Tiket dana: Poeni igrača

Večeras su u centru pažnje utakmice košarkaškog Evrokupa. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Erik Mekolum (Lokomotiva Kubanj) + poeni (granica 22,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Lokomotiva Kubanj (6-3) je u velikim problemima pred važnu utakmicu Evrokupa protiv Andore (5-3). Na put kreću bez najboljeg strelca ekipe a i čitavog Evrokupa ove sezone, Džonatana Motlija, koji ima povredu ramena i očekuje ga pauza. Motli je na dva poslednja meča u evropskom takmičenju dao 11 i 13 poena, pao je na lestvici najboljih poentera u Evrokupu, ali ovaj centar i dalje ima fantastičnih 21,22 poena po meču. Ispred Motlija se sada na listi najboljih strelaca  nalazi samo njegov klupski kolega Erik Mekolum sa 22,78 poena u proseku. U ruskom timu situacija je delikatna, pored Motlija, koji je ujedno i najbolji skakač ekipe i peti skakač Evrokupa sa 7 skokova u proseku na meču, sa Andorom neće biti ni njegovog partnera u centarskoj liniji Grega Vitingtona, nedavno je raskinuta saradnja sa Kvinom Kukom, dok je mladi Saša Šerbenev takođe na listi odsutnih za ovaj meč. Iz tabora tima iz Krasnodara stižu vesti da će pred meč sa Andorom imati posebne teškoće u unutrašnjoj liniji, ipak je Motli igrao sve utakmice u Evrokupu ove sezone, provodio je na terenu 27,3 minuta u proseku. Dok je Vitington igrao na 5 mečeva u evropskom takmičenju, uz 29,6 minuta na parketu u proseku. Čitava centarska linija Lokomotive Kubanj je spala na rekonvalescenta Alana Vilijamsa i dva mlada ruska igrača Valerija Kalinova i Andreja Martjuka. Centar Vilijams je imao  dobre brojke prošle sezone, ove sezone ipak ima mnogo problema sa povredama, igrao je na 6 mečeva u Evrokupu, uz učinak od 5,2 poena po meču. Ovo je utakmica kao stvorena za simultanku Erika Mekoluma, američki bek ove sezone provodi najviše minuta (30,8) na terenu u Lokomotivi Kubanj u Evrokupu. Jedina dobra vest, da od prošle nedelje i poraza u Evrokupu od Huventuda rezultatom 100:77, Lokomotiva Kubanj nije imala obaveze u VTB ligi i dolaze odmorni ali u skraćenom sastavu na megdan Andori.

Naš predlog su + poeni na Erika Mekoluma, granica je postavljena na 22,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Džejkob Pulen (Cedevita Olimpija) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Cedevita Olimpija je izvršila značajne promene na igračkom planu u poslednje vreme sa ciljom da se ostvare bolji rezultati u nastavku sezone. Prvo su došli Alen Omić i Jogi Ferel, da bi početkom 2022. godine došao i slovenački reprezentativac Zoran Dragić. Čini se da je poslednjim pojačanjima Cedevita Olimpija skockala tim koji može na pravi način da odgovori i najtežim izazovima. To je ofanzivno poimanje košarke, takozvana ”trči i pucaj” (run and gun) košarka. Ključni okršaj u ovom meču bi mogao biti na bekovskim pozicijama između Džejkoba Pulena i Jogija Ferela u dresu Cedevita Olimpije i Dilana Enisa i Ej Džej Slotera u dresu Gran Kanarije. U utakmici u prvom delu sezone Cedevita Olimpija je slavila na Kanarskim ostrvima rezultatom 79:77, najbolji u slovenačkom timu je bio Džejkob Pulen sa 27 poena, uz šut za tri poena 6 od 9. Pulen ove sezone ima oscilacije u igri, mnogo toga zavisi od toga kako ga krene šut sa distance. Ipak, i pored svih prepreka, Pulen je trenutno drugi strelac Cedevita Olimpije i na deobi četrnaestog i petnaestog mesta u Evrokupu sa 15 poena u proseku. Amerikanac se nalazi na deobi drugog i trećeg mesta u Evrokupu po broju uzetih šuteva za tri poena, Pulen ima 34,5 % (22-63) ove sezone u evropskom takmičenju. Taj procenat šuta za tri poena je negde na nivou karijere za Džejkoba Pulena, bilo je i boljih godina, ali i gorih. Bekovski par u Cedevita Olimpiji, Pulen i Ferel, je još relativno nov, čini se da bi saradnja između ova dva igrača mogla biti plodonosna do kraja sezone, kako na individualnom, tako na timskom planu.

Naš predlog su + poeni na Džejkoba Pulena, granica je postavljena na 14,5 poena u Mozzartbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Dilan Enis (Gran Kanarija) + poeni (granica 16,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Enis je najbolji strelac Gran Kanarije i deveti strelac ukupno u Evrokupu sa 16,3 poena u proseku po meču. Jamajčansko-kanadski igrač šutira procentualno bolje za tri nego za dva poena. Naime, Enis ima 42 % (21-50) u šutu za tri poena, dok za dva poena ovaj bek ima 41,8  % (23-55). Na meču protiv Cedevita Olimpije neće biti drugog  strelca Gran Kanarije ove sezone u Evrokupu, Džona Šurne, ovaj Amerikanac ima 11,7 poena u proseku u evropskom takmičenju. Tim sa Kanarskih ostrva na poslednjih 9 mečeva u Evrokupu i ACB ligi ima samo dve pobede, ali protiv timova koji se dobro kotiraju ove sezone u evropskom takmičenju. Gran Kanarija (6-2) je savladala Budućnost (7-2) na strani i jednog od glavnih favorita u Evrokupu ove sezone Virtus (6-3) na domaćem terenu. To su jedine dve pobede za Gran Kanariju u poslednja dva meseca i trijumfa nad Bursasporom u Evrokupu 17. novembra. 

Naš predlog su + poeni na Dilana Enisa, granica je postavljena na 16,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Mozzartbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.