NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Nema mnogo utakmica na NBA terenima u noći između ponedeljka i utorka, ali smo pripremili novi tiket. Kvote i granice koje smo predložili su podložne promenama.

Šej Gildžes Aleksander (Oklahoma Tander) + poeni (granica 24,5) @ 1.85 u Meridianbet

Čikago Bulsi (28-17) nemaju sreće sa povredama ove sezone, prvo su još na početku u oktobru prošle godine izgubili Patrika Vilijamsa, da bi ih maler poterao još i više u 2022. godini. Zek Levin je na početku utakmice sa Golden Stejt Voriorsima pre desetak dana napustio teren i nije igrao narednih 5 mečeva, a ovaj bek bi mogao da se vrati na parket u noćašnjoj utakmici sa Oklahomom Tander. Mnogo veće teškoće za tim iz Ilinoisa su povrede dva bitna igrača u rotaciji Bulsa koji pokrivaju poziciju plejmejkera, radi se o povredama Lonzo Bola i Aleksa Karuza. Lonzo Bol će biti van terena barem do marta i završetka oporavka od 6 do 8 nedelja zbog povrede kolena, dok je Karuso nerazumnim startom košarkaša Milvoki Baksa, Grejsona Alena, izbačen iz stroja isto 6 do 8 nedelja, pošto ima frakturu ručnog zgloba. Zato su Bulsi sa prvog mesta na Istoku pali na treće, imaju 7 poraza na poslednjih 9 utakmica. U noćašnjoj utakmici protiv najslabije plasirane ekipe u Istočnoj konferenciji Orlando Medžikom (9-39), Čikago Bulsi su poraženi ubedljivim rezultatom 114:95. Na toj utakmici Bulsi su timski imali samo 10 asistencija na celom meču naspram timskih 31 asistencije Medžika. Demar Derozan je dao 41 poen od 95 poena ukupno tima iz Čikaga, Nikola Vučevijć je nastavio sa slabim šuterskim izdanjima ove sezone, centar Bulsa je imao 13 poena na kraju, uz šut iz igre 4 od 19. Na nivou cele sezone Vučević ima 43,1 % u šutu iz igre, to je ubedljivo najniži procenat u tom segmentu igre za crnogorskog košarkaša u poslednjih desetak sezona.

Oklahoma Tander (14-32) se nalazi na 14. mestu na Zapadu sa jednim porazom manje od poslednje ekipe u svojoj konferenciji Hjuston Rokitsima (14-33), tim iz Oklahome na poslednjih 11 mečeva ima samo jednu pobedu i to protiv Bruklin Netsa u gostima. Ekipa Tandera je svoju budućnost vezala sa Šej Gildžes-Aleksanderom potpisavši prošle godine petogodišnji ugovor sa njim vredan 172 miliona dolara. Ovaj igrač je u Oklahomu došao iz Los Anđeles Klipersa putem trejda za Pola Džordža, na draftu 2018. godine Gildžes-Aleksander je biran kao 11. pik. Na povratku u svoju dvoranu posle 4 utakmice na strani i 4 poraza Oklahoma bi mogla odigrati kompetitivan meč sa ranjenim Bulsima. Gildžes Aleksander je najbolji strelac u ne tako dobroj ekipi Tandera ove sezone, ovaj bek ima u proseku 22,8 poena po meču.

Naš predlog su + poeni na Šej Gildžes-Aleksandera, granica je postavljena na 24,5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Džoš Gidi (Oklahoma Tander) + poeni (granica 5,5) @ 1.60 u Meridianbet

Gidi je biran kao 6. pik na NBA draftu 2021. godine, a ovaj igrač nema još ni punih 20 godina. Australijanac je dobio šansu da u ekipi koja se nalazi u građenju (rebuilding), Oklahomi Tander, u potpunosti razvija svoj igrački potencijal, čini se da mu ne ide loše i da je jedan od boljih rukija u prošlogodišnjoj klasi. Naime, Gidi ima 11,5 poena, 7,4 skoka i 6,2 asistencije u proseku po meču ove sezone, ovaj bek je najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario tripl-dabl učinak. Taj tripl-dabl je bio impresivan, Gidi je početkom januara na meču protiv Dalas Maveriksa imao 17 poena, 14 asistencija i 13 skokova na svom kontu. Pre ovog sjajnog meča, Gidi je postao upamćen kao jedan od 3 igrača koji su tinejdžerskim godinama na prvih 20 mečeva u karijeri imali najmanje 100 skokova i 100 asistencija, druga dva košarkaša su Lebron Džejms i Lamelo Bol. Za igrača iz Australije ostaje da se u popravi u šutu, Gidi ima svega 27,4 % u šutu za tri poena, sa linije slobodnih bacanja ima za beka ne tako dobrih 66,7 %. Vreme će pokazati da li je Gidi kalibar za velika dela ili su solidne brojke  rezultat igranja u ekipi koja i nema mnogo dobrih igrača na rosteru ove sezone.

Naš predlog su + asistencija na Džosa Gidija, granica je postavljena na 5,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.60.

Klivlend Kavalirsi – Njujork Niksi – Hendikep 2 (granica 9,5 poena) @ 1.53 u Meridianbet

Na NBA draftu 2019. godine Djuk je imao 3 igrača birana na lutrijskim pozicijama, to su bili Zajon Vilijamson na prvom mestu, Er Džej Beret na trećoj poziciji i Kem Rediš na desetoj. Posle nepune 3 godine došlo je do ujedinjenja Bereta i Rediša u ekipi Njujork Niksa, i čini se da su Niksi napravili dobar potez razmenom za bivšeg igrača Atlante Hoksa. Duo Beret I Rediš je zalog za budućnost, čini se da bi ova dva igrača u kombinaciji mogla biti upravo po ukusu trenera Nujork Niksa, Toma Tibodoa, svakako mnogo više od Kembe Vokera i Evana Furnijea. Trener Tibodo je kroz karijeru znao da izvlači najbolje partije iz svojih krilnih igrača, neki od tih košarkaša su Džimi Batler i Luol Deng. Dok je Pol Pirs u dresu Boston Seltiksa svoju jedinu titulu (2008) osvojio sa sadašnjim trenerom tima Njujork Niksa Tibodom u ulozi glavnog asistenta Doku Riversu zaduženog za odbranu. Tim iz Njujorka ima slabiju sezonu u odnosu na prošlu, ipak nije sve izgubljeno postoje i dalje šanse da se i ova sezona na kraju ne proglasi potpunim neuspehom. Naime, Njujork Niksi (23-24) se trenutno nalaze na deobi desetog i jedanaestog mesta u Istočnoj konferenciji sa Vašington Vizardsima (23-24). Po svemu sudeći  borba za mesta koja u vode u doigravanje mogla biti zanimljiva do samog kraja, posebno ako se ima u vidu da i Atlanta Hoksi (21-25) počinju da daju znakove života sa 4 uzastopne pobede, tim iz Džordžije se nalazi na 12. mestu na Istoku. Od više problematičnih tački u Njujork Niksima ove sezone se ističu i osetno slabije partije prve zvezde tima Džulijusa Rendla. Ovaj krilni centar je prošle sezone bio igrač koji je najviše napredovao u NBA ligi ( NBA Most Improved Player) i na kraju je čak bio član druge najbolje petorke u NBA ligi zajedno sa Lebronom Džejmsom, Džoelom Embidom, Kris Polom i Demijenom Lilardom. Rendl je prošle sezone imao 24,1 poen u proseku po meču u regularnom delu, a ove sezone ima 18,9 poena. Krilni centar za tri poena je prošle sezone šutirao 41,1 %, ove 31,2 %. Prošlog leta Rendl je dobio produženje ugovora sa Niksima na još 4 godine vredno 117 miliona dolara, ove sezone je ovaj igrač i dalje najbolji strelac tima iz Njujorka sa 18,9 poena po meču, najbolji skakač sa 10 skokova i najbolji asistent sa 5,1 asistencijom u proseku. Ipak, sve te brojke Rendla su slabije u odnosu na prošlu sezonu, uz slabije procente šuta iz igre, za tri poena i sa linije slobodnih bacanja. Ohrabruje predstava Rendla na poslednjem meču protiv Los Anđeles Klipersa kada je dao 24 poena u trijumfu svoje ekipe. Čini se da bi u noćašnjem meču protiv Klivlend Kavalirsa (28-19) Njujork Niksi mogli iskoristiti probleme sa povredama domačeg tima, na listi povređenih u timu iz Ohaja je sada i starter Lauri Markanen.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 9,5 poena) na Njujork Nikse u meču sa Klivlend Kavalirsima, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.53.

Džaret Alen (Klivlend Kavalirsi) + skokovi (granica 10,5) @ 1.90 u Meridianbet

Klivlend Kavalirsi (28-19) se trenutno nalaze na visokom 5. mestu u Istočnoj konferenciji, čini se da na sve teškoće na putu odgovaraju na pravi način i da je hemija u ekipi sjajna. Kevin Lav se postavio kao izvrstan mentor mladim igračima, veliki broj talentovanih košarkaša u Kavalirsima imaju dosta toga da nauče od ovog iskusnog igrača. Naime, Lav je već 14 godina u NBA ligi, osvojio je šampionski prsten sa Klivlendom (2016) i 5 puta je bio učesnik Ol-star utakmice (2011, 2012, 2014, 2017, 2018). Na poslednjem meču Kavalirsa skočni zglob je povredio Lauri Markanen, a Finac je bitan deo rotacije tima iz Klivlenda. Njujork Niksi su imali solidan poslednji meč, pobedili su Los Anđeles Kliperse, Er Džej Beret je imao 28 poena i 14 skokova, a Džulijus Rendl je dodao 24 poena i 9 skokova. Džaret Alen ima sezonu karijere, trebalo bi da bude nagrađen učešćem na Ol-star utakmici, ovaj centar ima 16,3 poena i 11 skokova po meču u proseku, jedan je od najboljih skakača u NBA ligi ove sezone.

Naš predlog su + skokovi na Džareta Alena, granica je postavljena na 10,5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 8.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.