Tip dana: Čelsi – Totenhem: Londonska čajanka za izbor prve pratilje!

Engleska Premijer liga je možda i najkvalitetnija u poslednjih dvadesetak godina, a poslednji meč nedeljnog programa se igra na “Stamford Bridžu” gde će aktuelni šampion Evrope Čelsi ugostiti Totenhem.
Duel između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Blede partije u poslednje vreme!

Prošla sezona je bila od očaja do sjaja, obzirom da je tim iz Londona nakon katastrofalnog starta šampionata na kraju uspeo da dođe do trofeja u Ligi šampiona, i to pošto su “plavci” mimo svih očekivanja u velikom finalu savladali favorizovani Mančester Siti, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Tokom prošlog leta gotovo da nije bilo ozbiljnijih odlazaka iz tima, a u redove aktuelnog šampiona Evrope je kao ogromno pojačanje stigao Romele Lukaku, koji se do sada baš i nije proslavio.
Izabranici Tomasa Tuhela pružaju katastrofalne partije u poslednje vreme, obzirom da se u ovom trenutku tim sa Stamford Bridža nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti koji je ruku na srce sinoć kiksnuo na gostovanju kod Sautemptona, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Što se Čelsija tiče, ova ekipa je na pet poslednjih susreta ostvarila samo jedan trijumf, i to na nimalo lakom gostovanju kod Aston Vile, kada je bilo 1:3, a pored toga je tim iz Londona čak tri puta remizirao uz jedan poraz, u velikom derbiju sa Mančester Sitijem, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu se samo potvrdila činjenica da je Čelsi u velikoj krizi pošto je ovaj tim samo remizirao na gostovanju kod Brajtona, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, što je bio i četvrti vezani poraz “plavaca” u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada su izabranici Tomasa Tuhela odigrali deset mečeva kao domaćin i doživeli samo jedan poraz uz pet trijumfa, ali i isto toliko remija.
Poslednji susret između Čelsija i Totenhema odigran je u revanš meču polufinala Liga Kupa, kada su “plavci” slavili sa 0:1 i potvrdili plasman u veliko finale.

Totenhem: Antonio Konte je preporodio “pevce”!

Totenhem je katastrofalno započeo ovu sezonu a cenu loših rezultata je platio Espirito Santo koji je dobio otkaz, a na njegovo mesto je postavljen Antonio Konte što je po svemu sudeći uz Gvardiolu, Tuhela i Klopa najveće trenerko ime na ostrvu.
Italijanski stručnjak je potvrdio epitet jednog od najboljih trenera u Evropi, pošto je od tima koji je bio na sredini tabele, došao do pozicije broj šest, uz osam bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Čelsi, kod koga između ostalog “pevci” i gostuju ovog puta, a ono što svakako treba napomenuti je podatak da četa Antonija Kontea u ovom trenutku ima čak tri meča manjka u odnosu na gotovo sve ekipe iz Premijer lige, i sa svim trijumfima iz tih zaostalih mečeva Totenhem bi došao čak i do pozicije broj dva.
U prošlom kolu je tim iz Londona odigrao jedan neverovatan meč na gostovanju kod Lestera i slavio sa 2:3 iako je ova ekipa sve do petog minuta sudijske nadoknade gubila, ali je onda Bergvajn za samo dva minuta postigao dva gola i doneo veliku radost svojim saigračima.
Zanimljivo je da od kako je Antonio Konte seo na klupu “pevaca” ova ekipa još uvek ne zna za poraz u Premijer ligi, a na poslednjih pet susreta Totenhem je ostvario tri trijumfa i dva remija.
Što se tiče mečeva na strani do sada je londonska ekipa odigrala devet mečeva van svog terena i nije se proslavila obzirom da je ostvarila četiri trijumfa, dva remija ali i tri poraza, međutim i gostovanja dosta bolje izgledaju od kako je na klupu ovog tima seo sjajni italijanski stručnjak.
Za kraj, jedan podatak koji svakako neće obradovati sve navijače Totenhema uoči ovog teškog gostovanja. Naime, popularni “pevci” su na poslednjih šest mečeva u Premijer ligi bez trijumfa nad Čelsijem, i utisak je da je ovo pravi trenutak da se ta negativna tradicija sruši.

Naš predlog

“Plavci” imaju dosta problema u poslednje vreme i mišljenja smo da će se ta negativna serija tima koji sa klupe predvodi Tomas Tuhel nastaviti i na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.01.
Ne treba ovde očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.
Za kraj, hrabro vam predlažemo da probate sa čistom dvojkom, za koju je kladionica Meridianbet pripremila neverovatnu kvotu 4.80!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.