Tiket dana: Poeni igrača

Ponovo je evoligaško kolo osiromašeno odlaganjima, ali će se neke utakmice ipak igrati. Evo našeg predloga za učinak košarkaša. Kvote i granice su podložne promenama.

Nikola Mirotić (Barselona) + poeni (granica 17,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Težak poraz za Barselonu u meču odigranom u utorak protiv Olimpije na svom parketu. Na kraju, u utakmici punoj preokreta, bilo je 75:73 za italijanski tim. Barselona se evidentno muči već neko vreme, čini se da je očit izostanak, pre svega, prvog plejmejkera i dirigenta tima Nika Kalatesa. Ipak, posle dve teško izvojevane pobede u decembru na gostovanjima protiv Crvene zvezde i Panatinaikosa, a onda i volšebnog preokreta protiv UNIKS-a u Blaugrani, u meču u kojem je ruski tim imao vođstvo od 20 poena razlike u kasnoj fazi utakmice (57:77), usledila su tri vezana poraza. Prvo su u smiraj 2021. godine izabranici Šarunasa Jasikevičijusa velikom razlikom (94:75) u Evroligi izgubili protiv Baskonije na strani, da bi Silvan Francisko u dresu Manrese verovatno odigrao utakmicu karijere, sa datih 25 poena, i odlučujućim košem, koji je uveo utakmicu u dodatnih pet minuta. Francisko je maestralnom partijom pogurao svoju Manresu ka velikoj pobedi nad Barselonom posle produžetaka rezultatom 95:96.

Tim iz Katalonije je u poslednju četvrtinu protiv Olimpije ušao sa sedam poena razlike (54:47), činilo se da bi utakmica mogla brzo da se prelomi na stranu Barselone, ali tako nisu mislili Milanezi. Olimpija Milano je poslednji period ubedljivo dobila, dala čak 28 poena i odnela i drugu pobedu nad Barselonom ove sezone u Evroligi. Kori Higins od povratka na tri meča, na tri poraza, sve zajedno 5 poena, po dva protiv Baskonije i Manrese, i jedan protiv Olimpije. Povrede leđa za košarkaške veterane mogu biti hronični problem, verovatno je Higinsu potrebno vreme za povratak u pređašnju formu, a vremena za Katalonce srećom još uvek ima. Barselona kada igra dobro ima više igrača koji se ističu, ali kada ide loše, i kada nema Nika Kalatesa, a zdravstveno stanje  Korija Higinsa je pod upitnikom, heroj bi  tada mogao biti vodeći kandidat za nagradu najkorisnijeg igrača  Evrolige  (Euroleague MVP) u sezoni 2021-2022, Nikola Mirotić. Španski reprezentativac crnogorskog porekla je ubedljivo najbolji igrač Barselone ove sezone. Mirotić ima najveći indeks rejting u Evroligi, i to 22.95 poena, drugi na toj listi je igrač Real Madrida Edi Tavares sa 19.75 indeksnih poena, a sledeći igrač Barselone je Nik Kalates na 29. mestu sa 13,10 poena, da bi nakon Grka sledeći  igrači katalonskog tima na toj listi bili tek Nikolas Laprovitola (10,21) na 65. mestu i Brendon Dejvis (10,00) na 66. mestu. Ni u meču protiv Anadolu Efesa se ne očekuje ništa manje od Mirotića, sa jakom željom da se izbegne i četvrti poraz Barselone u nizu sada protiv aktuelnog, klupskog prvaka Evrope iz Turske.

Naš predlog su + poeni na Nikolu Mirotića, granica je postavljena na 17,5 poena u Mozzartbet, sa koeficijentom 1.85.

Šejn Larkin (Anadolu Efes) + poeni(granica 15,5) @ 1.85 u Mozzartbet

U Anadolu Efesu na teškoće Barselone gledaju kao probleme u raju, katalonski tim je uprkos skorašnjim porazima ipak na vrhu tabele u Evroligi. Sa druge strane Anadolu Efes se sa 9 pobeda i 9 poraza u dosadašnjem delu sezone nalazi na 8. mestu u evropskom takmičenju. Iako se već dugo u turskom timu priziva prošlosezonska, šampionska forma, Anadolu Efes se ipak trenutno nalazi na poslednjem mestu koje bi vodilo u doigravanje. Izabranici Ergina Atamana nisu imali takmičarski meč od 30. decembra prošle godine i poraza protiv UNIKS-a u Evroligi, to je skoro pola meseca bez košarke za Anadolu Efes. Šejn Larkin je neke od svojih najboljih mečeva u karijeri imao protiv Barselone, prošle sezone u finalu Fajnal fora je dao 21 poen katalonskom timu.  Američki bek, koji nastupa za reprezentaciju Turske, je pre toga u regularnom delu šampionske sezone za Anadolu Efes imao učinke od 23 i 19 poena protiv jednog od najvećih takmaca u evropskom takmičenju. Larkin očigledno ima pik na Katalonce, u prekinutoj sezoni 2019-2020, u jedinom svom  odigranom meču protiv ovog rivala , Amerikanac je  dao 26 poena. Dok je sezonu pre toga (2018-2019) Larkin bio najistaknutiji  pojedinac u četvrtfinalnoj seriji Evrolige Anadolu Efesa i Barselone, sa 19,6 poena u proseku je pomogao svom timu da se domogne do Fajnal fora te 2019. godine.

Naš predlog su + poeni na Šejna Larkina, granica je postavljena na 15,5 poena u Mozzartbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Vladimir Lučić (Bajern Minhen) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Borba za doigravanje ove sezone u Evroligi je nikad zanimljivija. Sedam timova su već napravili određenu prednost u odnosu na ostale konkurente. Naime, Olimpija Milano na 5. mestu ima 11 pobeda i 6 poraza, dok UNIKS i CSKA na šestom i sedmom mestu takođe imaju 11 pobeda ali i po poraz (7) više. Tek, Anadolu Efes na 8. mestu na tabeli Evrolige, sa 9 pobeda i 9 poraza, čini se lakše dostižnim ostalim ekipama, ali turski tim je aktuelni prvak Evrolige, već dugo se očekuje da izabranici Ergina Atamana podignu svoju formu na viši nivo, na prošlosezonski šampionski nivo. U Evroligi drugi deo sezone je već počeo, prostor za greške ekipa koje se trenutno ne nalaze u zoni plej-ofa, ali imaju ambicije da idu u doigravanje kao što su Bajern i Monako  je vrlo mali i posebno se mora voditi računa o mečevima sa direktnim rivalima, to nije samo pobeda više za jednu ekipu, već i ujedno poraz više neposrednim takmacima.

Vladimir Lučić je jedan od najboljih evropskih krilnih igrača, može se slobodno reći da u svojim zrelim igračkim godinama pruža svoje najbolje predstave. U svojoj šestoj sezoni u Bajernu, ne samo da Lučić ne stagnira ili igra lošije, nego u početnim godinama već se može reći da je upravo srpski reprezentativac neprikosnoveni vođa Bavaraca ove sezone. Naime, Lučić je kompletan igrač, nalazi se na visokom 12. mestu po indeksnom rejingu sa 15.50 poena, na listi na čijem se vrhu nalazi Nikola Mirotić. U odsustvu Daruna Hilijarda Lučić je prvi strelac ekipe sa 13,2 poena po meču, jedan je od najboljih skakača u Bajernu, ima nešto preko 5 skokova po meču. Srpski internacionalac je neumoran, čini se da nikad ne staje i da je uvek u pokretu, svakako je glavni motor Bajerna ove sezone u Evroligi.

Naš predlog su + poeni na Vladimira Lučića, granica je postavljena na 14,5 poena u Mozzartbet sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.