Derbi dana: Milan – Juventus: Ko će do trijumfa u duelu dva najtrofejnija italijanska tima?

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a derbi dana se igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana dočekati Juventus.
Duel između dva najtrofejnija italijanska kluba je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Neočekivani poraz u prošlom kolu od Specije je sve poremetio!

Ako se setimo da pre dolaska Stefana Piolija na klupu Milana ova ekipa nikako nije uspevala da dođe do plasmana u Ligu šampiona, onda je sigurno da se prošla sezona može okarakterisati uspešnom, obzirom da su “rosoneri” posle sedam godina došli do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Tu se ruku na srce tim sa “San Sira” baš i nije proslavio obzirom da je zauzeo poslednje mesto u grupi ali svakako treba napomenuti da Milan nije imao nimalo sreće pri žrebu obzirom da je bio u grupi sa Liverpulom koji slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona, ali i sa Atletiko Madridom i Portom.
Bilo kako bilo, “rosoneri” se mogu u potpunosti fokusirati na Seriju A, a trenutno je situacija takva da se Zlatan Ibrahimović i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter koji je sinoć u poslednjim trenucima susreta došao do trijumfa na svom terenu protiv Venecije, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, a čovek odluke bio je Edin Džeko.
Što se tiče Milana, na poslednjih pet susreta izabranici Stefana Piolija su ostvarili tri trijumfa i dva poraza od kojih se poslednji desio na “San Siru” kada je ova ekipa doživela šokantan poraz od Specije, a taj meč je završen rezultatom 1:2, uz podatak da je drugoplasirani tim na tabeli ozbiljno oštećen na tom duelu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova odigrao jedanaest mečeva kao domaćin i ostvario sedam trijumfa, jedan remi i tri poraza, a zanimljivo je da su ta tri neuspeha došla u poslednjih pet mečeva na domaćem terenu.
Stefano Pioli za ovaj susret neće moći da računa na Tomorija i Kjera što će svakako biti ozbiljan hendkip za zadnju liniju tima, dok neće biti ni Kesija koji je sa svojom reprezentacijom na Kupu afričkih nacija.

Juventus: Buđenje “stare dame”!

Pre svega, “stara dama” je tokom leta ostala bez Kristijana Ronalda koji je odlučio da karijeru nastavi u Mančester Junajtedu, a gotovo da nije bilo nekog zvučnijeg pojačanja u redove višestrukog šampiona Italije.
Nakon dve godine, na klupu Juventusa se vratio Masimilijano Alegri što je bila veoma lepa vest za sve navijače “stare dame” obzirom da se svi sećaju kako je ovaj tim igrao pod dirigentskom palicom popularnog “Maksa”.
Međuti, nije sve krenulo onako kako su to očekivali svi navijači kluba iz Torina, obzirom da se Juve nije proslavio na startu šampionata, međutim, kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije.
Na pet poslednjih mečeva “stara dama” ne zna za poraz a u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Napolija, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija ostvarili rutinsku pobedu na svom terenu protiv Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Pre toga je tim iz Torina odigrao spektakularan meč na gostovanju kod Rome, i ostvarili trijumf (3:4), iako je u jednom trenutku četa Žozea Murinja imala prednost i od dva gola, ali je višestruki šampion Italije uspeo da postigne čak tri gola za sedam minuta i upiše veoma važan trijumf.
Ne treba zaboraviti ni da je tim koji sa klupe predvodi Masimilijano Alegri bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta, ispred aktuelnog šampiona Evrope Čelsija.
Kada su u pitanju mečevi na strani do sada su “bjankoneri” odigrali jedanaest mečeva van svog terena i ostvarili šest trijumfa, tri remija i dva poraza, a na poslednjih pet susreta van svog terena Juventus ima skor od četiri pobede i jednog remija, i to na gostovanju kod Venecije kada je bilo 1:1.
Što se tiče ovog susreta, Alegri neće moći da računa na Bonućija i Kjezu što će bez ikakve sumnje biti ogroman hendikep obzirom da su ovo dva možda i najvažnija igrača u trenutnom rosteru “stare dame”, a tu posebno mislimo na Kjezu koji igra fenomenalno ove sezone.

Naš predlog

Milan želi da se ozbiljnije umeša u borbu za Skudeto ali je zaista veliko pitanje koliko je to realno u ovom trenutku, dok je nekako utisak da Juventus kako vreme prolazi pruža sve bolje partije i mišljenja smo da višestruki šampion Italije neće doživeti poraz na ovom duelu zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.47.
Verovatno nas očekuje i jedan efikasan duel obzirom da će i jedan i drugi tim ići na sva tri boda pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.
Za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom na “staru damu” iz Torina pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.