jovića očekivati  previše u početnim utakmicama za Panatinaikos.

Nemanja Nedović je jedan od onih igrača koji zna da bude nezaustavljiv kada uđe u seriju poena, u malobrojnim svetlim epizodama za Panatinaikos ove sezone srpski igrač je bio na nivou kada je igrao. Naime, Nedović je u pobedi nad Olimpijakosom na strani u šampionatu Grčke bio heroj Pireja, sa 24 datih poena, u tri od četiri pobede zelenih u Evroligi je bio više nego istaknut. U pobedi  protiv Fenerbahčea u Evroligi Nedović je dao 20 poena, u trijumfu protiv Anadolu Efesa  je bivši igrač Crvene zvezde dao 17 poena, i u pobedi protiv Zenita je srpski internacionalac imao 18 poena na svom kontu. Dok jedino u četvrtoj pobedi Panatinaikosa u Evroligi protiv Albe, Nedović nije uzeo učešće u pobedi svog tima zbog povrede.

Naš predlog su + poeni na Nemanju Nedovića, granica je postavljena na 13,5 poena u Meridianbet kladionici, dok koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.