Tiket dana (nedelja, 23.01.2022)

tiket dana

Pred nama je još jedan dan sa odličnom ponudom, ali narednog vikenda neće biti tako. Zato je vreme da se ovo iskoristi. Podsećamo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

RB Lajpcig – Volfsburg – 1,2+ @ 1.75 u Mozzartbet

”Bikovi” se polako približavaju vrhu tabele i ponovo su ozbiljni kandidati za plasman u Ligu šampiona. Trebalo je samo da vežu dve pobede na početku drugog dela sezone, uz loše rezultate konkurenata, pa su trenutno od trećeplasiranog Leverkuzena udaljeni samo četiri boda. Ne samo da su se od dolaska Tedeska na klupu fudbaleri Lajpciga preporodili u Bundelsigi, već su prošli i u četvrtfinale DFB kupa, i biće apsolutni favoriti za osvajanje ovog takmičenja, pogotovo nakon ispadanja Bajerna i Dortmunda. Poznato je da Ljapcig još nema nijedan trofej u svojim vitrinima, i ovo bi mogla da bude godina kada će osvojiti prvi. Priliku da vežu treću pobedu prvenstvu, a četvrtu u 2022. godini, imaju protiv ekipe Volfsburga. ”Vukovi” su bili hit na startu sezone, posle pet kola su bili lideri, ali od tada sve je krenulo nizbrdo. Volfsburg je grupu Lige šampiona završio na poslednjem mestu, a u Bundesligi su u seriji od osam utakmica bez pobede. U prošlom kolu su igrali bez golova sa Hertom i to je bio prvii bod posle sedam uzastopnih neuspeha. Lajpcig je u gradu automobila gostovao letos, u vreme kada je Volfsburg blisato, a taj meč završen je minimalnom pobedm ”vukova”. Sada se situacija promenila za 180 stepeni, i ne vidimo način da Lajpcig propusti pansu da osvoji nova tri boda, pogotovo nakon prve gostujuće pobede u prošlom kolu. Uz jedinicu dodajemo dva gola na domaćina, a za kombinaciju 1,2+ u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.75.

Empoli – Roma – 2,2+ @ 2.10 u Mozzartbet

Ne može se reći da Roma pokazuje neki veliki kvalitet, ali su Rimljani i dalje kandidati za plasman u Ligu šampiona, a to je jedini cilj koji je postavljen pred Žozea Murinja na početku sezone. Istina, zaostatak za Atalantom, timom koji je trenutno četvrti, nije zanemarljiv, iznosi sedam bodova pa ”vučici” više ne treba nijedan kiks u narednom periodu. Sigurno da je bilo teško biti navijač rimskog kluba posle one neverovatne utakmice protiv Juventusa kada su vođstvo od 3:1 prokockali za sedam minuta, a kasnije promašili i penal, pa su ostali praznih šaka. Nekako su se ipak podigli, prvo su minimalnim rezultatom dobili Kaljari u Seriji A, da bi u sredu pobedili drugoligaša Leće u Kupu, i to posle početnog vošstva gostiju. Posle tri uzastopne utakmice na svom Olimpiku Roma ide u goste, prvi put u 2022. godini. Rival im je Empoli, tim koji je prijatno iznenađenje, pogotovo kada se gleda njegov učinak na strani. Naime, Empoli je doneo već 19 bodova sa gostovanja, uz pet pobeda i četiri remija, imaju samo dva poraza na strani, što je za svaku pohvalu. Mnogo lošije izgledaju kada su domaćini, pa su na svom ”Karlo Kastelaniju” osvojili samo deset poena u 11 utakmica. Empoli je bez pobede na prethodnih pet kola, a ispali su i iz Kupa Italije od Intera pre nekoliko dana. Međutim, na Meaci su pružili sjajnu partiju i vodili su do sudijske nadoknade kada je Ranokija poravnao i omogućio svom timu da do plasmana u četvrtfinale stigne u produžecima. Roma je poslednji putt u Empoliju gostovala još 2018. godine i slavila sa 2:0, a identičan rezultat bio je jesenas na Olimpiku, naravno u korist ”vučice”. Empoli je izgubio dve prethodne utakmice na svom stadionu, od Milana i Sasuola, a na njima je ukupno primio čak devet golova. Predloge je dvojka uz dva gola gostiju. Za 2,2+ u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.10.

PSV – Ajaks – 2,2+ @ 2.40 u Mozzartbet

Veliki derbi holandske Eredivizije igra se u Ajndhovenu, a od njegovog ishoda može da zavisi i to kome će pripasti pehar šampiona. Jesenas je Ajaks održao čas fudbala ”filipsovcima” na svojoj ”Johan Krojf areni”, bilo je ubedljivih 5:0, čime su se PSV-u revanširali za poraz iz Superkupa od 4:0. PSV je lider na tabeli sa bodom više od Ajaksa koji je jesenas platip ceh odličnim igrama u Ligi šampiona. Prvi put je Ajaks završio grupu sa maksimalnim učinkom, što je podgrejalo nade navijača da mogu do same završnice. PSV nije bio tako ubedljiv u Evropi, ali su oni igrali u mnogo slabijem takmičenju. U prvim utakmicama u 2022. godini oba rivala su bila uspešna, slavili su po jednom u prvenstvu i Kupu. Izabranici Ten Haga su bili mnogo ubedljiviji, pobedili su Utreht sa 3:0, a u Kupu nižerazredni Ekscelzior Masluis sa čak 9:0. Za to vreme PSV je minimalnim rezultatom slavio u Groningenu, da bi sa samo 2:1 pobedio drugoligaša Telstar u Kupu. Ajaks je vratio Brobia iz Lajpciga, a ovaj je odmah dao dva gola u Utrehtu. Sigurno će igrati i protiv PSV-a, s obzirom da je Sebastijan Aler na Afričkom kupu nacija. PSV ima veliki problem u napadačkoj liniji, u ekipi neće bii Izraelca Erana Zahavija, ali ni Nonija Maduelke, zbog povreda i to daje veće šanse gostima. Ajaks nije slavio u Ajndhovenu skoro šest godina, pobedili su još 2016. sa 2:0, ali su ”kopljanici” poslednji put poraz na strani doživeli još u oktobru 2020. godine. Od tada su igrali 24 puta kao gosti uz 20 pobeda i samo četiri remija. Smatramo da je Ajaks bolji i da će preuzeti vrh tabele. Naš predlog je dvojka uz dva pogotka ”kopljanika” kod kojih blista najbolji evropski asistent, srpski reprezentativac Dušan Tadić. Za 2,2+ u kladionici Mozzartbet kvota je 2.40.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Mozzartbet iznosi 8.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.