Tiket dana: Poeni igrača

Juče smo ”uboli” poene, pa se nadamo uspešnim predlozima i danas. Kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja analize.

Mario Hezonja (UNIKS) + poeni (granica 14.5) @ 1.85 u Maxbet

UNIKS (12-9) ima dva vezana poraza u Evroligi, nalaze se na 7. mestu na tabeli, i crvena lampica za uzbunu je upaljena. Mnogo više od ta dva neuspeha brine način kako se došlo do tih poraza, čini se da su stigla bez ispaljenog metka. Tim iz Kazanja je prvo ubedljivo izgubio od Real Madrida rezultatom 85:68, na kraju je to bila čak i pristojna razlika minus 17, jer je u jednom trenutku bilo i preko 30 poena razlike (74:43) za ”Kraljevski klub”. Drugi poraz UNIKS je pretrpeo u poslednjem kolu na svom terenu od CSKA rezultatom 86:75. Bez Ajzee Kenana izabranici Velimira Perasovića su imali plus samo posle prve četvrtine (20-16), posle je moskovski tim preuzeo  kontrolu utakmice i konstantno bio u vođstvu do kraja.

Nije sve tako crno za UNIKS, slede 5 utakmica u Evroligi sa rivalima koji se ne nalaze u zoni doigravanja, u ovoj seriji mečeva tim iz Kazanja može dobrim rezultatima da se učvrsti među pozicijama na lestvici koja bi vodila u plej-of. Pored današnjeg meča u Berlinu (ALBA) to su okršaji UNIKS-a sa Žalgirisom (3-17) i Baskonijom (7-15) na strani i Crvenom zvezdom (8-13) i ASVEL-om (9-14) na svom terenu u Kazanju. ALBA (6-15) je ekipa ograničenog kvaliteta, nalaze se na 16. mestu u Evroligi, po broju primljenih poena (81.0) se nalaze na 17. mestu u takmičenju. Ipak ALBA se mora shvatiti ozbiljno, to je ekipa koja zna da igra košarku, na 5. mestu su po broju pokušaja (25.6) u šutu za tri poena, takođe je tim iz Berlina na 5. mestu timski po broju asistencija (17.1).  Aktuelni prvak Nemačke u košarci ALBA je tim koji je u prošlosti pokazao da posebno na svom terenu može biti itekako opasan, posebno ako ih krene šut iz daljine.

Mario Hezonja bi mogao da ima komparativnih prednosti u odnosu na direktne čuvare u ovom meču, hrvatski internacionalac je visok (2.03 m), a eksplozivan i brz, nije ga lako čuvati, šutira i za tri poena, ali je i prodoran. Verovatno bi Jovel Zosman (2.01 m) mogao najviše da okuša sreću u nemačkom timu u čuvanju Hezonje, čini se ipak da je razlika u klasi između ova dva igrača velika i na strani hrvatskog košarkaša. Za Marija Hezonju se može reći da ima sjajnu sezonu u dosadašnjem delu, prvi je strelac UNIKS-a i deveti cele Evrolige sa 14.1 poena u proseku. Mora se istaći da je ovaj igrač i na deobi osmog i devetog mesta u evropskom takmičenju po broju skokova (6.0) u proseku po meču.Ta skakačka dimenzija dovoljno govori o posvećenosti i kvalitativnom iskoraku Hezonje u ovoj sezoni, prošle sezone je momak koji je rođen u Dubrovniku imao tek 2.5 skokova u proseku po meču u dresu Panatinaikosa u Evroligi.

Naš predlog su poeni na Marija Hezonju, granica je postavljena na 14.5 poena u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Lorenco Braun (UNIKS) + asistencije (granica 6.5) @ 1.75 u Maxbet

UNIKS ima jasnu hijerarhiju u timu, Lorenco Braun na mestu plejmejkera je vođa i dirigent tima, Ajzea Kenan i Mario Hezonja se ističu košgeterskim sposobnostima, dok  Džon Braun i Toni Džekiri čine stameni tandem na unutrašnjim pozicijama. Lorenco Braun se ističe na više polja, to je jedan solidan igrač i na ofanzivnom, i na defanzivnom planu, kičma UNIKS-a ove sezone je upravo ovaj Amerikanac. Po PIR-u (Performance Index Rating), odnosno po pokazatelju koji želi jednom brojkom da obuhvati sve košarkaške doprinose jednog igrača u takmičenju, Lorenco Braun se nalazi na visokom 4. mestu u Evroligi (18.2- PIR). Američki bek je drugi strelac UNIKS-a i deseti ukupno u Evroligi sa 14 poena u proseku, Lorenco Braun je najbolji asistent u evropskom takmičenju sa 6.2 asistencije u proseku po meču. Uz to Lorenco Braun se nalazi na deobi od petog do sedmog mesta u Evroligi po broju ukradenih lopti (1.4) po meču i Amerikanac je na deobi od 49. do 51. mesta u evropskom takmičenju po broju skokova (3.8).

Naš predlog su + asistencije na Lorenco Brauna, granica je postavljena na 6.5 asistencija u Maxbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.75.

Dru Kroford (Andora) + poeni (granica 10.5) @ 1.85 u Maxbet

Andora (6-4) je zbog loših rezultata ove sezone nedavno promenila trenera, umesto Ibona Navara je došao njegov asistent i ljubimac navijača, ujedno i selektor košarkaške reprezentacije Andore, David Eudal. Na dva meča novi trener Eudal ima dve pobede, protiv Trenta u Evrokupu, a drugu, koja je prava senzacija, to je pobeda u Madridu u ACB ligi protiv Reala rezultatom 88:83. Ovo će biti debi za trenera Eudala pred domaćim navijačima, očekuje sa slavljenički doček za heroje koji su savladali veliki ”kraljevski klub” u gostima.

Sa druge strane Hamburg (4-7) želi da poslednjih dvadesetak dana ostavi iza sebe, ovaj tim je imao velikih problema u poslednje vreme sa izostancima zbog povreda i pozitivnih slučajeva na COVID-19. Hamburg se nalazi u nizu od 4 poraza, i taman kad se mislilo da se povređeni i bolesni igrači vraćaju na parket i da se nemački tim polako kompletira došlo je do novih teškoća. Naime, Rej Mekalum je napustio klub, ovaj igrač je zatražio raskid ugovora, kao razlog je naveden potreba za novim izazovima, izašlo mu se u susret, verovatno je došlo do lukrativne ponude sa druge strane, i očekujmo američkog beka u dresu novog kluba ubrzo. Na sve to treba da se doda da  nastup mladog beka Justusa Holaca nije verovatan, dok je na testiranju na COVID-19 pred put u Andoru otpao još jedan košarkaš, čiji identitet nije objavljen. Imajući u vidu da su brže-bolje u Hamburgu za meč protiv Andore povukli iz filijale Vedela centra Hendrika Drešera, taj igrač pozitivan na COVID-19 bi mogao biti startni centar Estonac Maik Kocar, ili neko iz unutrašnje linije. Naravno to je već krajnja spekulacija, Hamburg je nedavno zbog svih ovih problema pogođen na svim linijama tima i idu na megdan protiv Andore bez velikih očekivanja. Hamburg je igrama ove sezone u Evrokupu  pobrao simpatije većine iskrenih ljubitelja košarke, igraju otvoreno, sa dečačkom radošću, bez garda, nalaze se na 8. mestu grupe A. Po svemu sudeći tim iz Nemačke će biti nagrađen učešćem u nokaut fazi u svom debitanskom nastupu u drugom po snazi evropskom, klupskom takmičenju. Naime,iza Hamburga na tabeli u Evrokupu se nalaze Šljonsk (1-9) na 9. mestu i Trento (1-10) na 10. mestu. Tim sa severa Nemačke se nalazi na 4. mestu po broju datih poena (85.8) u Evrokupu, ali i na poslednjem 20. mestu po broju primljenih poena (90.2) u evropskom takmičenju.

Što se tiče Andore očekuje se nastup iste devetorice koji su igrali za vikend protiv Real Madrida, duže odsutnima Davidu Jelineku i Galu Mekelu su se na tom meču  priključili Amine Noua i Klevin Hana. Francuski igrač Noua je bio pozitivan na COVID-19, dok je Hana blizu povratka na parket. Dru Kroford je drugi strelac Andore u Evrokupu sa 10.7 poena u proseku, ispred njega se nalazi samo Kodi Miler-Mekintajer sa 14.4 poena, a na 3. mestu klupske liste strelaca u evropskom takmičenju se nalazi   za današnji meč upitni Klevin Hana sa 10.1 poena po meču. Na dve utakmice sa novim trenerom Eudalom Kroford je imao učinke od po 15 poena.

Naš predlog su + poeni na Dru Kroforda, granica je postavljena na 10.5 poena u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici MaxBet iznosi 5.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.