Tip dana: Kamerun – Egipat: “Lavovi” idu po šestu titulu šampiona Afrike, ali pitaju se tu nešto i “Faraoni” predvođeni Salahom!

U četvrtak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel polufinala Kupa afričkih nacija između Kameruna i Egipta.
Biće ovo ujedno i susret između dve najtrofejnije afričke ekipe, obzirom da je Kamerun do sada pet puta osvajao titulu šampiona Afrike, dok su popularni “Faraoni” čak sedam puta bili najbolji.
Početak drugog polufinalnog susreta je zakazan za 20 časova.

Kamerun: Domaćin turnira ide po trofej!

Poznato je da se ovog puta Kup afričkih nacija igra u Kamerunu što samim tim ovoj selekciji daje velike šanse da na kraju dođe do trofeja, ali i bez toga treba biti iskren pa priznati da ova selekcija igra poprilično dobro na ovom turniru.
Naime, u grupnoj fazi je petostruki šampion Afrike savladao prvo selekciju Burkine Fasoa sa 2:1, iako je ta selekcija prva došla do vođstva, da bi nakon toga izabranici selektora Konseisaa odigrali jedan fantastičan meč protiv Etiopije, slavili sa 4:1, i već praktično došli do plasmana u narednu fazu, pa je meč poslednjeg kola grupne faze protiv Zelenortskih ostrva bio puka formalnost, a na kraju je taj susret završen rezultatom 1:1, čime su Kamerunci došli do prvog mesta u grupi, što i jeste bio primarni cilj uoči početka turnira.
U osmini finala domaćin turnira je dosta teže nego što se to očekivalo savladao reprezentaciju Komora, a taj duel je završen rezultatom 3:1, uz podatak da su Ben i drugari imali više šuteva ka golu u odnosu na domaćina turnira, što je svakako nešto čemu se malo ko nadao.
U četvrtfinalu je Kamerun naišao na Gambiju i nakon poprilično lošeg prvog poluvremena koje je završeno bez golova, izabranici selektora Konseisaa su u drugom delu igre za samo sedam minuta igre postigli dva gola, i to pošto je sjajni Toko Ekambi postigao oba, a do kraja je ova selekcija mogla da dođe i do ubedljivijeg trijumfa, ali je i ovako situacija i više nego dobra.
Inače, ne treba svakako zaboraviti podatak da je Kamerun jedna od retkih selekcija koje na ovom turniru ne znaju za poraz, a do sada je domaćin na pet odigranih mečeva ostvario četiri trijumfa uz remi u poslednjem kolu grupne faze, kada je već sve bilo rešeno.

Egipat: Maestralni Salah predvodi “Faraone”!

Pre svega, treba reći da je Egipat najtrofejnija afrička selekcija, koja je čak sedam puta bila šampion kontinenta, i sigurno je da su popularni “Faraoni” i ovog puta jedni od glavnih favorita za osvajanje trofeja.
U grupnoj fazi su Salah i drugari zauzeli drugo mesto na tabeli iza Nigerije koja je imala maksimalnih devet bodova, dok su Egipćani sakupili šest i to pošto su doživeli poraz upravo od ove selekcije, ali i slavili protiv Sudana i Gvineje Bisao, a oba puta je bilo 1:0.
U osmini finala se sedmostruski šampion Afrike sastao sa Obalom Slonovače i slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a treba napomenuti da su Salah i drugari bili maksimalni u penal seriji.
Najzad, u četvrtfinalu je Egipat ukrstio koplja sa Marokom i bio je to bez ikakve sumnje jedan od nakjvalitetnijih mečeva na ovom turniru.
Na kraju je najtrofejnija afrička selekcija nakon produžetak slavila sa 2:1, a nije sve na početku meča krenulo dobro za selekciju koju sa klupe predvodi Karlos Keiroš.
Naime, sudija je posle gledanja VAR-a u petom minutu dosudio penal za Maroko, nakon prekršaja nad Ašrafom Hakimijem, koji je realizovao Bufal.
U 53. minutu posle centaršuta iz kornera glavom je šutirao egipatski igrač Mohamed Abdelmonem, a do lopte je posle odbrane marokanskog golmana došao Mohamed Salah, koji je zatim postigao drugi gol na ovom takmičenju.
Do kraja regularnog toka nije bilo promene rezultata, iako je bilo dosta fenomenalnih prilika za postizanje gola, da bi u produžetku Egipat poveo u 100. minutu, pošto je posle asistencije Salaha sjajno reagovao Trezege, što se ispostavilo kao konačni rezultat ovog četvrtfinalnog susreta.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da je ovo možda i derbi dosadašnjeg toka turnira, obzirom da se radi o dve najtrofejnije afričke selekcije.
Ulog je ogroman, ali i pored toga smo mišljenja da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom polufinalnom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.38.
Deluje da se radi o dve izjednačene ekipe, iako Kamerun ima prednost obzirom da se turnir igra na njihovom terenu, ali smo ipak mišljenja da bi ovaj polufinalni meč mogao da se reši tek u produžecima, možda i u penalima, pa vam predlažemo da odigrate X za koji je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.90.
Za kraj, nije loše da na vaš tiket odigrate i jedan hrabar predlog, tačnije kombinaciju nerešenog ishoda i da oba tima daju po makar jedan gol na ovom u najavi fantastičnom susretu, pa vam predlažemo da probate sa kombinacijom X&GG koju Meridianbet plaća sa neverovatnom kvotom 5.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.