Tip dana: Arsenal – Liverpul: Ko će u finale Liga kupa?

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč polufinala engleskog Liga Kupa u kom će Arsenal na svom terenu ugostiti Liverpul.
Prvi susret između ove dve ekipe je završen bez golova, pa će biti veoma interesantno videti ko će od ova dva tima doći do plasmana u velikog finala.
Revanš susret je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Arsenal: Nagoveštaj nekog novog Arsenala!

Nakon nekoliko poprilično slabih sezona, utisak je da bi ovo konačno mogla da bude jedna veoma lepa godina za fudbalere, ali i navijače Arsenala.
Naime, trenutno se popularne “tobdžije” nalaze na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Vest Hem, ali svakako treba napomenuti da izabranici Mikela Artete imaju dva meča od svog gradskog rivala iz Londona, pa bi sa eventualna dva trijumfa u tim zaostalim susretima, Arsenal došao do pozicije broj četiri koja na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, gde ova ekipa nije igrala nekoliko godina.
Na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi fudbaleri Arsenala su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to u prošlom kolu kada su “tobdžije” na svom terenu poražene od Mančester Sitija uz podatak da je domaća ekipa bila i te kako oštećena na tom susretu.
Zanimljivo je da je ova ekipa svoj poslednji meč u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala odigrala još prvog dana 2021. godine, a od tada je londonski tim odigrao dva meča u Kup takmičenjima, i to prvo u FA Kupu gde su izabranici Mikela Artete mimo svih očekivanja eliminisani od Notingema, a onda i u prvom susretu polufinala Liga kupa, kada je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Liverpula, a taj duel je završen bez golova.
Inače, Arteta za ovaj revanš susret neće moći da računa na Obamejana, Elnenija, Partija i Pepea koji su sa svojim reprezentacijama na Kupu afričkih nacija, dok Granit Džaka neće moći da pomogne svojim saigračima zbog činjenice da je u prvom meču na “Enfildu” dobio crveni karton.
Nažalost, neizvesni za ovaj duel na “Emirejtsu” su još i Saka, Tomijašu, Smit-Rou, Odegar, Kolašinac i Soareš pa je evidentno da se trener Arsenala nalazi u ogromnim problemima, ali ništa bolja situacija nije ni kod Liverpula, koji će na ovom susretu nastupiti i bez vrlo verovatno dva svoja najbolja fudbalera.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u Premijer ligi, “tobdžije” su na deset odigranih mečeva na svom stadionu ostvarile čak sedam trijumfa, jedan remi i dva poraza.

Liverpul: Koliko mogu “redsi” bez Salaha i Manea?

Pre svega, treba pohvaliti fantastične partije Liverpula u Ligi šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema došla do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u jednoj nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored njih još bile i ekipe Atletiko Madrida, Milana i Porta.
Na kraju su “redsi” osvojili maksimalnih osamnaest bodova pošto su slavili na svih šest susreta uz gol razliku 17:6 što je svakako fantastičan podatak pošto nam on govori da je šampion Evrope iz 2019. godine postizao prosečno tri gola po susretu.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje engleske Premijer lige nekako je utisak da su izabranici Jirgena Klopa mogli i morali dosta bolje.
Naime, na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi, “redsi” su ostvarili dva trijumfa, dva remija, ali i doživeli jedan poraz i to na gostovanju kod Lestera kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu su izabranici Jirgena Klopa odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu i to u znatno oslabljenom sastavu, pošto su bez većih problema savladali Brentford, a taj susret je završen rezultatom 3:0.
Trenutno se šampion iz 2020. godine nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti koji će po svemu sudeći stići do nove titule šampiona Engleske, i to dosta lakše nego što se očekivalo, obzirom da je konkurencija u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala nikad jača.
Utisak je da se Kupu afričkih nacija najmanje obradovao Jirgen Klop obzirom da u narednom periodu neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera Salaha, ali i Manea i Keitu koji su takođe veoma bitni šrafovi u ovom timu.
Pored njih nemački stručnjak neće moći da računa na Tijaga Alkantaru, Okslejd-Čemberlena i Origija koji imaju problema sa povredama što stvara dodatnu glavobolju za Klopa.
Što se tiče mečeva na strani, ove sezone u Premijer ligi je Liverpul odigrao jedanaest mečeva van svog terena i osvario šest trijumfa, tri remija i dva poraza.

Naš predlog

Utisak je da bi “tobdžije” mogle da iskoriste izostanke u redovima Liverpula, ostvare trijumf, a samim tim i dođu u veliko finale Liga Kupa, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.30.
Za one koji su pomalo skeptični u čistu jedinicu, savetujemo vam da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.66.
Prošli meč između ova dva tima nam nije doneo golove, ali smo mišljenja da će ovaj revanš u Londonu biti daleko efikasniji, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.