Derbi dana: Liverpul – Arsenal: “Redsi” bez Salaha i Manea imaju težak posao protiv ove sezone odličnog Arsenala!

U četvrtak je poprilično interesantna ponuda za klađenje a za vas smo ovog puta analizirali duel između Liverpula i Arsenala.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Liverpul: Desetkovani “Redsi” na teškom ispitu!

Pre svega treba istaći da će Liverpul u narednih nekoliko sedmica biti značajno oslabljen obzirom da za ovu ekipu neće nastupati najbolji fudbaler Salah, potom Mane, a na kraju i Keita koji su sa svojim reprezentacijama na Kupu afričkih nacija.
Prošle sezone smo odlično videli kako Liverpul igra kada mu fali samo jedan fudbaler, a tu naravno mislimo na Virdžila Van Dajka koji je zbog teške povrede propustio praktično ceo šampionat.
U ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, mada treba napomenuti da “Redsi” imaju meč manjka.
U prošlom kolu je Liverpul bio akter jednog fantastičnog susreta na “Stamford Bridžu” sa Čelsijem, gde smo videli čak četiri gola, pošto je duel između ova dva tima završen rezultatom 2:2.
Od tog meča, četa Jirgena Klopa je odigrala samo jedan duel i to u FA Kupu kada su bez većih problem na svom terenu pobedili niželigaša Šruzberi sa 4:1.
Pre pomenutog duela sa Čelsijem, šampion Engleske iz 2020. godine je doživeo neočekivani poraz na gostovanju kod Lestera kada je bilo 1:0.
Što se Premijer lige tiče, do sada su “Redsi” odigrali devet mečeva na svom terenu i jedina su domaća ekipa koja još uvek nema poraz na svom terenu, pošto su ostvarili šest trijumfa i tri remija uz samo šest primljenih golova, što je svakako sjajan podatak.
Na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima izabranici Jirgena Klopa su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, a na svim duelima osim onog pomenutog sa Lesterom je bilo baš dosta golova.

Arsenal: Poraz od Notingema je malo pokvario inače sjajnu atmosferu!

U prethodnih nekoliko godina smo bili svedoci jednog izuzetno lošeg Arsenala, a ako se po jutru dan poznaje utisak je da bi ovo konačno mogla da bude jedna dobra sezona za “tobdžije”.
Naime, ekipa iz Londona se u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Vest Hem, a upravo to četvrto mesto i jeste primarni cilj Arsenala kada je ovaj šampionat u pitanju pošto je poznato da je to poslednje mesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Naravno, ne treba zaboraviti da tim sa “Emirejtsa” u ovom trenutku ima i meč manje od gradskog rivala Vest Hema, koji je sinoć bez većih problema savladao Norvič sa 2:0.
Na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi fudbaleri Arsenala su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to u prošlom kolu kada su “tobdžije” na svom terenu poražene od Mančester Sitija uz podatak da je domaća ekipa bila i te kako oštećena na tom susretu.
Generalno, bio je to jedan od boljih mečeva Arsenala u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, i to protiv lidera na tabeli i vrlo verovatno tima koji će uspeti da odbrani titulu šampiona, ali što zbog velikog broja neiskorištenih šansi, što zbog nekoliko skandaloznih sudijskih odluka, “tobdžije” su izgubile taj meč sa 1:2, iako su prve došle do vođstva.
Kada su gostovanja u pitanju, londonska ekipa je do sada odigrala deset mečeva na strani i ostvarila četiri trijumfa, samo jedan remi i čak pet poraza.
Poput Jirgena Klopa i Mikel Arteta će imati dosta problema oko sastava tima za ovaj duel, pošto se trenutno na Kupu afričkih nacija nalaze Obamejan, Parti, Elneni i Pepe.
Inače, poslednji međusobni susret između Liverpula i Arsenala je odigran sredinom novembra prošle godine kada su “Redsi” deklasirali tim iz Londona, a krajnji rezultat je bio čak 4:0, zbog čega vrlo verovatno “tobdžije” imaju veliki motiv da se revanširaju ljutom rivalu već na ovom susretu.

Naš predlog

Iako će i jedna i druga ekipa biti znatno oslabljena na ovom duelu, smatramo da će ovo ipak biti jedan i te kako interesantan meč koji će nam vrlo verovatno doneti i dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.
Poznato je da Arsenal standardno igra dosta dobro u Kup takmičenjima i mišljenja smo da izabranici Mikela Artete neće doživeti poraz na ovom meču protiv oslabljenog Liverpula, zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.
Za one najhrabrije, preporučujemo vam da probate i sa čistom dvojkom koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.