Tiket dana: Poeni igrača

Ponovo imamo odlaganja u Evroligi. Utakmica između Makabija i Fenerbahčea se neće igrati, pa su večeras na programu samo tri meča u elitnom takmičenju. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Saša Vezenkov (Olimpijakos) + skokovi (granica 5,5) @ 1.85 u Meridianbet

Bugarski košarkaš mogao bi da bude najveća opasnost po Crvenu zvezdu u duelu bratskih timova u hali Mira i prijateljstva u Pireju. Vezenkov je odlično započeo sezonu u Evroligi, ali je kasnije malo popustio, kao i njegov klub, uostalom. Olimpijakos će biti silno oslabljen protiv Beograđana, izostaće odlični Šek Mekisik, kao i iskusni Jorgos Printezis, a upitan je i nastup centra Hasana Martina. Očekuje se da Vezenkov više igra pod košem, mada on ume da bude ubojit i sa distance. U porazima od Makabija i Fenera je podbacio, postigao je 5 i 6 poena, ali je u četiri meča pre toga uvek bio dvocifren. Protiv Zvezde u Beogradu ubacio je 12 koševa. Ipak, čini nam se da je sigurnije igrati na skokove, granica je na 5,5 skokova, a za više od tog broja kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.85.

Nikola Ivanović (Crvena zvezda) + poeni (granica 7,5) @ 1.85 u Meridianbet

Crnogorski plejmejker imao je dosta problema u dosadašnjem delu sezone. Počeo je odlično u novom klubu, ali ga je ispadanje iz tima zbog korone dosta koštalo. Za to vreme je Nejt Volters postao prva opcija na pleju kod trenera Radonjića, a u međuvremenu je stigao i bivši srpski reprezentativac Stefan Marković. Sve to uticalo da Ivanović ima gotovo zanemarljiv učinak, pogotovo u Evroligi. Neverovatno je da ovakav strelac, igrač koji je u Budućnosti bio prva napadačka opcija, u najjačem takmičenju ima tako slab učinak. U ABA ligi je znatno bolji, a protiv Cedevita Olimpije u prethodnom kolu bio je meč viner. Smatramo da mu je odličan finiš iz Ljubljane doneo preko potrebno samopouzdanje i da bi mogao da odigra dobar meč u Pireju, pogotovo jer nam se čini da je Voltersa malo stigao i umor. Naš predlog su plus poeni na Ivanovića, a granica je na 7,5 koševa sa koeficijentom 1.85 u kladionici Meridianbet.

Nikolas Laprovitola (Barselona) + poeni (granica 7,5) @ 1.85 u Meridianbet

Iskusni Argentinac igra dosta promenjivo ove sezone, često je najbolji pojedinac, ali ima i mečeva u kojima potpuno podbaci. Dosta toga zavisi i od vremena provedenog na parketu, Jasikevičijus ga nekad drži po 30 minuta na mestu organizatora, a nekad sakupi jedva petnaestak. U pobedi nad ealom u ACB ligi učestvovao je sa 9 poena, 5 skokova i 6 asistencija. Do je u Evroligi najbolju partiju odigrao u Atini protiv Panatinaikosa sa 18 ubačenih poena. Videćemo kakva je kadrovska situacija u katalonskom klubu, pošto je stigla vest da je pozitivan na koronu Sertač Šanli. S obzirom da se radi o centru, to neće preterano uticati na minutažu Laprovitole, koji je u najvećoj meri deli sa Nikom Kalatesom. Pošto je Grk imao duži period oporavka, a očekujemo da Barsa brzo napravi razliku protiv Asvela, moguće je da će Laprovitola igrati dosta protiv tima iz Vilerbana. Ako tako bude, trebalo bi i da njegov učinak bude bolji od 7,5 poena, koliko mu je ”propisala” kladionici Meridianbet. Za + poene Meridianbet da je koeficijent 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.