Tiket dana (četvrtak, 03.02.2022)

tiket dana

Još danas je nešto slabija ponuda, a već od sutra nam se vraćaju najjače evropske lige. Ovo je naš predlog za četvrtak, uz upozorenje da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Real Sosijedad – Betis – 1x,0-2 @ 2.35 u Meridianbet

Sosijedad je osvojio Kup kralja za 2020. godinu, mada je to finale protiv Bilbaoa igrano godinu dana kasnije. Uglavnom, stigli su do jednog od većih usšeha u istoriji, pogotovo jer u u finalnom meču pobedili najvećeg baskijskog rivala. Nije to bio njihov prvi Kup kralja, nego 8. ali su poslednji osvojili još 1988. godine. Sezonu u La Ligi su započeli na sjajn način, ali su vremenom popustili u formi i evo ih na 6. mestu sa 34 osvojena boda. Na svojoj Anoeti osvojili su 19 bodova, ali nam je pažnju privukla gol razlika kada su domaćini. Igrali su 11. puta u prvenstvu u San Sebastijanu, dali su 7 a primili šest golova. Ukupno su njihovi navijači videli 13 golova na 11 mečeva, stvarno premalo. Sosijedad je popravio formu u poslednje vreme, pa sada iza sebe imaju niz od pet utakmica bez poraza, tri u ligi i dva u Kupu kralja. U La Ligi su remizirali sa Alavesom na strani i Hatafeo kući, dok su pobedili Seltu na Anoeti. U prethodna dva kola Kupa eliminisali su Leganes sa 3:2 u gostima i akuelnog šampiona Atletiko iz Madrida sa 2:0 kao domaćini. Betis je najprijatnije iznenađenje sezone, tim iz Sevilje ne samo da se probio u završnicu KUpa kralja, već je trenutno na trećem mestu na tabeli La Lige. Sakupili su 40 bodova iz 22 meča i ravnopravno sa velikanima kao što su Atletiko, Barselona i Viljareal, konkurišu za plasman u Ligu šampiona, pošto se čini da su dva mesta već zauzeta za Real i njihovog gradskog rivala Sevilju. ”Zeleno-beli” su, kao i Sosijedad, pet utakmice bez poraza, u Kupu su izbacili Valjadolid i Sevilju, prve u gostima, a Sevilju na svom ”Benito Viljamarinu”, iz dva puta, pošto je meč bio prekinut pa nastavljen dan kasnije zbog problema sa navijačima. Pre nešto manje od dva meseca ove dve ekipe su se sastale prvi put u La Ligi ove sezone, a Betis je pobedio čak sa 4:0 na svom terenu. Ovo je prilika da im se Sosijedad revanšira, pogotovo jer nam se čini da će se Andalužani više posvetiti prvenstvu. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz malo golova. Za 1x,0-2 u kladionici Meridianbet kvota je 2.35.

Eupen – Anderleht – 2,0-3 @ 2.50 u Meridianbet

Velikan iz Brisela je u prethodna dva kola napravio veliki korak unazad u pokušaju da bude među četiri prvoplasirana tima u belgijskoj Župiler ligi, što bi mu donelo plasman u plej-of i borbu za titulu i plasman u Evropu. Oni su trenutno na tom željenom četvrtom mestu, ali su porazima od Serkl Briža i Rojal Uniona zakomplikovali ostanak na njemu. Poraz protiv lidera u nedelju ne može se nazvati neuspehom, pogotovo jer su izgubili minimalnim rezultatom, ali to što ih je Serkl Briž sa 2:0 dobio kao gost, to je malo ko očekivao. Sada im se Šarlroa primakao na dva boda zaostatka, a u ovom trenutku Mehelen ima šest manje od Anderlehta, ali i dve utakmice manje odigrane. Kup je odlična prilika da Anderlet posle dugo vremena obraduje navijače jedni trofejom. U drugom polufinalu se sastaju Gent i Klub Briž, pa se može reći da su oni sjajno prošli u žrebu dobivši prosečni Eupen za rivala. Ipak, u kupu su iznenađenja česta, pa je Eupen već izbacio Mehelen, mada nije slavio na prethodnih sedam utakmica u Župiler ligi. Oni su na tabeli tek na 14. mestu i bore se da izbegnu pretposlednju poziciju koja donisi baraž, pošto je već jasno da iz lige ispada Beršot, ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi. Ove dve ekipe su igrale još u drugom kolu ovog prvenstva, taj meč je odigran u julu, pa se ne može uzimati kao reper. Simptomatično je da Eupen nije izgubio od Anderlehta na prethodne četiri utakmice kada je bio domaćin, pobedio je dva puta, a dve utakmice završene su nerešenim rezultatom. I pored te tradicije koja ne ide na ruku ekipi iz Brisela, očekujemo da Anderleht pobedi u Eupenu i plasira se u finale, a u ovom trenutku još ne znamo ko ga tamo čeka. Naš predlog, uz dvojku, je mali broj golova, a za kombinaciju 2,0-3 u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.50.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 5.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.