NBA tiket (petak-subota)

Posle par dana sa predlozima za Evroligu, vraćamo se na NBA košarku. Napominjemo da su predložene kvote i granice podložne promenama.

Zek Levin (Čikago Bulsi) + poeni (granica 25,5 poena) @ 1.85 u Meridianbet

Čikago Bulsi su očigledno bili malo uspavani na poslednjem meču protiv Bruklin Netsa, ubedljivo su izgubili na svom terenu rezultatom 138:112. Naime, taj meč je iz razloga televizijskih termina odigran u neobičnom terminu od 4 sati posle ponoći po našem vremenu, odnosno deset sati uveče po njujorškom vremenu. Sada će Bulsi ponovo biti prenošeni na nacionalnom nivou (ESPN) u duplom programu, samo što su sada, u prvom terminu. Jedan od vodećih timova Istoka Čikago Bulsi (1), dočekuju jedan od vodećih timova Zapada, Golden Stejt Voriorse (2). Očekuje se reakcija na obe strane, Voriorsi su takođe teško stradali u noćašnjoj utakmici u Milvokiju, Baksi su demontirali Golden Stejt rezultatom 118:99, na poluvremenu je bilo skoro četrdeset razlike za tim iz Viskonsina (77:38). Stef Kari se utopio u sivilo svoje ekipe i dao je samo 12 poena na tom meču. Tim iz Čikaga ima dobru sezonu, nalaze se na 1. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 27 pobeda i 12 poraza u dosadašnjem delu sezone. Ipak ostaje utisak da bi možda timovi koji završe na pozicijama u doigravanju koja ne obezbeđuju prednost domaćeg terena, od petog do desetog mesta, voleli da vide Bulse u prvom kolu plej-ofa, naravno sve pod uslovom da se ekipa iz Čikaga održi na jednom od  prva 4 mesta na Istoku.

Vredi istaći da Zek Levin igra svoju osmu sezonu u NBA ligi i nikad nije igrao plej-of, ni Lonzo Bol nema učešće u doigravanju, a Nikola Vučević ima svega 11 utakmica u plej-ofu,  a ovo mu je 11. sezona u ligi. Crnogorski igrač je dva puta ispadao sa Orlando Medžikom u prvom kolu i ima još jedan meč u dresu Filadelfije Seventisiksersa pre deset godina. Jedino Demar Derozan iza sebe ima veliki broj utakmica u doigravanju, mada ostaje veliki žal, pošto su Toronto Reptorsi svoju titulu osvojili tako što su trejdovali upravo Derozana u San Antonio Sparse, u zamenu za Kavaja Lenarda.

Naš predlog su + poeni na Zeka Levina, granica je postavljena na 25,5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksersi) +  skokovi (granica 10,5) @ 1.90 u Meridianbet

Uzbudljivo je u Filadelfiji ovih dana, drama sa Benom Simonsom bi trebalo da je pred razrešenjem, bar do roka kada mogu da se obave razmene igrača očekuje se da Australijanac promeni sredinu. Spekulacija je hiljadu, nema mnogo ponuda za Simonsa koje u potpunosti zadovoljavaju glavnokomandujućeg u Filadelfiji, Derila Morija, predsednika košarkaških operacija Filadelfije Seventisiksersa. U timu iz Pensilvanije žele da u paketu sa Simonsom bude i Tobijas Haris, da zauzvrat dobiju nekoliko solidnih igrača, bar nekog dobrog šutera sa distance i time pruže šansu Džoelu Embidu da daleko ode u plej-ofu ove sezone. Ali, Haris ima ugovor na još ovu i dve sezone, vredan sve tri godine oko 110 miliona dolara, to je gigantski zalogaj za većinu potencijalnih interesenata, pre svega za Bena Simonsa. Jedna od zanimljivijih ponuda i nagađanja je iz Sakramento Kingsa, i to Badi Hild, Tajris Haliburton i Harison Barns. Verovatno bi u Filadelfiji želeli više, nekog superstara, ali u manjku ponuda, ova iz Sakramenta je još i  najmanje loša.

Naš predlog su + skokovi na Džoela Embida, granica je postavljena na 10,5 skokova, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.90.

Dearon Foks (Sakramento Kingsi) + poeni (granica 22.5) @ 1.85 u Meridianbet

Posle pet uzastopnih poraza Sakramento Kingsi su u poslednjem meču upisali vrednu pobedu protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 125:116. Kingsi još od 2006. godine nisu igrali u plej-ofu, u očajničkoj su poteri za bilo kojom vrstom timskog uspeha, tako da je borba Kingsa za bar deseto mesto na Zapadu potpuno otvorena, uprkos ne tako dobrim rezultatima ove sezone. Deseto mesto je plej-in pozicija, kao trenutni kandidati za to mesto se ističu Portland Trejlblzejsi (16-25), Sakramento Kingsi (17-27), Nju Orleans Pelikansi (16-26) i  San Antonio Sparsi (15-26). Čak to deseto mesto nije nedostižno ni za Oklahomu Tander (14-27), koja je trenutno na 14. mestu na Zapadu. Jedino se Hjuston Rokitsi (12-31) komotno osećaju na poslednjem mestu u Zapadnoj konferenciji i čini se da nemaju nekih prevelikih želja da ove sezone napreduju na lestvici. Sakramento Kingsi žele da nadograde trijumf nad Lejkersima još jednom pobedom, sada protiv Hjuston Rokitsa. Tim iz Teksasa zna na pojedinim mečevima  da odigra lepršavu ”trči i pucaj” košarku (run and gun). Uspešno trčanje sa koša na koš je jedna od najvećih kvalitetnih, komprativnih prednosti Derona Foksa, a malo je slabiji u pozicionoj igri i šutu sa daljine. Za tri vođa Kingsa ove sezone ima tragičnih 24,3 % (36-148), Foks nikada nije bio smatran sjajnim šuterom za tri poena, ali ovo je baš loše i za njegove standarde, šutira najgore u karijeri za tri ove sezone.

Naš predlog su + poeni na Dearona Foksa, granica je postavljena na 22,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Tajris Halibarton (Sakramento Kingsi) + asistencije (granica 9,5) @ 1.90 u Meridianbet

Haliburton je najbolji asistent Sakramento Kingsa ove sezone, ovaj bek ima 7 asistencija po meču u proseku, nalazi se na deobi visokog 12. mesta na listi najboljih dodavača u NBA ligi u tekućoj sezoni. Čini se da u ne baš najstabilnijoj sredini za razvoj mladih talenata Sakramento Kingsima, mladi Halibarton (2000. godište) se bori i uspeva da se istakne dobrim partijama. Daroviti plejmejker, pored 7 asistencija po meču, ima i 13,9 poena, najbolji je u ukradenim loptama (1,7) u ekipi, čak i u blokadama (0,7) je najbolji u timu, što dovoljno govori da se Halibarton svim silama trudi da pomogne timu iz Kalifornije da ostvari što bolje rezultate na terenu.

Naš predlog su + asistencije na Tajrisa Halibartona, granica je postavljena na 8,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.90.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između petka i subote u kladionici Meridianbet iznosi 12.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.