Tip dana: Lil – PSŽ: Svecima se nakrivio oreol, aktuelni šampion vreba svoju šansu!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč 23. kola francuske Lige 1, u kom će aktuelni šampion Lil na svom terenu dočekati PSŽ.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Lil: Mogu li “Doge” ponovo da nokautiraju Parižane?

Apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi da će fudbaleri Lila prošle sezone doći do titule šampiona Francuske, ali treba biti realan pa priznati da je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Na kraju su fudbaleri ovog tima imali bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ove ekipe.
Verovatno i najzaslužniji čovek za titulu šampiona Francuske trener Kristog Galtje je samo dva dana nakon te senzacije napustio klupu Lila i potpisao za Nicu sa kojom postiže sjajne rezultate ove sezone u prilog čemu ide i činjenica da se tim sa Azurne obale u ovom trenutku nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Marsej, i meč manje od tima sa Velodroma.
Kada je Lil u pitanju, popularne “Doge” se u ovom trenutku nalaze na jedanaestom mestu na tabeli, ali uz samo tri boda manjka u odnosu na primera radi četvrtoplasirani Strazbur, a poznato je da to četvrto mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što bi verovatno zadovoljilo sve čelnike aktuelnog šampiona Francuske.
Nažalost, u prošlom kolu su “Doge” poražene na gostovanju kod Bresta, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je svakako bio jedan od lošijih mečeva Lila u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su izabranici Džoslina Guverneka odigrali deset mečeva kao domaćin i doživeli samo jedan poraz, uz pet trijumfa i četiri remija.
Poslednji međusobni susret između Lila i PSŽ-a je odigran krajem oktobra, a taj meč su dobili “Sveci” sa 2:1, iako su gosti prvi došli do vođstva.
Međutim, treba podsetiti da je pre toga oba meča dobio aktuelni šampion Francuske, a tu uključujemo i trijumf u Superkupu početkom sezone, kada su “Doge” slavile sa 1:0.
Za kraj, treba napomenuti da je Lil ostvario veliki uspeh plasmanom u nokaut fazu Lige šampiona, a za protivnika u dvomeču su dobili ekipu Čelsija, koja je kao što je poznato prošle sezone došla do “ušatog” trofeja.

PSŽ: Parižani eliminisani iz Kupa, Poketinu se drma klupa?

Sva je prilika da će PSŽ nakon jedne godine posta ponovo doći do titule šampiona Francuske, obzirom da se u ovom trenutku izabranici Maurisija Poketina nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na prvoplasirani Marsej.
Pre svega, Parižani su sjajno startovali u prvenstvu, vezali nekoliko pobeda i u ranoj fazi šampionata dobrano odmakli svojim najbližim pratiocima.
U prošlom kolu su Nejmar i drugari bez većih problema na svom terenu savladali Rems a taj duel na “Parku Prinčeva” je završen rezultatom 4:0.
Ipak, sredinom ove nedelje su fudbaleri PSŽ-a eliminisani od Nice u francuskom Kupu, koja je u osmini finala ovog takmičenja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavila sa 6:5.
U regularnom toku nije bilo pogodaka, a pravila u Francuskoj su takva, da su odmah nakon devedeset minuta izvođeni penali. Tragičari su bili Leandro Paredes i mladi Ćavi Simons, koji je u poslednjoj seriji promašio penal. Njihove udarce zaustavio je Marćin Bulka, koji je veoma zanimljivo u Nici na pozajmici iz PSŽ-a.
Na taj način se tim iz prestonice Francuske oprostio od jedinog trofeja koji su osvojili u prošloj sezoni, ali isto tako treba reći da je ovaj tim i dalje u igri za najveći mogući plasman u Ligi šampiona, uz činjenicu da su fudbaleri ove ekipe praktično već stavili jednu ruku za pehar namenjen šampionu Francuske.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, Parižani su do sada odigrali jedanaest mečeva na strani i doživeli samo jedan poraz, uz šest trijumfa, ali i četiri remija, a zanimljivo je da je četa Maurisija Poketina na tri poslednja susreta na strani isto toliko puta odigrala nerešeno.
Za kraj, trener “Svetaca” neće moći da računa na Nejmara, Vajnalduma, Geja, Dijaloa, Ramosa i Kurzave, pa je sigurno da prebogatim Parižanima neće biti nimalo lako na gostovanju kod Lila, gde se i inače nisu proslavili u prethodnom periodu.
Vrlo lako se može desiti da upravo ovaj meč odredi dalju sudbinu Maurisija Poketina koji i inače ne uživa poverenje čelnih ljudi kluba.

Naš predlog

U proteklih nekoliko međusobnih mečeva između ova dva tima je bilo baš dosta uzbuđenja i mora se priznati da Parižanima nimalo ne leži Lil, zbog čega vam i ovog puta preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.84.
Ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom od 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.02.
Za one najhrabrije, savetujemo da probate sa čistom jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.