NBA tiket (sreda-četvrtak)

Pred nama je noć sa devet utakmica u američkoj NBA ligi. Kvote i granice iz našeg tiketa bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Jusuf Nurkić (Portland Trejlblejezersi) + skokovi (granica 12.5) @ 2.05 u Meridianbet

Za kraj noćašnjeg NBA programa prava poslastica u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu biće duel Los Anđeles Lejkersa (24-27), koji bi trebalo da nastupe bez svoje prve zvezde Lebron Džejmsa, i Portland Trejlblejzersa (21-30) koji sigurno nastupaju bez svoje glavne vedete Demijena Lilarda. Čak i u odsustvu vodećih igrača, u ovom meču ne bi trebalo da manjka uzbuđenja i borbenosti na obe strane. Lejkersi imaju jednu od najslabijih centarskih linija u NBA ligi, Dvajt Hauard i Deandre Džordan uglavnom ne mogu da odgovore zahtevima takmičenja u 2022. godini. Hauard i kad ima snage to je otprilike dovoljno za jednu četvrtinu, a Džordan je zadužen samo za dobru atmosferu u svlačionici, pa će tim iz Los Anđelesa veći deo bitnih mečeva u nastavku sezone biti prinuđen da igra sa Entoni Dejvisom na petici i Lebronom Džejmsom na četvorci. Nije to sad nešto novo za Lejkerse, i titulu koju su osvojili u balonu na Floridi u sezoni 2019-2020, Dejvis i Džejms su imali veliki deo obaveza na unutrašnjim pozicijama, ali je ipak podrška epizodista tada bila na mnogo višem nivou nego u sadašnjem timu iz Kalifornije. Samo na krilnim pozicijama su bili Markif Moris i Kajl Kuzma, a bitne doprinose su imali Kentavijus Kaldvel-Poup, Radžon Rondo, Deni Grin i Aleks Karuzo, čak je i Dvajt Hauard izgledao kudikamo živahnije nego danas.

Jusuf Nurkić ima dve vezane blede partije iza sebe, umor od prevelikog broja utakmica u poslednje vreme je očigledno uticao na učinak bosanskog košarkaša. Ipak, čini se da bi Nurkić mogao da ima svoje veče u noćašnjem meču protiv velikana kao što su Los Anđeles Lejkersi. Nurkić je trenutno na 10.mestu najboljih skakača u NBA ligi sa 10.7 skokova po meču u proseku. Lejkersi nisu dobra skakačka ekipa ove sezone, nalaze se na 27. mestu u ligi po broju defanzivnih skokova, a na 26. mestu po broju dozvoljenih ofanzivnih skokova.

Naš predlog su + skokovi na Jusufa Nurkića, granica je postavljena na 12.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.05.

Si Džej Mekolum (Portland Trejlblejzersi) + poeni (granica 21.5) @ 1,85 u Meridianbet

Portland Trejlblejzersi (21-30) imaju 4 poraza na poslednjih 5 mečeva. Tih 5 mečeva su igrali u 7 dana, uz dva puta da je u tom periodu tim iz Oregona igrao u dva dana zaredom utakmice (back-to-back). Crypto.com Arena, dom košarkaša Los Anđeles Lejkersa, je i dalje veliki izazov za većinu košarkaša u NBA ligi i očekuje se velika bitka na ovom meču. Lejkersi bez Lebrona Džejmsa imaju 3 vezana poraza, on je, ipak, čovek od krvi i mesa, i previše tereta je preuzeo na sebe u poslednje vreme, pa došlo je do povrede levog kolena. U ovoj utakmici očekuje se da najveći teret u Lejkersima preuzmu Entoni Dejvis, Rasel Vestbruk i možda Karmelo Entoni, koji igra protiv svog bivšeg kluba, a sa druge strane Si Džej Mekolum, Jusuf Nurkić i družina su spremni da daju sve od sebe da pobede u Los Anđelesu. Lejkersi imaju problema na centarskim pozicijama ali nije nešto savršena situacija ni na bekovskim mestima, Rasel Vestbruk je dugo na udaru dela košarkaške javnosti, a Ejveri Bredli nije ni senka igrača iz Boston Seltiksa. Naime, Bredli je bio član prve defanzivne petorke u NBA ligi (NBA All-Defensive First Team) u sezoni 2015-2016, uživao poštovanje u celoj ligi kao izuzetan odbrambeni igrač, od odlaska iz Masačusetsa karijera ovog košarkaša je na nizbrdici.

Naš predlog su + poeni na Si Džej Mekoluma, granica je postavljena na 21.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Juta Džez – Denver Nagetsi – 2 @ 2.06 u Meridianbet

Juta Džez (30-21) ima 5 poraza u nizu, na poslednjih 13 mečeva tim iz Solt Lejk Sitija ima samo dve pobede, ovo je derbi Severozapadne divizije u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Denver Nagetsi (28-22) ulaze naoštreni da vrate barem deo duga iz ove sezone, s obzirom da Juta Džez u 3 meča ima sve 3 pobede protiv tima iz Kolorada. Tim Jute pred ovaj meč ima velikih probelma sa povredama, Džo Ingls je izgubljen za celu sezonu zbog pokidanih ligamenata kolena, Rudi Gober bi trebalo da propusti i peti vezani meč zbog povrede noge, dok je i najbolji strelac Džeza, Donovan Mičel, takođe po preliminarnoj listi povređenih na putu da propusti i osmu utakmicu u nizu. Trener Jute Kvin Snajder je dao zanimljivu izjavu pre nekoliko dana da njegov tim kada igra ”small ball” košarku je na 30. mestu u NBA ligi, a kada igra sa dominantnim centrom je na 1. mestu po efikasnosti u takmičenju. Po treneru Snajderu Juta Džez je napravljena oko Gobera i dodaje da  je njegovo odsustvo teško nadoknaditi. Na ovom meču protiv Nagetsa na klupi Jute ne bi trebalo da bude Kvin Snajder, trener Džeza je pre 3 dana ušao u zdravstvene i sigurnosne protokole (health and safety protocols), a u protokole zajedno sa trenerom u nedelju je ušao i igrač Danijel Haus. Denver Nagetsi će želeti da upišu prvu pobedu protiv Jute Džeza ove sezone, izabranici Majka Melouna su pretrpeli sva 3 poraza, ali na sva ta tri meča je igrao Donovan Mičel, dok je Rudi Gober igrao na 2 od 3 meča. Tim iz Denvera je porazom protiv Minesote Timbervulfsa prekinuo seriju od 5 pobeda i žele da se vrate na pobednički kolosek protiv ranjenog divizijskog rivala.

Naš predlog je pobeda (uključujući produžetke) Denver Nagetsa u meču protiv Jute Džez. Za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 2.06.

Dalas Maveriksi – Oklahoma Tander – Hendikep 1 (granica 7.5 poena) @ 1.43 u Meridianbet

Maveriksi (29-22) su u poslednjem meču pretrpeli poraz od ekipe sa najlošijim odnosom pobeda i poraza u ligi Orlando Medžika (11-41) na strani rezultatom 110:108. U neizvesnoj završnici Maksi Kleber je prvo  bio neoprezan na defanzivnom skoku i izgubio loptu, a isti igrač je promašio šut za pobedu i neplanirani poraz protiv Medžika je upisan na konto petoplasirane ekipe u Zapadnoj konferenciji. Poraz protiv još jednog od timova koji se ne kotiraju dobro na tabeli nije opcija za Luku Dončića i ostale igrače Dalas Maveriksa. Oklahoma Tander (15-34) dolazi u Teksas bez svog najboljeg strelca ove sezone Šej Gildžes-Aleksandera, ali sa željom da skupo prodaju svoju kožu.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 7.5 poena) na Dalas Maverikse u meču protiv Oklahome Tander, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.43.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici Meridianbet iznosi 11.17.

1 Comment

  1. Prijatelju bezi od NBA I kosarke !
    Pa to fudbal nemas pojma a sad bi I kosarku..Fudbal I ubodes nesto Al kosarku uopste NE bi trebalo ni da razmisljas o tome.Znam da neces objaviti Al CES bar procitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.