Derbi dana: Betis – Sevilja: Ko je glavni u Andaluziji?

Subota nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se svakako igra u Andaluziji, u okviru osmine finala španskog Kupa Kralja, pošto će snage odmeriti gradski rivali Betis i Sevilja.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Betis: Može li Betis konačno do Lige šampiona?

Nakon nekoliko sušnih godina utisak je da fudbaleri Betisa konačno ove sezone igraju onako kako su svi navijači ovog tima to i priželjkivali.
Naime, trenutno je situacija takva da se tim iz Andaluzije nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje što bio bio ogroman uspeh za izabranike Manuela Pelegrinija.
U prošlom kolu je ruku na srce Betis remizirao na gostovanju kod Rajo Valjekana koji takođe igra fenomenalno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Na poslednjih pet susreta Betis je ostvario dva trijumfa, dva poraza uz taj remi u pomenutom kolu i utisak je da Andalužani u poslednje vreme nisu na svom prepoznatljivom nivou, ali svakako da to ima veze i sa silnim izostancima, ali polako i sigurno i to dolazi na svoje mesto.
Inače, što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada su izabranici trenera Pelegrinija odigrali deset mečeva na svom stadionu i ostvarili pet trijumfa, dva remija i tri poraza.
Treba napomenuti i da je Betis uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, i to pošto je ova ekipa na kraju grupne faze zauzela drugo mesto u grupi iza prvoplasiranog Leverkuzena, pa će u šesnaestini finala odmeriti snage sa ruskim Zenitom.
Kada je u pitanju veliki derbi Andaluzije, na poslednjih pet međusobnih susreta između Betisa i Sevilje je tim sa “Sančez Pichuana” ostvario čak pet trijumfa, a jedan meč je završen bez pobednika.
Poslednji trijumf nad “berberinima” Betis je ostvario pre skoro četiri godine i sigurno da zeleno-beli imaju ogroman motiv na ovom meču osmine finala španskog Kupa Kralja.

Sevilja: “Berberini” igraju na visokom nivou!

Sevilja igra fenomenalno ove sezone, a bez ikakve sumnje je najbolji pokazatelj za to i trenutno drugo mesto na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, ali i uz meč manjka u odnosu na lidera na tabeli, pa bi eventualnom pobedom na tom zaostalom susretu popularni “berberini” došli na samo dva boda manjka u odnosu na kraljevski klub, čime bi se Andalužani u potpunosti uključili u borbu za titulu šampiona Španije.
U prošlom kolu su izabranici Đulijena Lopategija koji radi sjajan posao na klupi ovog slavili na svom terenu protiv Hetafea, u jednom poprilično tvrdom meču koji je završen rezultatom 1:0.
Međutim, svakako da treba napomenuti da su fudbaleri Sevilje ostali bez plasmana u nokaut fazu Lige šampiona iako su “berberini” pri žrebu već bili viđeni u nokaut fazi, obzirom da je tim iz Andaluzije za protivnike imao Volfsburg, Salcburg i Lil.
Nažalost, izabranici Đulijena Lopategija nisu uspeli da dođu do doigravanja, obzirom da su u poslednjem kolu grupne faze poraženi na gostovanju kod Salcburga, što je verovatno i jedina mrlja u dosadašnjem toku sezone, obzirom da momci sa “Sančez Pichuana” igraju fantastično u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Na poslednjih pet mečeva u La Ligi fudbaleri Sevilje ne znaju za poraz a u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Barselone kada je bilo 1:1.
Kada su u pitanju na gostovanjima, do sada su Andalužani odigrali deset mečeva van svog “Sančez Pichuana” i ostvarili pet trijumfa, tri remija i dva poraza.
Inače, četa Đulijena Lopategija u veoma lepom raspoloženju putuje na ovaj meč osmine finala španskog Kupa Kralja sa gradskim rivalom Betisom, pošto je Sevilja na dva poslednja međusobna susreta ostvarila dva trijumfa i to bez primljenog gola, a za poraz “berberini” ne znaju skoro četiri godine i sigurno je da će tu pozitivnu seriju pokušati da produže i posle ovog susreta koji će nam bez ikakve sumnje doneti pregršt uzbuđenja.

Naš predlog

Veoma teško je prognozirati najveći derbi Andaluzije, pogotovu ovog puta pošto se radi o Kup duelu. Ipak, smatramo da je nekako najrealnija prognoza kada je ovaj susret u pitanju igra GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa još boljom kvotom koja iznosi 2.11.
Za kraj, kombinacija igara GG3+ je u Meridianbetu 2.70, što je i više nego dobra kvota kada je u pitanju predstojeći derbi Andaluzije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.