Tip dana: Borusija Dortmund – Frajburg: “Milioneri” mogu još više da se približe Bajernu, ali pita se tu nešto i najprijatnije iznenađenje Bundeslige!

U petak je sjajna ponuda za klađenje, pošto je na programu dosta veoma interesantnih mečeva a za vas smo ovog puta pripremili duel između Borusije iz Dortmunda i Frajburga, što će ujedno biti i meč između trenutno drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli Bundeslige.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li “milioneri” da ugroze lidera na tabeli?

Nažalost, ovu analizu moramo početi sa konstatacijom da tim iz Dortmunda u ne preterano jakoj grupi Lige šampiona nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Naime, popularni “milioneri” su bili u grupi sa Ajaksom, Sportingom iz Lisabona i Bešiktašom a na kraju je četa Marka Rozea zauzela treće mesto u grupi i moraće da se zadovolji sa Ligom Evrope gde su za protivnike u šesnaestini finala dobili ekipu Rendžersa pa se slobodno može reći da je nemačka ekipa imala dosta sreće.
Bilo kako bilo, svakako da će tim iz Dortmunda biti jedan od glavnih favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja u kome je utisak konkurencija nikad jača.
Što se tiče Bundeslige, slobodno možemo konstatovati da stvari za sada teku po planu obzirom da se Haland i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern Minhen koji je u prošlom kolu mimo svih očekivanja poražen na svom terenu od Menhengladbaha.
Za razliku od aktuelnog šampiona, Borusija je odigrala jedan neverovatan meč na gostovanju kod Ajntrahta iz Frankfurta i slavia sa 2:3, iako su “milioneri” sve do 87. minuta gubili sa 2:1, ali onda su na scenu stupili supertalentovani Belingem i Dahu koji su svojim golovima doneli potpuni preokret drugoplasiranoj ekipi na tabeli.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Dortmund odigrao devet mečeva kao domaćin i ima zaista sjajan učinak pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila osam trijumfa uz samo jedan poraz.
Za kraj, treba reći da Marko Roze ima baš dosta problema oko sastavljanja tima za ovaj susret pošto trener Dortmunda neće moći za ovaj duel sa Frajburgom da računa na čak osmoricu fudbalera, što svakako nimalo nije dobra stvar obzirom da je Frajburg na poslednja dva međusobna sureta sa Borusijom ostvario isto toliko pobeda.

Frajburg: Malo ko se ovome nadao!

Fudbaleri Frajburga su prošlu sezonu po starom dobrom običaju završili na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, a ono što je svakako bilo najvažnije je da je obezbeđen opstanak.
Uprava ovog simpatičnog kluba je i pred početak ovog šampionata zacrtala iste ciljeve, a one se svakako tiču opstanka u društvu najboljih, a malo ko je mogao da očekuje da će se Frajburg nakon osamnaest odigranih mečeva nalaziti na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na trećeplasirani Hofenhajm.
U prošlom kolu su izabranici Kristijana Štrajha remizirali na svom terenu protiv Arminije iz Bilefelda, a taj duel je završen rezultatom 2:2, a ostaje veliki žal za trijumfom obzirom da je domaćin imao prednost od dva gola razlike, ali je na kraju tim iz Bilefelda ipak postigao izjednačujući pogodak u samom finišu utakmice.
Bilo kako bilo Frajburg igra zaista sjajno u poslednje vreme, obzirom da su popularni “Brazilci iz Brajzgaua” ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to od Hofenhajma, za koji smo već napomenuli da takođe igra iznad svih očekivanja ove sezone, pošto se nalazi na visokom trećem mestu na tabeli.
Kada su u pitanju mečevi na gostujućim terenima do sada je ova ekipa odigrala devet mečeva van svog terena i ostvarila četiri trijumfa, tri remija i samo dva poraza, pa dolazimo do zaključka da je Frajburg posle Bajerna najbolji gost u ligi.
U prvom delu sezone su Frajburg i Borusija iz Dortmunda odigrali jedan veoma interesantan meč u kom su ipak slavili izabranici Kristijana Štrajha pošto je taj duel završen rezultatom 2:1.
Za kraj, treba napomenuti da su “Brazilci iz Brajzgaua” možda i jedina ekipa u “ligama petica” koja trenutno nema ni najmanje problema sa koronom, obzirom da trener ovog tima može da računa na apsolutno sve fudbalere za ovaj veoma važan meč sa Borusijom iz Dortmunda, koju su na poslednja dva međusobna susreta pobedili identičnim rezultatom (2:1).

Naš predlog

Utisak je da nas očekuje jedan fenomenalan susret obzirom da se se sastaju Borusija iz Dortmunda koja igra sjajno na svom terenu ove sezone, ali i Frajburg, koji je posle Bajerna najbolji gost u ligi.
Ono što se ne bi smelo dovesti u pitanje su svakako golovi, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.18.
Domaćin ima baš dosta problema kada je sastav tima za ovaj meč u pitanju, ali i pored toga, mišljenja smo da su “milioneri” favoriti zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.53.
Za kraj, smatramo da je najidealnija prognoza za ovaj meč između drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli, kombinacija igara 1&GG koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.