Tiket dana (nedelja, 30.01.2022)

tiket dana

Privodi se kraju vikend u kome nismo uživali u utakmicama ”liga petice”, ali je bilo dosta uzbuđenja u kvalifikacijama za Mundijal i onim ligama koje su se igrale. Kvote koje smo predložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Egipat – Maroko – x2,0-2 @ 1.70 u Meridianbet

Približava se kraju Afrički kup nacija, a šlager četvrtfinala igraju Egipat i Maroko. Radi se o velikim rivalima, o dve zemlje sa severa crnog kontinenta. U dosadašnjem toku takmičenja više je pokazao Maroko. ”Lavovi atlasa” su lako prošli grupu, pobedili su Ganu i Komore bez primljenog gola, pa su malo dali sebi oduška u meču sa Gabonom koji je završen rezultatom 2:2. U osmini finala za rivala su dobili selekciju Malavija, koju su savladali sa 2:1 i pored toga što gubili već od sedmog minuta. Egipat je, bar nam se čini, imao više komplikacija. Krenuli su loše, minimalnim porazom od Nigerije, ali su u naredna dva kola na isti način dobili Gvineju Bisau i Sudan. U osmini finala imali su teškog rivala, jednog od favorita na takmičenju, selekciju Obale Slonovače. Mnogi su otpisali ”faraone” pred duel sa ”slonovima”, ali su oni jjunački stigli do penala i zahvaljujući samo jednoj odbrani njihovog golmana kada je šutirao fudbaler Mančester junajteda Baji, stigli među četiri najbolja tima. IGra Egipta se vrti oko Mohameda Salaha, dok su ostali uglavnom članovi dva najbolja tima u ovoj zemlji, Zamaleka i Al Ahlija. Maroko ima mnogo više poznatih fudbalera, a prednjači dvojac Sevilje, En Nesiri i En Hadadi. Tu je Hakimi iz PSŽ-a, ali i plejada sjajnih igrača, kojima mnogo nedostaje fudbaler Čelsija Zijeh, koji je u sukobu sa selektorom Vahidom Halilhodžićem. Kada se sastaju ove dve selekcije, golova je uvek malo. Na poslednjih 13 međusobnih duela u više od četiri decenije, samo je jednom došlo 3+. Sada se opredeljujemo za 0-2 gola, ali i duplu šansu na Maroko. Za x2,0-2 u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.70.

Kanada – SAD – 1x,0-3 @ 1.78 u Meridianbet

Ovo je svakako derbi kvalifikacija za Mundijal u KONKAKAF zoni. Vodeća Kanada dočekuje velikog rivala Sjedinjene Američke Države, a uz ove dve selekcije još samo je Meksiko već viđen u Kataru. Treba reći da će ove tri selekcije organizovati naredni Mundijal, pa je od velike važnosti da odu na ovaj, jer bi to podiglo interesovanje za fudbal, koje u njima, osim Meksika, nije na nekom naročitom nivou. Kanađani jedini još nemaju poraz, posle osam utakmica imaju po četiri pobede i remija, dok Amerikanci uz četiri pobede imaju tri remija i poraz od Paname. upravo selekcija Paname plaši ove reprezentacije. Panamci su četvrti, a direktan plasman u Katar izbroriće prve tri selekcije, dok četvrta ide u baraž. I Kanada i SAD su upisali vredne trijumfe u prvim utakmicama u ovom terminu, Kanađani su pobedili u Hondurasu, dok je SAD na domaćem terenu minimalnim rezultatom savladao Salvador. Prvi međusobni okršaj okončan je 1:1, a u prethodnim, igranim u raznim takmičenjima, ali i prijateljskim susretanjima, uspešniji su bili Amerikanci. Čini nam se da bi oba nacionalna tima bila zadovoljna remijem pošto bi sa još jednim bodom sa dobrim šansama ušli u završnicu kvalifikacija. Kanada bi mogla da iskoristi nacionalni naboj, kao i odličnog Borjana na golu, pa je naš predlog dupla šansa na domaćina uz mali broj pogodaka. Za 1x,0-3 u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.78.

Lucern – Bazel – 2,2+ @ 2.50 u Meridianbet

Ovog vikenda nastavljena je švajcarska Super liga, a sva je prilika da će zemlja satova, sira i čokolade dobiti novog šampiona u fudbalu. Jang Bojsi su vladari već četiri godine, u Bazelu su se nadali da ponovo mogu oni uspostaviti dominaciju, ali se, pravo niotkuda, pojavio Cirih i pobegao rivalima, posle jesenje sezone, osam bodova. ”Mladi momci” i Bazel su imali obaveze u Evropi, pa ih je sigurno i to omelo da budu bolji na domaćem planu. To se posebno odnosi na Bazel koji je putovao na ogromne udaljenosti u Ligi konferencija, u Kazahstan Azerbejdžan i na Kipar. Baazel je neočekivano prvi deo sezone završio sa četiri uzastopna remija u prvenstvu, pa je i to jedan od razloga zaostatka za Cirihom. Međutim, u pripremnom periodu su zabeležili sve pobede, što daje nadu da su u odličnoj formi pred nastavak sezone. Njihov rival, ekipa Lucerna, nije pobedila od oktobra. Vezali su sedam utakmica bez trijumfa, sa samo dva osvojena boda i trenutno su na začelju tabele sa samo 11 bodova. U dosadašnjem delu prvenstva ove ekipe su se sastale već dva puta, u Bazelu je bilo 1:1, ali je u Lucernu tim sa Sent Jakoba slavio kao gost sa 3:1. I sada smatramo da će Bazel pobediti, a uz dvojku dodajemo i dva gola gostiju. Za 2,2+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.50.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 7.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.