Tip dana: Benfika – Boavista: “Orlovi” ni ove sezone ne blistaju, mogu li do finala u Liga Kupu?

U utorak je poprilično slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali polufinale portugalskog Liga Kupa u kom će Benfika na svom terenu ugostiti Boavistu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Benfika: Plasman u finale ne bi smeo da se dovede u pitanje!

Nažalost, prošla sezona je ponovo bila i te kako neuspešna za popularne “Orlove” koji su nacionalni šampionat završili tek na trećem mestu na tabeli iza Sportinga i Porta uz čak devet bodova manjka u odnosu na gradskog rivala iz Lisabona koji je mimo svih očekivanja došao do titule šampiona Portugala.
Kada je ova sezona u pitanju primarni cilj je bio plasman u elitno takmičenje što se i desilo obzirom da su izabranici Žorža Žezusa uspeli da preko PSV-a dođu do plasmana u Ligu šampiona, ali ne samo to.
Popularni “Orlovi” su u veoma teškoj grupi u kojoj su pored njih bili i giganti poput Bajerna iz Minhena i Barselone uspeli da dođu do drugog mesta na tabeli i izbore plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što je svakako sjajna stvar.
Ono čega će se sasvim sigurno svi navijači kluba iz prestonice Portugala rado sećati je trijumf na domaćem terenu nad Barselonom kada je bilo čak 3:0.
Međutim, Benfika ima ponovo ogromnih problema u Primeiri, i sva je prilika da će tim iz Lisabona ponovo ostati bez titule šampiona Portugala, pošto u ovom trenutku jedna od najtrofejnijih portugalskih ekipa ima čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Porto.
U prošlom kolu su “Orlovi” slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Aruke, a taj duel je završen rezultatom 0:2, uz podatak da je domaća ekipa pri rezultatu 0:1 promašila jedanaesterac, što je u mnogome odredilo dalji tok susreta.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Benfika odigrala devet mečeva kao domaćin i ostvarila šest trijumfa, jedan remi i dva poraza, a u poslednjem duelu koji je ova ekipa odigrala na svom stadionu, rezultat je bio 1:1, a protivnik je bio Moreirense koji se u ovom trenutku nalazi na poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang, što nam možda i najbolje govori da tim iz Lisabona ima dosta problema u poslednje vreme.

Boavista: Bez pritiska u polufinalu!

Ako se osvrnemo na prošlu sezonu doći ćemo do zaključka da su fudbaleri Boaviste ostvarili svoj primarni cilj, a to je svakako opstanak u društvu najboljih, ali je veliko pitanje šta bi bilo da ovaj tim u poslednja dva kola nije ostvario dva vezana trijumfa, i tako stekao prednost od dva boda viška u odnosu na Rio Ave koji je na kraju posle nekoliko sezona u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala završio u Segundi.
Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da će i ovog puta primarni cilj Boaviste biti opstanak u Primeiri, ali se ponovo čini da će to biti izuzetno težak zadatak, iako se u ovom trenutku ova simpatična ekipa nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, ali trenutno ima samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u najopasnijoj zoni.
Ipak, izabranici Armanda Petija u poslednje vreme pružaju sjajne partije pošto jedanaestoplasirana ekipa na tabeli na poslednjih pet susreta bez poraza, a u tom periodu je ovaj tim ostvario jedan trijumf uz čak četiri remija.
U prošlom kolu su crno-beli remizirali na nimalo prijatnom gostovanju kod Fereire, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz podatak da je gostujuća ekipa došla do izjednačujućeg gola u samom finišu susreta.
Inače, grupnu fazu Liga Kupa je Boavista završila na prvom mestu na tabeli, a u poslednjem kolu su demolirali favorizovanu ekipu Brage, pošto je taj duel završen rezultatom 5:1.
Što se tiče mečeva na gostujućim terenima do sada su izabranici Petija odigrali devet mečeva na strani i zanimljivo je da su trenutno najslabija gostujuća ekipa u ligi pošto su u tom periodu doživeli pet poraza i četiri remija, bez trijumfa, zbog čega Benfika i jeste veliki favorit u polufinalu Liga Kupa.
Za kraj, kada su međusobni susreti u pitanju, iako je Boavista na dva poslednja međusobna susreta sa “Orlovima” doživela dva lagana poraza, sigurno je da svi navijači ovog tima i te kako pamte šta se desilo pre toga, obzirom da su crno-beli demolirali jednu od najtrofejnijih portugalskih ekipa sa 3:0.

Naš predlog

Pobeda domaće ekipe ovde zaista ne bi smela da se dovede u pitanje zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.29, a da taj fiks pojačate i sa prelazom 1-1 koji ista kladionica plaća sa kvotom 1.80.
Očekuje se da nam ovaj duel u Lisabonu donese i dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.