NBA tiket (subota-nedelja)

Ponovo nam je na meniju NBA liga. Ovo je predlog našeg tiketa za noć između subote i nedelje. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Golden Stejt Voriorsi – Bruklin Netsi – Golden Stejt daje više od 117.5 poena @ 1.73 u Meridianbet

Endrju Vigins je starter na Ol-star meču, prvi put je Kanađanin učesnik utakmice svih zvezda i odmah u startnih pet. Finiks Sansi (39-9) ubedljivo prvi u celoj NBA ligi nemaju svog predstavnika u prvih pet na Ol-star utakmici, nije bilo mesta za Krisa Pola, Devina Bukera i Deandre Ejtona, nema u prvoj petorci Zapada ni dvojca iz Jute i to Donovana Mičela i Rudija Gobera, a ni Luke Dončića i Entonija Dejvisa, nisu tu odranije povređeni Pol Džordž, Demijen Lilard i Kavaj Lenard. U nekoj široj konkurenciji za Ol-star meč iz Zapadne konferencije su pominjana imena Karla Entonija Taunsa, Entonija Edvardsa, Dežonte Mareja ili Brendona Ingrama. Vigins je na Ol-star utakmicu u ulozi startera došao zahvaljujući dobroj medijskoj kampanji, sticaju okolnosti  i ipak određenom poštovanju koje uživa kod medijskih poslenika i igračkoj zajednici. Bivši igrač Klivlend Kavalirsa i Minesote Timbervulfsa Vigins je biran kao krilo i među visokim igračima (Western Conference frontcourt), tako da svi košarkaši koji su se nalazili ispod crte na bekovskim mestima kao što su Luka Dončić, Kris Pol, Devin Buker između ostalih nemaju šta prigovoriti, ovo nije njihova bitka, Stef Kari i Dža Morent su čini se zasluženo na startnim bekovskim pozicijama. Jedina dvojica koja se mogu osećati zakinutim izborom Viginsa su Rudi Gober i Drejmond Grin. Ironično što su Golden Stejt Voriorsi  agresivnom medijskom kampanjom u korist Viginsa najveću nepravdu učinili Drejmondu Grinu, ovaj krilni centar je dao suze, krv i znoj za 3 titule tima iz Kalifornije. Naime, Vigins  se nalazio na 3. mestu po broju glasova navijača (3,452,586), na 5. mestu po glasovima igrača i na 6. mestu po glasovima novinara, sa druge strane Grin je bio na 3. mestu po glasovima igrača, na 4. mestu po glasovima novinara i tek na 6. mestu po glasovima navijača (2,421,934). Presudnu ulogu  za izbor Viginsa na mesto startera na Ol-star meču su odigrali glasovi navijača i treće mesto među visokim igračima je otišlo Kanađaninu tik ispred nosa Grinu. Drejmond Grin ima 3 učešća na Ol-star meču (2015,2017,2018), ali nikad kao starter i svakako bi bio manje sporno rešenje u odnosu na Viginsa. Nije ni izbor Viginsa uporediv sa slučajem Zaza Pašulije od pre neku godinu kada su zbog Gruzina menjana pravila za izbor košarkaša u Ol-star selekciju, kanadski košarkaš ima svoje kvalitete, ali on kada su Voriorsi kompletni i zdravi nije ni među prvih 3 igrača po važnosti u timu iz Kalifornije (Stef Kari, Drejmond Grin, Klej Tompson).

Voriorsi se trenutno smatraju jednom od najboljih odbrambenih ekipa u NBA ligi, povratkom Kleja Tompsona se konkurencija na tom polju još pooštrila. Tim iz San Franciska prima najmanje poena (101.9) u takmičenju ove sezone, a po naprednoj statistici se Voriorsi takođe po jednom od kriterijuma nalaze na vrhu, pa se tako po defanzivnom rejtingu (102.6)  izabranici Stiva Kera nalaze na 1. mestu. Čini se da ako se stavi po strani Stef Kari u timu Golden Stejta ima dosta igrača koji mogu sa uspehom da brane veliki broj pozicija na terenu. Voriorsi nemaju nekog previše dominantnog centra u timu, ali na njihovu sreću i nema mnogo sjajnih petica uopšte trenutno u NBA ligi, tu su Džoel Embid i Nikola Jokić neprikosnoveni, a onda i Rudi Gober pre svega na defanzivnom planu između ostalih.

Naš predlog je da će Golden Stejt Voriorsi dati više od 117.5 poena u meču protiv Bruklin Netsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.73.

Stef Kari (Golden Stejt Voriorsi) + poeni (granica 26.5) @ 1.85 u Meridianbet

Kari je malo sporije i sa oscilacijama ušao u 2022. godinu, na 13 utakmica ima tek nešto preko 20 poena u proseku po meču. Nekarakteristično je za Karija da je na tih 13 utakmica na 7 dao manje od 20 poena, na nekim mečevima u januaru ovog ubojitog šutera baš nije išlo, pa je tako imao učinke od 9, 12, 13 ili 14 poena. Na nekim od tih utakmica Kari je izrazito loše šutirao za tri poena i to 1-10, 1-9, 1-13 ili 2-10. Poslednja utakmica protiv Minesote Timbervulfsa bi mogla biti dobar podsticaj za Karija u nastavku sezone, vođa Voriorsa je na tom meču dao 29 poena , uz šut iz igre 10 od 20 i za tri poena 6 od 10. U San Francisko dolaze Bruklin Netsi prevođeni sjajnim bekovima Džejms Hardenom i Kajri Irvingom, čini se prava motivacija za Stefa Karija da namesti svoje nišanske sprave.

Naš predlog su + poeni na Stefa Karija, granica je postavljena na 26.5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Kajri Irving (Bruklin Netsi) + poeni (granica 24.5) @ 1.90 u Meridianbet

Irving igra samo gostujuće mečeve za Netse ove sezone, ovaj bek nije učestvovao u dva poslednja poraza svog tima protiv Los Anđeles Lejkersa i Denver Nagetsa. Bruklin Netsi (29-19) imaju 3 poraza u nizu, za tim iz Njujorka sledi serija od 5 gostujućih utakmica, posle meča sa Golden Stejt Voriorsima dolaze okršaji sa Finiks Sansima, Sakramento Kingsima, Juta Džezom i Denver Nagetsima. U slučaju da se ne poprave rezultati u odsustvu Kevina Durenta postoji šansa da Netsi dodatno zakomplikuju svoju situaciju i da ne samo ne budu pri vrhu Istoka već da u doigravanju sve svoje potencijalne serije igraju bez prednosti domaćeg terena u mogućoj majstorici. Naime, Netsi su u trenutku povrede Durenta bili na 2. mestu u Istočnoj konferenciji sada se nalaze na deobi petog i šestog mesta sa Filadelfijom Seventisiksersima (29-19), nije više tako nezamislivo da se Bruklin nađe u borbi do kraja regularnog dela sezone da ne padnu još niže na tabeli, na neku plej-in poziciju (od sedmog do desetog mesta). Šarlot Hornetsi (28-22) na 7. mestu i nisu toliko udaljeni od Netsa, a igranje na jednu utakmicu u plej-in turniru sa takvim timovima u najavi kao što su Boston Seltiksi i Atlanta Hoksi i ne čini se tako zabavnim za tim iz Njujorka. Kajri Irving je verovatno svoju najbitniju trojku u karijeri dao upravo protiv Golden Stejta i to u sedmoj utakmici finala NBA lige u sezoni 2015-2016. Pri nerešenom razultatu 89:89 i sa 3:3 u seriji Irving je 53 sekundi pre kraja dao trojku preko Stefa Karija i ta 3 poena su se kasnije  pokazali odlučujućim potezom celog finala. Irving je trojkom na gostujućem terenu u sedmoj utakmici NBA završnice  doneo titulu Klivlend Kavalirsima, prvu u istoriji franšize.

Naš predlog su + poeni na Kajira Irvinga, granica je postavljena na 24.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.90.

Filadelfija Seventisiksersi – Sakramento Kingsi – Hendikep 1 (granica 7.5 poena) @ 1.53 u Meridianbet

Nikad zanimljiva borba za najkosnijeg igrača u NBA ligi (NBA Most Valuable Player Award) ove sezone dobija na kulminaciji. Negde pred kraj prošle godine su figurirala tri imena kao glavni kandidati za ovu nagradu i to Kevin Durent, Stef Kari i Janis Adetokumbo, tek u drugom planu su bili Džoel Embid i Nikola Jokić. Sa današnje tačke gledišta Embid i Jokić su na vodećim mestima, a Adetokumbo je na trećem mestu u ovoj trci. Embid ima neverovatne brojke u 2022. godini, na 13 mečeva  ima skoro 34 poena po meču (33.92), samo na dve utakmice je dao manje od 30 poena, protiv Lejkersa u poslednjem meču Seventisiksersa je imao 26 i protiv Boston Seltiksa 25. Po PER-u, Igračkom rejtingu efikasnosti (Player Efficiency Rating)  Nikola Jokić se ponovo nalazi na 1. mestu i po tom parametru ima još bolju sezonu nego kad je prošle osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača u NBA ligi. Naime, Jokić je prošle sezone imao 31.36 (PER), ove srpski igrač ima fenomenalnih 33.20 (PER), sa druge strane Kamerunac ove sezone ima vrednost od 31.80 (PER). Čini se ipak da ako ne dođe do nekih povreda i sve ostane na ovom kursu nagrada za najkorisnijeg igrača (MVP) ove sezone ide u ruke Džoelu Embidu, još je u sećanju košarkaške javnosti metla iz prošle sezone Finiks Sansa u drugom kolu doigravanja Zapada u sudaru protiv Denver Nagetsa. Verovatno je i Jokiću mnogo bitnije da se iz povreda vrate Džamal Marej i Majkl Porter Džunior i da se krene u juriš u plej-ofu, čini se da je Zapad ove sezone otvoren za sve vrste vrste iznenađenja. Noćas je izašla vest da su se Sakramento Kingsi povukli iz trke za Ben Simonsom, to više govori o nestrpljenju koje vlada u timu iz Kalifornije nego o stanju stvari u Filadelfiji. Džoelu Embidu je u doigravanju potrebna pomoć, teško je verovati da Seventisiksersi mogu sa skoro istim snagama iz prošle sezone manje Simonsom da  bilo šta  urade u jakoj Istočnoj konferenciji. Iako se pominje da je predsednik košarkaških operacija u Filadelfija Seventisiksersima Deril Mori spreman da problem sa  Benom Simonsom ostavi za leto čini se da je to pitanje itekako otvoreno za razrešenje do kraja roka za razmenu igrača (10. februar). Postavlja se pitanje da li nerešavanjem Gordijevog čvora zvanog Ben Simons Filadelfija Seventisiksersi traće fascinantnu sezonu Embida. Naravno da bi Deril Mori  u razmeni za  Simonsa želeo da dobije nekog superstara, ali njegove karte i nisu baš jake, Australijanac je jasan u želji da promeni sredinu. Nekim eventualnim trejdom za Simonsa  Filadelfija Seventisiksersi (29-19) koja se sada nalaze na deobi petog i šestog mesta na Istoku bi  mogli biti katapultirani u sami vrh favorita za osvajanje titule.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 7.5 poena) na Filadelfiju Seventisikserse u meču protiv Sakramento Kingsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.53.

Ukupna kvota na tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 9.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.