Tiket dana (četvrtak, 27.01.2022)

tiket dana

Vraćaju se kvalifikacije za Mundijal u Kataru, a posle ovog termina mnogo toga će biti jasnije u Americi i Aziji. Napominjemo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Ekvador – Brazil – 1x,0-2 @ 2.20 u Mozzartbet

”Karioke” su već obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo i ostalo im je da u preostalih pet utakmica sačuvaju prvo mesto u zoni Južne Amerike. Posle remija u Argentini, u prethodnom kolu, jasno je da su Brazilci blizu ”pobede” u ovim kvalifikacijama, ali to i nije toliko bitno pošto četiri prvoplasirana tima direktno kvalifikuju za Mundijal. Ekvador se nada da će biti među prve četiri selekcije i, iskreno, jako su blizu tog cilja. Dva mesta su rezervisana za Brazil i Argentinu, dok se velika broba vodi za preostala dva. Ekvador je u najboljoj poziciji, imaju 23 boda, čak šest više od Kolumbije i Perua, koji su iza njih. Naravno, moraju da osvoje još bodova u preostale četiri utakmice, a posle Brazila rivali su im još Peru i Paragvaj na strani, te Argentina u poslednjem kolu u Kitu. U prvom duelu ove dve selekcije u ovim kvalifikacijama brazli je kao domaćin slavio sa 2:0, ali su se posle toga sastali i na Kopa Amerika, a rezultat je bio 1:1. Ono što ide na ruku domaćinu svakako je motiv. Njih bi eventualna, gotovo sigurno, dovela na prag plasmana u Katar, dok za ”selesao” meč nema nikakav takmičarski naboj. Moguće je da će selektor Brazila poštedeti neke od glavnih zvezda, isceđenih napornim programom u Evropi, i šansu ukazati talentovanim igračima iz domaćeg šampionata, ali ne mora da znači da će tako i biti. Ekvadorci su opasni na svom terenu, u ovim kvalifikacijama poraženi su samo jednom, pa nekako smatramo da neće izgubiti ni od Brazila. Uz duplu šansu na Ekvador naš predlog je i malo golova, a za kombinaciju 1x,0-2 u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.20.

Iran – Irak – 1,0-2 @ 2.55 u Mozzartbet

Utakmice između Irana i Iraka još uvek su više od igre, mada se ratni sukob ove dve zemlje okončao pre više od tri decenije. Sada ne ratuju na bojnom polju, ali na fudbaskom itekako. Uspešniji su mnogo Iranci, bar u prethodnim decenijama i skoro su redovni učesnici Svetskih prvenstava, dok Iračani nisu videli Mundijal još od Meksika 1986. godine, kada su i jedini put bili među najboljim selekcijama sveta. Za to vreme Iranci su sakupili već pet učešća, posle Argentine 1978. godine, igrali su u Francuskoj 1998. pa još na tri Mundijala od narednih pet. Nastupili su na dva prethodna i sva je prilika da će ići i na treći uzastopni. Ukoliko savladaju Irak, Iranci će i matematički izboriti plasman u Katar s obzirom da su vodeći u grupi sa 16 bodova, a trećeplasiranoj selekciji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, beže deset bodova. Zato je meč bitniji za goste koji imaju neke, doduše male, šanse da se domognu treće pozicije i baraža, ali sa samo četiri boda iz pest prvih kola i sa tri data gola, teško je da mogu nečemu da se nadaju. Irak još nema pobedu u drugoj fazi, a poražen je dva puta, od Južne Koreje i Iraka, u prethodnom duelu ove dve selekcije. Jedna zanimljivost vezana je za ove dve selekcije u ovom trenutku. Selektori i jednih i drugih su ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, Iran predvodi nekadašnji fudbaler Rijeke Dragan Skočić, dok je na klupi Iraka Željkov Petrović, koji je karijeru počeo u Budućnosti, a igrao i za zagrebački Dinamo. Irak je kvalitetniji sastav i neće propustiti priliku da potvrdi odlazak u Katar, a protim nanene bol i najvećem rivalu. Naš predlog je jedinica, uz mali broj golova. Za 1,0-2 u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.55.

Ukupna kvota na teiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 5.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.