NBA tiket (subota-nedelja)

Posle nekoliko dana ponovo nam je na meniju NBA liga. U noći pred nama igraju se samo tri utakmice, ali smo sastavili tiket. Podsećamo da su kvote i granice podložne promenama.

Evan Mobli (Klivlend Kavalirsi) + poeni (granica 16,5) @ 1.90 u Meridianbet

Klivlend Kavalirsi su jedno od najprijatnijih iznenađenja u NBA ligi ove sezone, posebno što ne igraju košarku koja je u trendu ovih godina. U timu iz Ohaja su na ceni visoki igrači, ostaje pitanje da li će ova igra iz regularnog dela sezone moći da se prenese i na utakmice u doigravanju. Kavalirsi (27-19) su na 5. mestu u Istočnoj konferenciji, ispred ekipe  Klivlenda su trenutno Bruklin Netsi (29-16), Čikago Bulsi (28-16), Majami Hit (29-17) i Milvoki Baksi (29-19), a iza  Kavalirsa na 6. mestu su Filadelfija Seventisiksersi (26-19) i Šarlot Hornetsi (26-20) na 7. mestu. Čini se da bi u Klivlendu bili zadovoljni da se zadrže na prvih šest mesta na Istoku, to su mesta koja direktno vode u plej-of. Ipak, mnogo ima da se igra do kraja regularnog dela sezone, ima timova koji trenutno ne stoje najbolje na lestvici, ali se čini da su sposobni da naprave pozitivnu seriju do kraja, pre svega Boston Seltiksi, a i Atlanta Hoksi daju znakove života, imaju 3 pobede u nizu.

Evan Mobli je pokazao najviše od debitanata u dosadašnjem delu sezone, nalazi se na vrhu liste vodećih košarkaških analitičara za nagradu najbolji ruki godine. Jedan od cenjenijih analitičara, Bil Simons, je toliko impresioniran Moblijem da je izjavio da je ovo poslednja godina u kojoj Mobli neće biti deo Ol-star utakmice. Simons je imao dilemu da li da na svom glasačkom listu za Ol-star meč iz Klivlenda Kavalirsa na centarskim pozicijama stavi Džareta Alena ili Evana Moblija, prednost je na kraju dobio prvopomenuti. Dovoljno o kvalitetima igre Kavalirsa u ovoj sezoni govori to da se pored Alena, Moblija među kandidatima za Ol-star meč pominje i ime Darijusa Garlanda. Mladi centar Mobli ove sezone ima 15 poena i 7,8 skokova u proseku po meču.

Naš predlog su + poeni na Evana Moblija, granica je postavljena na 16,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.90.

Klivlend Kavalirsi – Oklahoma Tander – Oklahoma daje manje od 99,5 poena @ 1.66 u Meridianbet

Oklahoma Tander (14-31) ima 4 poraza u nizu, nalaze se na 14. mestu u Zapadnoj konerenciji, sve u svemu jedna vrlo skromna ekipa. Ekipa Oklahome se nalazi na poslednjem 30. mestu u NBA ligi po broju datih poena (100,6) u takmičenju, imaju samo 3 dvocifrena igrača u poenima u svom rosteru i to Šej Gildžes-Aleksandera (22,7), Lu Dorta (16,2) i Džoš Gidija (11,6). Čak i ekipa Tandera može iznenaditi i dobre timove u NBA ligi kada imaju svoj dan ili kad je Gildžes-Aleksander u elementu. Sa druge strane Kavalirsi žele da stave iza sebe poraz u poslednjem meču protiv Čikago Bulsa i da do Ol Star pauze naprave dobru zalihu pobeda u odnosu na konkurente za mesta u doigravanju.

Naš predlog za ovaj meč je Oklahoma Tander daje manje od 99,5 poena na meču, uključujući produžetke, a za ovaj tip koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.66.

Kris Pol (Finiks Sansi) + asistencije (granica 9,5) @ 2.05 u Meridianbet

Finiks Sansi (35-9) sigurno krstare NBA ligom u ovoj sezoni, imaju samo 9 poraza, prvi naredni rival iza njih na Zapadu i uopšte u celoj ligi Golden Stejt Voriors (33-13) imaju 4 poraza više. Kris Pol ove sezone  ima neku svoju bitku sa Džejms Hardenom, obojica imaju po deset asistencija u proseku i menjaju se naizmenično na vrhu najboljih asistenata lige. Čini se da kako je Denis Rodman devedesetih bio neprikosnoveni skakač u NBA ligi, da je danas i već dugo vremena Kris Pol ”kralj” asistencija. Na večnoj listi najbolih asistenata u NBA ligi, na 1. mestu se nalazi legendarni Džon Stokton sa čini se nedostižnih 15,806 asistencija u svojoj karijeri, na 2. mestu je Džejson Kid koji ima 12,091 asistencija na svom kontu i na 3. mestu je Kris Pol sa 10,715 uspešnih dodavanja iza svog imena.

Naš predlog su + asistencija na Krisa Pola, granica je postavljena na 9,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.05.

Finiks Sansi – Indijana Pejsersi – Hendikep 1 (granica 8,5 poena) @ 1.52 u Meridianbet

Tim iz Arizone igra kao dobro podmazana mašina, nalaze se na prvom mestu na Zapadu, imaju najbolji skor u celoj NBA ligi. Čak i bez startnog centra Deandre Ejtona, ekipa ne gubi, Finiks Sansi imaju 5 pobeda u nizu, svih 5 poslednjih trijumfa su ostvarili na gostovanjima. Sansi se vraćaju u svoju dvoranu i posle utakmice sa Indijana Pejsersima ih očekuje relativno težak raspored u narednih desetak mečeva. Naime, Finiks igra u tom periodu dva puta sa Juta Džezom, a onda i sa Minesotom Timbervulfsima, Bruklin Netsima, Milvoki Baksima i Filadelfija Seventisiksersima, između ostalih. Ejton zbog povrede skočnog zgloba ne bi trebalo da nastupi ni na trećem uzastopnon meču, ipak, Bizmak Bijombo i Džaval Mekgi su tu da odmene prvog centra. Bijombo i Mekgi imaju pre svega veliku pomoć sa pozicije plejmejkera u liku Krisa Pola, Finiks Sansi imaju dubinu u rosteru i veliki broj solidnih igrača u timu koji su sposobni da ostvare dobar učinak na terenu.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 8,5 poena) na Finiks Sanse u utakmici protiv Indijana Pejsersa. Za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.52.

Ukupna kvota na tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 9.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.