Tip dana: Klub Briž – Union Rojal: “Belgijski Lester” hita ka tituli!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji duel 24. kola belgijskog šampionata u kom će Klub Briž na svom terenu ugostiti najveću senzaciju evropskog fudbala – Union Rojal.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Klub Briž: Pobeda je moranje!

Fudbaleri Klub Briža su prošle sezone odbranili titulu šampiona Belgije i sigurno je da ova ekipa i u ovom šampionatu ima najveće moguće ciljeve, međutim kako sada stvari stoje deluje da će ovaj tim ostati praznih šaka.
Naime, aktuelni šampion se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Rojal Union koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu što će biti lepa prilika da Klub Briž priđe lideru na tabeli na samo šest bodova zaostatka, što je donekle prihvatljiva bodovna prednost.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Alfreda Šredera su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, a u prošlom kolu je trećeplasirana ekipa na tabeli remizirala na gostovanju kod Standarda iz Liježa u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Ne treba zaboraviti da je šampion Belgije ove sezone nastupao i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, i na samom startu treba napomenuti da Klub Briž nije imao nimalo lak žreb za Ligu šampiona, obzirom da su bili u grupi sa Mančester Sitijem, PSŽ-om i Lajpcigom, a na kraju su očekivano zauzeli poslednje mestu u grupi, uz četiri osvojena boda.
Treba naravno napomenuti da su puleni Alfreda Šredera ostvarili veliku pobedu na gostovanju kod Lajpciga kada je bilo 1:2, ali su primera radi isto tako uspeli da otkinu bod favorizovanim Parižanima na svom stadionu, kada je bilo 1:1.
Što se tiče nacionalnog šampionata, do sada je Klub Briž odigrao jedanaest mečeva na svom terenu i još uvek ne zna za poraz, pošto je u tom periodu trećeplasirani tim na tabeli ostvario šest trijumfa i pet remija.
Za kraj, u prvom delu sezone je aktuelni šampion Belgije slavio na gostovanju kod Union Rojala, kada je bilo 0:1, i sigurno je da će tim koji je čak sedamnaest puta osvajao nacionalno prvenstvo učiniti sve da slavi i ovog puta protiv lidera na tabeli.

Union Rojal: Da li nas posle Lestera očekuje nova senzacija u evropskom fudbalu?

Pre svega, treba reći da je Union Rojal nakon sjajnih partija prošle sezone došao do plasmana u najkvalitetniji rang belgijskog fudbala, ali apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi da će ovaj tim nakon 23 odigrana kola biti na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na svoje najbliže pratioce!
Kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da tim koji je slovio za jednog od najozbiljnijih kandidata da na kraju sezone napusti ligu, dođe do trofeja, što bi bila prava senzacija.
Na pet poslednjih mečeva izabranici Feliksa Mazua su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Genta kada nije bilo golova.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala još jedan neverovatan meč na svom terenu protiv Genka i slavila sa 2:1, i to nakon gola koji su postigli u desetom minutu sudijske nadoknade!
Genk je imao bod u šaci, Klub Briž i Anderleht su zadovoljno trljali ruke, a onda – penal. Oboren je Deniz Undav, a Dante Venzije je golom u 100. minutu izazvao erupciju oduševljenja na stadionu Žozef Marije.
Bila je to ukupno osma pobeda za Union Rojal na domaćem terenu koji je pored toga jednom remizirao i doživeo tri poraza.
Što se tiče mečeva na strani, lider na tabeli pruža neverovatno dobre partije na strani obzirom da je na jedanaest odigranih mečeva ostvario čak devet trijumfa, uz jedan remi i jedan poraz.
Posebno treba napomenuti podatak da je tim koji sa klupe predvodi Feliks Mazu na poslednjih sedam mečeva na strani ostvario isto toliko pobeda, što možda i najbolje pokazuje da se Union potpuno zasluženo nalazi na prvom mestu na tabeli i ima ovoliku prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Za kraj, Klub Briž je jedna od retkih ekipa koje su ove sezone uspele da savladaju najveću senzaaciju u evropskom fudbalu, pa je sigurno da će lider na tabeli imati ogroman motiv da im se osveti i pobegne na čak dvanaest poena razlike, što bi po svemu sudeći verovano bila i nenadoknadiva razlika.

Naš predlog

Utisak je da će ova fantastična serija gostiju kad tad morati da se prekine a deluje da je idealna prilika za to ovo gostovanje kod aktuelnog šampiona Belgije, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.05.
Vrlo verovatno nas očekuje i jedan poprilično efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.
Za kraj, možda i najidealnija prognoza je da će domaćin na ovom susretu postići dva i više golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.