Tip dana: Benfika – Sporting: Derbi Lisabona u finalu Liga Kupa! Ko će do trofeja?

U subotu je izuzetno interesatna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč finala portugalskog Liga Kupa u kom će snage odmeriti ljuti rivali iz Lisabona – Benfika i Sporting.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Benfika: Trofej u Liga Kupu za spas sezone!

U poslednjih nekoliko godina timu iz Lisabona ne cvetaju ruže, a utisak je da ni ova sezona neće biti ništa bolja od prethodnih.
Ipak, za sada je jedina svetla stvar plasman u nokaut fazu Lige šampiona, i pored toga što je Benfika bila u nimalo lakoj grupi sa Bajernom, Barselonom i Dinamom iz Kijeva, u kojoj su popularni “Orlovi” na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli.
Svakako da će svi navijači tima iz Lisabona dugo pamtiti onu fenomenalnu utakmicu na domaćem terenu sa Barselonom kada je bilo čak 3:0.
Međutim, kada se osvrnemo na portugalski šampionat, dolazimo do zaključka da izabranici Nelsona Verisima imaju dosta problema, zbog čega je nedavno i smenjen Žorž Žezus koji je preuzeo Flamengo.
Naime, u ovom trenutku se Benfika nalazi tek na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Porto, i kako sada stvari stoje utisak je da će ekipa iz Lisabona i treću godinu zaredom ostati bez titule šampiona Portugala.
U poslednjem kolu su ruku na srce fudbaleri ovog tima slavili na nimalo lakom gostovanju kod Aruke, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Nedavno je četa trenera Verisima slavila u polufinalu Liga Kupa nad Boavistom i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je u regularnom toku susreta bilo 1:1, uz podatak da su “Orlovi” propustili pregršt prilika za postizanje gola u regularnom toku susreta.
Poslednji derbi Lisabona odigran je početkom decembra prošle godine kada je Benfika na svom terenu doživela poraz od Sportinga, a taj duel je završen rezultatom 1:3.

Sporting: Aktuelni šampion ima dosta problema u poslednje vreme!

Sporting je do ovog finala sa ljutim gradskim rivalom stigao nakon trijumfa nad Santa Klarom, pošto je taj duel završen rezultatom 2:1, uz podatak da je četa Rubena Amorima mogla dosta ubedljvije da savlada tim koji je prošle sezone igrao fenomenalan fudbal.
Kada smo već kod prošle sezone, nakon nekoliko godina u kojima tim iz prestonice Portugalije nije imao zapaženu ulogu, što u nacionalnom šampionatu, što u evropskim takmičenjima, prošla godina je bila zaista fenomenalna.
Naime, malo ko je očekivao da će fudbaleri Sportinga prošle sezone doći do titule šampiona Portugala, i to nakon punih devetnaest godina.
Na kraju su popularni “Lavovi” iz Lisabona imali pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Porto i čak devet poena više u odnosu na trećeplasiranu Benfiku.
Sve to je timu koji sa klupe predvodi sjajni Ruben Amorim donelo plasman u Ligu šampionata, gde je Sporting bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to u nimalo lakoj grupi, u kojoj su pored njih još bili i Ajaks, Borusija iz Dortmunda i Bešiktaš.
Ipak, primarni cilj je i ovog puta titula šampiona Portugala, ali kako sada stvari stoje utisak je da će branioc titule na kraju šampionata morati pehar da preda Portu.
U ovom trenutku se tim iz Lisabona nalazi na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na Porto, što nije nimalo naivna razlika.
Sve je do pre nekoliko kola izgledalo sjajno ali je onda aktuelni šampion prvo poklekao na gostovanju kod Santa Klare u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 3:2, a nakon toga i u prošlom kolu su “Lavovi” poraženi na svom terenu od Brage, obzirom da je taj meč završen rezultatom 1:2, što su izabranici trenera Konseisaa znali da iskoriste i pobednu ljutom rivalu na u ovom trenutku velikih šest bodova prednosti.

Naš predlog

Veoma nezahvalno je prognozirati derbi Lisabona, ali prednost ovog puta dajemo domaćinu, koji bi eventualnim trofejom u Liga Kupu donekle spasao sezonu, pošto je jasno da ni ovog puta neće biti ništa od titule šampiona Portugala, pošto je Porto ozbiljno odmakao na tabeli.
Zbog svega toga vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.70.
Za one koji su pomalo skeptični kada je u pitanju pobeda “Orlova” savetujemo vam da probate i sa duplom šansom 1X koju Meridianbet plaća sa solidnom kvotom 1.48.
Za kraj, na poslednja dva međusobna susreta između dve ekipe iz Lisabona videli smo čak jedanaest golova i utisak je da nas i ovog puta očekuje prava goleada, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.