Tip dana: Porto – Maritimo: “Zmajevi” ponovo bljuju vatru!

U nedelju je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Porta i Maritima u okviru 20 kola portugalske Primeire.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Porto: Šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Sporting!

Prošle sezone su fudbaleri Porta morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli pošto je ekipa Sportinga došla do titule šampiona Portugala, iako je malo to očekivao pre početka šampionata.
Zbog svega toga je primarni cilj ovog puta naslov prvaka Portugala, a kako sada stvari stoje utisak je da su popularni “Zmajevi” na pravom putu da do toga i dođu.
Naime, izabranici Serža Konseisaa se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova u odnosu na drugoplasirani Sporting koji ima dosta problema u poslednje vreme.
U prošlom kolu je tim sa “Dragaa” odigrao još jedan sjajan meč i pred svojim navijačima bez većih problema savladao Famalikao, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Međutim, ostaje žal što tim koji sa klupe predvodi bivši fudbaler Lacija i Parme nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su popularni “Zmajevi” u poslednjem kolu doživeli poraz na svom terenu od Atletiko Madrida kada je bilo 1:3, iako je Portu bio dovoljan i bod iz tog meča za plasman na drugo mesto na tabeli u verovatno i najtežoj grupi, u kojoj su pored ove dve ekipe bili još i Liverpul i Milan.
Takođe, treba napomenuti da će lider na tabeli portugalskog šampionata nastaviti takmičenje u Ligi Evrope gde su za protivnika u šesnaestini finala dobili ekipu Lacija.
Za kraj, akda su u pitanju mečevi na domaćem terenu u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, do sada su “Zmajevi” odigrali devet mečeva na svom terenu i imaju stoprocentan učinak, pošto su u tom periodu ostvarili isto toliko trijumfa uz fantastičnu gol razliku 25:5, pa je sigurno da lider na tabeli u veoma lepom raspoloženju dočekuje Maritimo, koji ruku na srce izgleda dosta dobro u poslednje vreme,

Maritimo: Fantastične partije u poslednje vreme!

Pre svega, treba reći da su se fudbaleri Maritima prošle sezone jedva spasili ispadanja pošto su na kraju završili na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na šesnaestoplasirani Rio Ave koji je nažalost završio u Segundi.
Ruku na srce, Maritimo je većim delom šampionata pružao poprilično dobre partije, ali je ova ekipa odigrala katastrofalno finiš Primeire, ali se nekako ipak spasila ispadanja.
Naravno da je zbog svega toga primarni cilj ovog puta opstanak u ligi, i kako sada stvari stoje utisak je da je ovaj tim na pravom putu da to i ostvari.
Naime, nakon devetnaest odigranih mečeva Maritimo se nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni, ali i uz šest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Žil Visente, a poznato je da je to šesto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u evropska takmičenja, konkretno u Ligu Konferencije.
U poslednje vreme izabranici Hulija Velaskeza igraju zaista sjajno pa je tako devetoplasirana ekipa na tabeli na poslednja četiri susreta bez poraza, a u tom periodu je Maritimo ostvario tri trijumfa uz jedan remi i to u prošlom kolu kada su na svom terenu sa Belenensešom odigrali 1:1, iako su čitavo poluvreme imali igrača manje, što je svakako jedan odličan rezultat.
Pre toga je četa trenera Velaskeza vezala trijumfe protiv Vizele, Portimonensea i Brage, što nam najbolje potvrđuje koliko dobro Maritimo igra u poslednje vreme.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je devetoplasirani tim na tabeli Primeire odigrao deset mečeva na strani i ostvario tri trijumfa, dva remija i pet poraza.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da su fudbaleri Porta veliki favoriti na ovom duelu, koji bi po svemu sudeći trebalo da nam donese i dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.46.
Gosti igraju sjajno u poslednje vreme i mišljenja smo da će postići makar jedan gol na “Dragau” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio sjajnu kvotu 2.55.
Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom 1&GG koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.