Tip dana: Milan – Đenova: Ševčenko protiv “svog” Milana juri plasman u četvrtfinale Kupa, ali “rosoneri” blistaju u poslednje vreme!

U četvrtak je poput jučerašnjeg dana takođe veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel na “San Siru” u kom će Milan dočekati Đenovu u okviru osmine finala italijanskog Kupa.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Milan: “Rosoneri” igraju odlično u poslednje vreme!

Od kako je Stefano Pioli seo na klupu Milana, evidentno je da ovaj tim pruža poprilično dobre partije, a kruna toga se desila prošle sezone kada su “rosoneri” uspeli posle baš dosta vremena da dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Nažalost, tu se fudbaleri Milana baš i nisu proslavili pošto su u poprilično teškoj grupi zauzeli poslednje mesto na tabeli i nisu uspeli da nastave takmičenje ni u Ligi Evrope, što možda i nije toliko loše obzirom da će ekipa sa “San Sira” sada u potpunosti moći da se fokusira na Seriju A.
Trenutno se “rosoneri” nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Inter koji ima i meč manje, pa je utisak da svi navijači jednog od najtrofejnijih evropskih klubova imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu su Zlatan Ibrahimović i drugari bez većih problema slavili na gostovanju kod Venecije, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Golove za Milan postigli su legendarni Ibrahimović i Ernandez koji se dva puta upisao u listu strelaca, čime je još jednom potvrdio da je jedan od najboljih levih spoljnih fudbalera u Evropi.
Bio je to inače i treći vezani trijumf za drugoplasiranu ekipu na tabeli koja je pre toga slavila i na svom terenu protiv Rome u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 3:1.
Poslednji međusobni susret između Milana i Đenove odigran je početkom decembra u Đenovi kada su “rosoneri” bez većih problema slavili sa 0:3.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je tim sa “San Sira” odigrao sedam mečeva na ovom stadionu i ostvario sedam trijumfa, jedan remi i dva poraza.

Đenova: Ne vidi se svetlo na kraju tunela…

Malo ko je zaista očekivao da će fudbaleri Đenove igrati ovoliko loše u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A. Naime, ova ekipa se mimo svih očekivanja nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo dvanaest osvojenih bodova, što je zaista premalo.
Od samog starta su “grifoni” imali baš dosta problema a cenu loših rezultata je platio trener Davide Balardini a na njegovo mesto je postavljen legendarni Andrej Ševčenko koji se blago rečeno nije snašao na klupi Đenovljana.
Naime, od kako je nekadašnji fudbaler Milana i Čelsija seo na užarenu klupu “grifona” ova ekipa je odigrala devet mečeva u Seriji A i doživela čak šest poraza i tri remija.
U prošlom kolu je tim sa stadiona “Luiđi Feraris” doživeo novi poraz i to na svom terenu od Specije, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz podatak da su Goran Pandev i drugari uspeli da promaše nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
Na poslednjih pet mečeva “grifoni” su doživeli tri poraza i dva remija a jedini trijumf na klupi Đenove je Ševčenko ostvario u Kup duelu protiv Salernitane, kada je bilo 1:0, ali treba podsetiti da je tim iz Salenta ubedljivo najmanje do sada pokazao od svih timova iz Serije A, o čemu najbolje govori i trenutno poslednje mesto na tabeli.
Što se tiče gostovanja, do sada su Đenovljani odigrali jedanaest mečeva na strani i ostvarili samo jedan trijumf, uz pet remija i isto toliko poraza.
Poslednju pobedu na strani izabranici trenera Ševčenka su ostvarili još sredinom septembra prošle godine kada su u jednom fenomenalnom susretu slavili kod Kaljarija a taj duel je završen rezultatom 3:4.

Naš predlog

Veliko je pitanje da li će Stefano Pioli izvesti najbolji mogući sastav za ovaj duel pošto je Serija A prioritet. Sa druge strane, Kup takmičenje je jedina šansa da “grifoni” naredne sezone zaigraju u Evropi, međutim, izabranici Andrija Ševčenka igraju katastrofalno u poslednje vreme, pa bi sve osim pobede “rosonera” bilo ogromno iznenađenje zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.31.
Na poslednjih pet mečeva između Milana i Đenove je uvek bilo više od tri gola i nema nikakvog razloga da tako ne bude i sada zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.
Za kraj, smatramo da će Ševčenko imati ogroman motiv protiv svog bivšeg kluba, i mišljenja smo da će “grifoni” postići makar jedan gol na ovom teškom gostovanju, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.